Doporučení na "legacy" hry pro 4 hráče

Ahoj, 
právě jsme s kamarády dohráli #Pandemic Legacy: Rok 1

Přesto, že jsme ve výsledném skóre skončili dost špatně, bavilo nás se pravidelně scházet a postupovat společně v příběhu hry. 

Máte prosím nějaké doporučení na další deskovky, hratelné ve skupince 4 lidí, kde nás každá partie posune v nějakém větším příběhu dále? 

Díky moc za vaše tipy. 

P.S. co se týče žánru, nechám si doporučit asi cokoli - kromě detektivních a EXIT her (se kterými se v poslední době roztrhl pytel a nepřijdou mi moc propracované). Může jít o kooperativní hru, budovatelskou, RPG, cokoli uznáte za vhodné… Hlavní je, aby to byla dlouhodobě zábava a aby nás každá partie posunula dále v nějaké celkovém příběhu :-) 

10.8.2023 17:00:28

Jste teda machři. Budete mít na co vzpomínat. Veliká pochvala, že se tak scházíte.

#Věc i když je to z jiného ranku, mohli byste to ocenit.

Zkuste odkaz na koopertivní hry, kdy jsou hodnocení. Je toho kopec. Zde: https://www.zatrolene-hry.cz/katalog-her/?fType=cat&keyword=&theme=-1&category=6&minlength=-1&maxlength=-1&localization=-1&min_players=-1&max_players=-1&age=-1

 

10.8.2023 17:54:30

#Gloomhaven: Lví chřtán 

a pokud vás to chytne, tak lze pokračovat velkým #Gloomhaven nebo má vyjít #Frosthaven 

Legacy by měl být i #Assassin's Creed: Brotherhood of Venice co nyní vyšel.

10.8.2023 18:11:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Záleží, do jaké míry to musí být v české lokalizaci. Pokud ano, tak relativně odpočinkové a za dobrou cenu je #My City  (kompetitivní) a #Gloomhaven: Lví chřtán je samozřejmě taky super.

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

10.8.2023 18:24:43

#Tainted Grail: Pád Avalonu sice není legacy, ale velmi příběhové, má i pokračování #Tainted Grail: Věky minulé a budoucí a časem bude i Rudá smrt

už bylo zmíněno, ale samozřejmě také doporučuju: #Gloomhaven: Lví chřtán , #Gloomhaven

#Spící bohové jsem sice ještě nehrál, ale je tam také příběh na pokračování

11.8.2023 00:08:54

Asi zkuste nějakou větší a delší příběhovou hru jako #Spící bohové , #Tainted Grail: Pád Avalonu nebo #Etherfields . Případně #7th Continent, The nebo #Arkham Horror: The Card Game . Ale většina funguje lépe v méně než 4 hráčích.

Alternativně můžete zkusit #Oath: Kroniky Říše a vyhnanství . Není to true legacy s nějakým přímo ukrytým obsahem. Ale výsledný stav každé hry nastaví výchozí stav pro další partii, kdy dochází k určitým částečným změnám v tom království. Ale hráči si tu příběhy vytváří sami svými akcemi.

---
Pomáhám s korekturami překladů pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

11.8.2023 09:18:56 | Upraveno autorem (porovnej)

Jestli hledáš vyloženě legacy hru (tj. upravuješ herní materiál a hra se permanentně nějak vyvíjí) + příběh, tak #King's Dilemma, The. Je to hodně zaměřený na příběh, hra samotná je takovej dražící politickej pokr. Vyžaduje, aby všichni hráči uměli dobře anglicky.

Stejně tak s angličtinou jsou pak pokračování Pandemicu #Pandemic Legacy: Season 2 a #Pandemic Legacy: Season 0 Obě mají něco do sebe, každá je trochu jiná.

Co se týče nelegacy příběhovek, tak zmíněný #Spící bohové jsou super. Ve skupině hlavně skvělý tím, že můžeš kdykoliv přestat hrát a i střídání hráčů v průběhu kampaně je vlastně nenáročný a v pohodě. Ale zase hodně zaměřený na příběh, herně jsou tam zajímavý věci, ale není to dokonalý.

#Gloomhaven taky dobrý, ale ve více lidech si představuju, že to může trochu drhnout. Určitě taky níž zmíněný #Gloomhaven: Lví chřtán je praktičtější volba.

Pokud si chcete prostě spíš číst příběhy, tak #Lands of Galzyr nebo i #Legacy of Dragonholt by měli jít ve 4, ale zkoušel jsem jen v menším počtu.

11.8.2023 09:30:24

A co takhle zkusit trochu jiný žánr. My si v podobně naladěné skupině dlouho užívali #Detektiv: Po stopách zločinu, nebo i pár epizod #T.I.M.E Stories .

11.8.2023 16:22:53

#Aeon's End: Legacy 

Je to Deckbuilding. Akorát jsem nehrál ve čtyřech. 

12.8.2023 13:24:48

Díky všem, 
zatím jsem si objednal #Gloomhaven: Lví chřtán a #T.I.M.E Stories :-) Uvidíme, až to přijde a zahrajeme si to. 

Klidně pořád přidávejte i další tipy :-) 

14.8.2023 12:19:12

@nanuqcz 

Co se divím, že tu ještě nezaznělo, tak #ISS Vanguard. Sice sci-fi, ale za mě rozhodně jedna z top příběhovek, co jsem kdy hrál. Herně zajímavé, příběh velice fajn a postupně se rozvíjí loď i jednotliví členi posádky, navíc plno neotřelých nápadů. Máme odehráno přes 60h a bývá nám už jen pár misí do konce. A myslím, že se ještě plánuje rozšiřko.

Další hra, ze které jsem byl nadšený je #Etherfields - opět krásné zpracování a zajímavé mechanismy. Navíc tam kromě hlavní kampaně jsou idalší 4 v rozšířeních / Strech Goals. Akorát tam to chce mít dobrou angličtinu, ať si příběh člověk užije se vším všudy. Jinak Vanguard i Etherfields má vydat Albi česky na jaře příštího roku.

Poslední můj tip je #Trudvang Legends - mechanikama sice slabší, zato parádní příběh a velice jednoduchá pravidla, takže jako příběhová oddechovka taky fajn. Jako rozšíření a SGs jsou taktéž další kampaně, akorát se teď u nás hůře shání.

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

14.8.2023 14:27:44

#Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated vřele doporučuji, po dohrání lze i dále hrát samostatně. Na sebe navazující scénáře, dohrání jednoho tak kolem 2 hodin, je to docela vtipná kampaň, evoluce klasického Clanku/Břinku. Plusy a mínusy jsem napsal u hodnocení. Dá se stále u nás sehnat.

Před krátkou dobou pak proběhla už i 2. kampaň na pokračování na KS, tam je možnost late pledge:

https://www.kickstarter.com/projects/direwolfdigital/clank-legacy-2-acquisitions-incorporated-darkest-magic

14.8.2023 15:08:00

@Ellenar alespoň co jsem slyšel, tak ale #Etherfields ani #ISS Vanguard nejsou moc pro dobrý 4 hráče. jako ani jedno není úplně můj šálek kávy, je pro ostatní možná by to stálo zmínit. nebo máte jinou zkušenost?

15.8.2023 09:35:48

@Slouha - Etherfields jsme hráli ve 4 a přišlo mi to úplně v pohodě, tahy jsou rychlé, cíle často jasné a stejně se víceméně domlouvá skupina společně, co kdo udělá.

ISS Vanguard hrajeme ve třech, ale podle toho jak mám nahrané bych se toho ani ve čtyřech nebál.

15.8.2023 11:53:05

Vybíráme z Bazaru

Prodám Intriky
Prodám Intriky
Akt. cena: 99 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas