Zerywia - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: undefined
Vydavatelé: Koliba Publishing LTD
Autoři: Dominik Kasprzycki
Przemysław Zub
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Mám za sebou první kola. Dvakrát jsem se pustil do pravidel, ale jsou tak šílená, že mě to zdeptalo a na čtvrt roku jsem se nebyl schopný ke hře vrátit. Naštěstí hodně pomohl asi dva roky starý gameplay - takže možná překonaný, ale dával smysl. 

Zkrátím to. Vyberete si hrdinu, jeho hlavní zbraň (ságu), dvě vedlejší a vyrážíte na mapu plnit hlavní příběh. Možná jako Descent, ten jsem ale nikdy nehrál. Tady mě překvapila ta komplexita. Třeba souboje jsou klasické kostkové. Ale můžete použít jen ty kostky, které vám dovoluje vybavení (červené, zelené a modré). Ale některý protivník jde porazit třeba jen dvěma zelenými. Takže musíte využít komba, které to vybavení dává. Třeba si k těm dvěma zeleným hodíte jednu modrou, protože ta dá jeden zelený úspěch navíc. Nebo použijete Prime (žolík)-za jeden můžete dát Re-roll, za dva kostku navíc. Nebo použijete speciální předmět. Ten je hodně mocný, ale zase dává poskvrnu. A když budete mít tři, změníte se v monstrum. Ale z toho se dá také dostat, když si dojdete do města...

A když uděláte další část své osobní ságy (Osobní příběh vedle hlavního) tak se můžete rozhodnout, kterým směrem se posunete, jak se vylepší hlavní zbraň. Ale tyhle změny se také zaznamenávají, takže můžete být hrdina, nebo taky monstrum. A hra na to taky může reagovat. Takže vedle hlavního příběhu děláte epos o sobě, výrazně si měníte zbraň a ještě se u toho stáváte hrdinou, nebo padouchem. A to všechno v rámci jedné mechaniky.

Zároveň mám pocit, že mám na procházení území a plnění ság relativně dost času (tady jsem asi něco pochopil blbě). Takže procházím po krásném, slovanském světě, likviduji Murk a monstra, která sesílá temný bůh Nix a do toho odhaluji tajemství své legendární sekery, snažím se odolat jejímu volání po krvi a zůstat hrdinou. 

Omlouvám se za neucelené první dojmy, ale jsem ze hry nadšený. 

 

12.12.2021 19:04:16

@PetrDudek díky moc, hra mi sice došla, ale dostanu se k ní až kdoví kdy. A doteď jsem viděl jen staré představení hry v nějakém jejich videu, takže nějaké ucelenější informace jsem nevěděl a nezjišťoval. Tvoje dojmy a poznatky jsou super.

12.12.2021 20:20:46

Tady se opravdu vyplatí počkat - někteří backeři mají v objednávace player aid, kde jsou třeba pravidla ke KS expanzím (která nejsou nikde jinde), takže pokud to nemáš, bude potřeba vyčkat na pdf. Co se týče obtížnosti, tak se prý postupně v kamapni zvyšuje, prvních pár scénářů je spíše setup hrdinů.

13.12.2021 23:27:35

Vybíráme z Bazaru

Carpe Diem + malé rozšíření
Carpe Diem + malé rozšíření
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas