Anno 1800 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Novověk
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Martin Wallace
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Anno 1800 vs Brass Birmingham

Nazdar. Jak moc je Anno podobné Brass(u)? Jsou to odlišné hry nebo musím vlastnit obě ? -))) 

18.1.2024 14:26:53

Ty hry mají společného jen autora, jinak vlastně vůbec nic. Každá se hraje úplně jinak, takže ano, potřebuješ vlastnit obě :-D Já je mám taky obě a tak je to naprosto v pořádku… ;-)

18.1.2024 14:58:31

Přesně, jsou úplně jiný. Jen ANNO potřebuje dlouho slibovanou expanzi, aby se opravily hlavní problémy. BRASS je dokonalý.

18.1.2024 15:04:31 | Upraveno autorem (porovnej)

@Bastardo Nejen co do mechanismů, ale i co do náročnosti jsou různé. Brass je hra pro zkušené hráče, zatímco Anno 1800 má podle mě spíš takovou střední náročnost. Za mě ale obě skvělé hry.

18.1.2024 23:04:28

Já bych řekl, že mají dost podobný feeling. Společný rukopis designéra je tam znát. Záleží, jak moc tě hry tohoto typu baví - pokud máš rád ekonomický eura s promyšleným technologickým stromem, tak uživíš obě hry. Pokud tě ekonomika, či tématicky industriální revoluce, až tak nebere, bude ti stačit jedna z nich. Brass je hodně utažená hra, slušný mozkovar, který tě vyždíme. Anno se dá hrát víc na pohodu.

18.1.2024 23:09:46

Brass B. je dokonalá hra, vyladěná do posledního detailu a hlavně jsi vždy pán situace, je jen na Tobě, jak to zahraješ.

Anno je jen hra se zajímavým herním mechanismem, kdy si žije vlastním životem a tu a tam dopřeje i trochu toho herního štěstí.

Za mě jsou hry neporovnatelné nikoliv tématem, ale kvalitou.

Nicméně, aby má úvaha nevyzněla pro Anno zase tak zle, s Brassem může těžko nějaká hra podobně laděná soupeřit, napadá mne snad jen Great Western Trail, za mě ještě lepší hra :)

 

22.1.2024 23:04:55

@Lion V Anno sice nějaká náhoda je, ale říct, že si žije vlastním životem, je dost odvážné tvrzení. Občas tě sice výběr karet a nového/starého světa pojede, ale většinu hry máš ve svých rukou.

23.1.2024 07:56:40

@Varouch anno :), pouze většinu hry máš ve svých rukou, to ale stačí jen na průměrnou hru, kterou u mě hra Anno je.  Při své potřebě na značnou délku hry je míra náhody velká, která prakticky ovlivňuje a definuje úspěch ve hře. A netýká se to pouze výběru karet nového a starého světa, ale také nevyvážených karet pracovní síly.

Pokud hraji hru typu euro, která se herní dobou blíží ke třem hodinám, očekávám, že jsem to já, kdo má strategii ve svých rukou a nikoliv hra sama.

Ze hry jsem byl původně nadšený, velmi se mi líbí například grafické zpracovnání, narozdíl od mnoha negativních hodnocení v tomto ohledu, kterým příliš nerozumím. Líbí se mi i princip budování engine v surovinách a jejich využití na stavbu továren. Ale herně se mi hra nelíbí, za mě jednoduše nefunguje a ke hře se už nechci vracet, nemám k tomu jediný důvod, zvlášť, když je tu tolik o mnoho, mnoho lepších her.

23.1.2024 09:05:35

Vybíráme z Bazaru

Prodám Sierra West (ENG, komponenty bez textu)
Prodám Sierra West (ENG, komponenty bez textu)
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas