Quetzal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Gigamic
Autoři: Alexandre Garcia
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Jak se Vám hra líbí? Někteří ji přirovnávají k době kamenné... Díky.
14.3.2021 11:16:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Dojmy
Hru hraju už nějakou dobu na BGA a můžu říct, že mě stále baví. Systém umisťování figurek je složitější než v Době kamenné, kromě soupeření o místa se spoluhráči se navíc pořád mění "hodnota" jednotlivých lokací podle toho, jak cenné artefakty jsou na nich v daném kole položené. Taky je to docela honička - podobně jako v Marco Polo se hraje jen pět kol a hráč se musí snažit, aby zvládl doručit co nejvíc artefaktů. Hrací plocha je pro začátečníky poněkud méně přehledná. A trochu pokulhává systém vylepšení, protože když se do Vesnice náhodou dostanou ta lepší až ke konci hry (což znamená už tak ve 4. kole), stejně už se většinou moc nevyplatí. Naopak získávání mincí mi přijde sice ne úplně snadné, ale poměrně vyvážené. Celkově myslím, že je to obstojná worker placement hra, i když už jistě existují lepší.

23.3.2021 20:33:51 | Upraveno autorem (porovnej)

podobnosť

Podobnosť so Ztraceným ostrovom Arnak ? iba téma?

23.3.2021 21:18:16

Ztracený ostrov Arnak jsem bohužel zatím nehrála. Určitě je tam tematická podobnost. Co se mechanik týče, Arnak má kromě worker placement i jiné důležité mechaniky (deck building a resource management) a je o dost komplexnější. V Quetzalu je unikátní házení figurkami (meeply) na začátku kola.

Edit: Arnak už nějakou dobu hraju, aspoň na BGA, a jak jsem předpokládala, je o dost komplexnější než Quetzal. Arnak je samozřejmě celkově vymazlenější, těžší a má větší opakovatelnou hratelnost. Quetzal je proti němu pro mě spíš taková oddychovka.

24.3.2021 21:24:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Aeon Trespass: Odyssey
Aeon Trespass: Odyssey
Akt. cena: 250 €
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas