Karak 2 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Konečně slunce. Jak dlouho jsme se trmáceli tou zpropadenou kobkou? Byli to snad věky. Už jsem si myslel, že kobky Karaku nikdy neopustíme. Naštěstí se nám povedlo zabít jejich regenta a i toho rudého draka co nám nedával spát. Podívejte jak je tu krásně. Čerstvý vzduch a země plná harmonie, když není sužovaná těmi bestiemi. Eee co to? Zem se chvěje. Všude se otevírají nějaké pekelné propasti. No fuj. To se nám sem valí snad samotná pekelná horda ne? Nevím zda za to můžeme my zabitím draka, ale očividně naše práce nekončí. No bando je čas vyrazit na naše další a snad ne poslední dobrodružství. S těmito slovy Horan a ostatní dobrodruzi vyrazili. 

Karak 2 je kompetitivní dobrodružná hra. Tak jako v původním Karaku se i zde ujmete role jednoho z hrdinů a budete prozkoumávat krajinu v okolí hradu Karak. Budete bojovat s nestvůrami a získávat různé předměty. Na osvobozených územích od nestvůr můžete těžit suroviny a zakládat města. Ve městě pak můžete stavět různé budovy a díky nim verbovat pomocné síly pro boj. Cílem hry je porazit temného generála a zároveň získat co nejvíc kamenných duší (ty představují vítězné body).

Příprava hry:

Doprostřed stolu položíme startovní dílek (zde začínají všichni hrdinové). Dílky krajin rozdělíme podle typu na první a druhý stupeň a každý zvlášť zamícháme (při hře se náhodně první tahá z krajin prvního stupně na kterou se umisťuje jeden žeton nestvůry zatím co na druhý stupeň se umisťují žetony dva). Všechny žetony nestvůr umístíme do sáčku (budou se náhodně tahat při objevení nové lokace). Vyjmeme z krabice pořadač surovin (dřevo, kámen a jídlo). Každý z hráčů dostane desku hrdiny, žetony životů a budov. Následně se zamíchají karty hrdinů a z nich si náhodně každý hráč jednoho vybere. K vybranému hrdinovi si vezme jeho příslušnou kostku. Určí se začínající hráč pomocí hodu na kostce hrdiny (vyšší hod vyhrává).

Průběh hry:

Hráči se střídají po směru hodinových ručiček, kdy každý hráč má dvě akce (ve hře je 8 typů akcí). Před každou akcí se lze pohnout o jeden dílek. Při pohybu se může postava pohybovat po již objevených dílcích nebo provést průzkum a objevit nový dílek, který si náhodně dobere z hromádky a připojí k dílku na kterém právě stojí (pak na tento dílek umístí žeton nestvůry). Jakmile dojde na bitvu s armádou nestvůr, tak hrdinův tah končí i kdyby měl ještě volné akce.

Akce, ze kterých hráč vybírá:

  1. Bitva s armádami nestvůr - tato akce se spouští vstupem na dílek s armádou nestvůr
  2. Léčení - hrdinovi se obnoví dva životy
  3. Získání surovin - hráč si vezme ze společné zásoby suroviny v počtu a typu odpovídajícím poli na kterém stojí
  4. Stavba města - hráč může postavit město na dílku, který již město neobsahuje a není na něm jiný hráč
  5. Stavba budov - jakmile má hráč postavené město, tak v něm může stavět budovy pro verbování jednotek (střelnice, vojenský tábor atd.) nebo přinášející jiné benefity (stáj, portál). 
  6. Nábor armády - naverbování jednotek z již postavených budov ve svém městě
  7. Zvednutí položeného předmětu - sebrání předmětu, který leží na dílku na kterém stojí hrdina
  8. Vymýcení moru - pokud je hrdinovo město zasažené morem, tak může tuto akci použít pro jeho odstranění (lze provést jen na startovním dílku). Mor omezuje produkci města (nelze verbovat jednotky atd.).

Konec:

Hra končí v okamžiku, kdy je temný generál poražen některým z hráčů. Následně si hráči sečtou své kameny duší a ten, který jich má nejvíc vítězí.

Autor: Hromotluk

Mini a promo rozšíření (2)

Vybíráme z Bazaru

Valeria Card Kingdoms + 2 rozšíření
Valeria Card Kingdoms + 2 rozšíření
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas