River Valley Glassworks

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

River Valley Glassworks - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Abstraktní, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Allplay
Autoři: Adam Hill
Ben Pinchback
Matt Riddle
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vítejte v Říčním údolí! Krásné kousky skla v řece sem přitáhla ty nejpodnikavější tvory z lesa. Nyní je čas otevřít vlastní obchod!

z pravidel hry

River Valley Glassworks je jednoduchá rodinná hra na principu otevřeného draftu, při níž hráči rozmisťují sklíčka různých barev do své sklárny. Na konci obdrží body za sady sklíček téže barvy, resp. různých barev, a ztratí body za sklíčka, která nedokázali umístit. Hráč s nejvyšším počtem bodů se stává vítězem.

Příprava hry:

Hráči umístí sklíčka do látkového pytlíku, sestaví díly řeky a na každý nalosují uvedený počet sklíček. Nakonec přiloží díl jezera, na nějž nalosují pět sklíček. Každý hráč si vezme hráčskou desku sklárny a kartonový dílek ranečku, na který si nalosují počáteční tři sklíčka. Ve hře je 8 různých barev sklíček (ve hře pěti hráčů 9), které jsou ve hře zastoupené v různém počtu. Každé sklíčko má jeden ze 6 tvarů, z nichž každý je vyznačen na jednom dílu řeky.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, během nichž zahrají jednu ze dvou dostupných akcí:

  • Hráč buď umístí jedno sklíčko ze svého ranečku na díl řeky, na němž je vyznačen stejný stejný tvar sklíčka (popř. dvě sklíčka stejného tvaru na libovolný díl řeky), a poté si vezme všechna sklíčka z jednoho ze sousedních dílů, který poté přemístí na začátek řeky a nalosuje na něj nová sklíčka. Získaná sklíčka poté hráč rozmístí do své sklárny: sklíčka barvy, kterou již ve sklárně má, umístí do sloupce nad sklíčka této barvy, sklíčka nové barvy umístí do nového sloupce počínaje místem ve spodní řadě. Jestliže pro některá sklíčka nemá místo, umístí je do oblasti přebytků.
  • Hráč si vezme čtyři sklíčka z jezera (sem poté nalosuje nová sklíčka do počtu pěti) a umístí je do svého ranečku. Ten však pojme maximálně pět sklíček, případná nadbytečná sklíčka hráč umístí do oblasti přebytků.

Konec hry:

Konec hry je spuštěn ve chvíli, kdy má některý z hráčů ve sklárně alespoň 17 sklíček (nepočítaje přebytky). Bodové ohodnocení na konci hry funguje na obdobném principu, jako např. ve hře Pod hvězdami ‒ body hráči získají za dva nejvyšší sloupce sklíček ve sklárně (přičemž čím více vpravo, tím jsou sloupce bodově hodnotnější) a za nepřerušené řady sklíček zleva doprava; naopak ztratí tři body za každé přebytečné sklíčko.

Autor: Ondřej Podavka

Vybíráme z Bazaru

Splendor
Splendor
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 11 hodin

Offcanvas