Takenoko - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hazgaard Editions
Matagot
REXhry
Autoři: Antoine Bauza
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Mezera v pravidlech?

Zdravím, nastala nám situace, že jsem na ruce měl pět karet přičemž byla jedna modrá, kterou jsem nevěděl jestli splním, ale šance tam byla, stačilo vytáhnou žluté políčko a následně zavlažit, což bylo v mých možnostech, tím pádem jednou akcí bych úkol splnil a druhou akcí bych si dobral kartu. Teoreticky bych tedy měl mít šest karet, což je v rozporu s pravidly, ale díky splnění úkolu ve stejném tahu jsem měl 5 → 4 → 5. Otázka tedy zní, když vím, že jeden z úkolů co mám v ruce splním během svého tahu jednou akcí, může být akce druhá dobrání karty? A pokud ne, můžu vůbec tu akci zadat na svojí kartě hráče? Dá se to sankciovat, například propadnutím akce? 

Děkuji


#Takenoko 

18.11.2023 23:33:53

Já bych řekl, že je možné to takto zahrát - pokud první akci splníš úkol, budeš mít na ruce 4 úkoly a druhou akcí si vezmeš úkol nový.
Pokud se ti ovšem nepodaří splnit první akcí úkol(nevytáhneš žluté políčko, nebo ho nezavlažíš), tak ti z ruky úkol nezmizí a druhá tvá akce pak nemůže být “nový úkol”.

o()xxx[{::maneek:::>

19.11.2023 06:14:19

Nemůžeš mít v JEDNU CHVÍLI více jak 5 karet. Když úkol splníš prvním tahem, tak druhým samozřejmě můžeš dobrat úkol nový.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

19.11.2023 10:31:40

Vybíráme z Bazaru

Lords of Ragnarök - Gameplay Bundle
Lords of Ragnarök - Gameplay Bundle
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas