Karak 2 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Méně obvyklé herní situace

1) ODHOZENÍ VĚCI Z NEZAPLNĚNÉHO INVENTÁŘE - Můžu odhodit předmět, i když nemám plný inventář? Budu - li chtít ostatní hráče např. odlákat z určité oblasti, aby si pro předmět přišli nebo si budu chtít uvolnit místo, abych naopak nemusel pak odhazovat až na jiném místě v blízkosti hráčů, kterým bych tímto pomohl.

2) BÍDA A MOR U ŽÁDNÉHO MĚSTA - Co se děje v okamžiku, když někdo hodí na kostce hrdiny 2 lebky a nikdo nemá postavené město? Ten kdo hodí 2 lebky si vezme žeton a dá ho některému z hráčů? A ten hráč si odebere (má - li je) 3 zdroje, ale žeton moru vrací do krabice? A co když hráč, který hodil 2 lebky je jediný, kdo má postavené město, musí v takovém případě uvrhnout bídu a mor sám na sebe a umístit žeton do svého města? V pravidlech to blíže specifikováno není?

3) (NE)ODEBRÁNÍ 2 SLÁVY - Mám slávu 10 za poražení nestvůr 6 + 4. Předtím jsem ještě získal amulet slávy. Když získám nyní jiný amulet a amulet slávy odložím, stále mi zůstává sláva 10 a žádné mínus 2 na hodnotu 8 za odhození amuletu slávy si nesnižuju, je to tak?

4) (NE)OMEZENÉ MNOŽSTVÍ SUROVIN - Pokud náhodou dojdou žetony surovin (čistě teoreticky), v případě, že chci těžit a není surovina v zásobě, je celkové množství omezené a musím počkat až někdo surovinou zaplatí a vrátí do zásoby, nebo mohu doplnit zásobu surovin např. libovolným countrem nebo dostupným žetonem, takže je defacto množství surovin neomezené?

5) BOJ KOSTKAMI V 1 HODU - Na jednom gameplay videu (https://www.youtube.com/watch?v=A-HQmLzrKoQ) v čase 38:40 háže holčina na boj kostkami na 3x ??? Předpokládám, že je to špatně a pravidla to nepovolují. Musí se házet všemi najednou a pouze 1x, že? Pokud by totiž nestvůry porazila jen s částečným počtem kostek, mohla by si zbylé ušetřit a vyvarovala by se riziku lebek na koskách, resp. následné ztrátě jednotek. Argument, že se jí najednou všemi kostkami háže špatně je dle mého dost slabý a pokud hráč všemi kostkami najednou házet nezvládá, měl by asi počkat, až mu vyroste ruka nebo požádat bráchu či tátu s mámou, aby mu s tím pomohli?:-)

19.4.2024 11:13:40

Omluva za zbytečný dotaz č. 3) Dohledal jsem a odpověděl na to už Krišo - řeší se 2-ma vlaječkami na č. 10 a 2, tedy odložím - li amulet slávy, odebere se pouze vlaječka z č. 2 a zůstavá na hodnotě 10, vše jasné…

19.4.2024 11:25:33

  1. V pravidlech nic o odhazování předmětů není - kromě případu plného inventáře. Tedy bych si to vyložil tak, že předmět nelze odhodit, byť i za cenu jedné akce, kdykoliv se hráči zlíbí. Má to ale něco do sebe a před zahájením partie po souhlasu všech hráčů to lze do akcí přidat.
  2. Ač v pravidlech stojí, že bída a mor padne na jedno z měst, a že hráč, kterému padli 2 lebky na kostce, vybírá ono město, tak v jiném paragrafu též stojí, že onen hráč vybere jednoho z hráčů (a zde už neni užito slovo město), na kterého mor a bída padne. Takže by byl sám proti sobě, kdyby vybral sebe a své město, byť by jeho město bylo jediné stojící a ostatní hráči město neměli. Je to možnost, avšak ne žádoucí, taktická ani povinná. V případě uvalení moru a bídy na hráče bez města se žeton nechává ve společné zásobě, jelikož se na hráče uvalí pouze bída - bude ochuzen o až 3 suroviny - a mor, který by ve městě přetrval (=daný hráč by měl žeton položený na městě) se nekoná.
  3. Vyřešeno.
  4. Ano, přesně tak. Dojdou-li suroviny ze společné zásoby, tak prostě nic nedobíráš. Přijdeš-li na vymýcenou planinu nebo do vykutaného dolu, už si prostě nic domů žádné dřevo či kámen neodneseš.
  5. Samozřejmě tento tah byl proti pravidlům. Kdyby alespoň slečna mezi hody nepočítala zásahy, tak by se dalo oko přimhouřit. Takto opravdu nikoli.

———————————————————————————
—————————— K O S M O S —————————— 
———————————————————————————

26.4.2024 10:39:03

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Karetní hra
Hra o trůny: Karetní hra
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas