Yoxii - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Jeremy Partinico
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Yoxii je strategická hra pro dva hráče. Jeden hráč hraje za bílé kameny, druhý za červené. Ve svém tahu musí hráč nejdříve pohnout neutrálním totemem na neobsazené pole, a poté do jeho sousedství položit svůj kámen. Hra končí v okamžiku, kdy již totemem nelze pohnout. V ten moment se obodují kameny ležící v těsném sousedství totemu a hru vyhrává hráč s více body.

Příprava hry:

Do prostředku herního plánu se umístí totem. Každý hráč si vezme své kameny v odpovídající barvě (5x kámen Y, 5x kámen O, 5x kámen II a 3x kámen X). Hru zahajuje bílý hráč.

Průběh hry:

Ve svém tahu je hráč povinen nejdříve pohnout totemem, a poté do jeho blízkosti položit svůj libovolný kámen.

Pohyb totemu musí být ukončen na herní desce na neobsazeném poli (tudíž totem nemůže zakrýt již položený kámen, ani nesmí vyskočit z herního plánu ven). Pohyb totemem může být buď (i) o jedno pole v libovolném směru, nebo (ii) o libovolný počet polí - hráč může přeskakovat kameny SVÉ barvy (např. pokud má hráč v řadě/sloupci/úhlopříčce za sebou tři kameny, může přeskočit všechny tři a ukončit pohyb na prázdném poli).

Poté musí hráč do sousedství totemu na neobsazené pole umístit svůj herní kámen libovolné hodnoty. Následuje tah druhého hráče. 

Konec hry:

Hra končí v okamžiku kdy již hráč na tahu nemůže pohnout totemem. V ten moment se obodují kameny obou hráčů ležící v těsném sousedství totemu (na okolních políčkách). Kameny mají následující bodovou hodnotu:

  • Kámen O = 1 bod
  • Kámen II = 2 body
  • Kámen Y = 3 body
  • Kámen X = 4 body

Hru vyhrává hráč s nejvíce body.

Autor: Dawesome

Vybíráme z Bazaru

Insert FS Brass: Birmingham
Insert FS Brass: Birmingham
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas