Sneferu: Builders of the Pyramids

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Sneferu: Builders of the Pyramids - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Adam Španěl
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Sneferu (česky Snofru) byl egyptský faraon vládnoucí v letech cca 2543–2510 před Kristem, jediný faraon, který pro sebe nechal postavit tři pyramidy. První pyramida, která byla za jeho života postavena v Médumu, se zhroutila. Lomená pyramida byla druhým pokusem, u které bylo potřeba během výstavby změnit sklon, což mělo za následek nezaměnitelný nepravidelný tvar. Konečně Červená pyramida, která byla prvním úspěšným pokusem o postavení pyramidy s hladkými stěnami, znamenala novou éru egyptských monumentů a stala se předlohou pro slavné pyramidy v Gíze.

Ve hře se zhostíte role egyptských architektů, které Snofru po dvou neúspěšných pokusech s vědomím blížící se smrti povolal. Musíte konečně postavit pyramidu, která bude hodná jeho jména. Ale pouze ta největší pyramida bude vybrána jako místo faraonova věčného odpočinku. Pro jejího stavitele to bude znamenat nehynoucí slávu a obrovské bohatství. Všichni ostatní stavitelé budou odsouzeni k uvěznění ve svých vlastních pyramidách, zatímco budou strženy. Není nad pořádnou motivaci. Tak směle do díla! 

Sneferu je rodinná abstraktní hra od Adama Španěla (Project L), ve které se každý hráč snaží zalíbit faraonovi postavením té největší pyramidy z kvádrů (složených ze dvou materiálů z pěti možných).

Hráči získávají nové kvádry za kombinaci dvou zdrojů: jídla a času. Času, reprezentovaného pohybem lodí po Nilu, mají hráči omezené množství na celou hru, a čas zároveň určuje pořadí hráčů. Na tahu je vždy ten, kdo času spotřeboval dosud nejméně. Jídlo získávají hráči dokončováním segmentů své pyramidy tvořených stejným materiálem.

Nabídka kvádrů se každým tahem mění, a je na hráčích vyhodnotit, jestli se jim vyplatí do nákupu investovat více času anebo jídla či si dokonce připlatit za kvádr, který se jim zrovna více hodí.

Během hry budete při shánění materiálu cestovat po Nilu z Káhiry až do daleké Nubijské pouště a zase zpět. Po cestě navštívíte významné lomy, které byly zdrojem zlata, žuly, vápence, bílého vápence a čediče pro stavbu pyramid. Podaří se vám nejlépe využít výhody, které tyto lomy nabízejí?

Vítězem je architekt, kterému se podaří dokončit největší část pyramidy! Nebo se někomu dokonce podaří dostavět pyramidu celou?

Autor: Mirda-ta

Vybíráme z Bazaru

Star Trek Ascendancy - komplet edice
Akt. cena: 9500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas