Podezřelí - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní, logická, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Guillaume Montiage
Paul Halter
Sebastien Duverger Nedellec
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Hra už je venku česky, vaše dojmy, pokud jste již hráli? 

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

31.10.2021 18:21:23

Já nejsem nějaký velký hráč těchto her ale tohle jsem si užila. Krásná grafika, karty jasně popsáné. Jednoduché na vysvětlení. Případy zajímavé a i vodídka k tomu. Řekla bych, že případy jsou u různě složité. Píši něco ke hře poprvé, tak se omlouvám jestli píši nesrozumitelně. Pokud člověk nemá výbornou pamět, tak za pár měsíců si to člověk muže dát znovu. 

2.11.2021 14:20:31

Po prvním případu velký špatný, po druhém mírné zlepšení.

Tak mám za sebou promo případ a první případ z normální hry. A zatímco mě promo případ nadchnul a opravdu mě bavil, tak z prvního případu jsem velmi rozmrzelý. K odhalení vraha sloužila de facto jen jedna jakž takž přímá stopa, jedna hodně nepřímá stopa a velmi mnoho domněnek. Žádné důkazy, žádné nepřímé stopy, jen domněnky a dohady. To že je detektivní hra??? To je špatný vtip. V Detektivovi mi vadilo, že pokud jste měli smůlu, k některým stopám jste se vůbec nedostali a museli jste na konci případu odhadovat odpovědi podle dostupných informací. V prvním případu Podezřelých ty informace máte, ale stejně pouze odhadujete. Sice jsem podle těch informací odhalil jak vraha, tak motiv, ale krom té jedné stopy jsem to měl celé podložené jen množstvím spekulací. Tohle je fakt špatně. 

Kam se ten první případ hrabe na 40 let starou hru Sherlock Holmes Consulting Detective. Tam, pokud jste byli pozorní, jste na konci případu vždy odhalili vraha na základě důkazů. Nezbývá než doufat, že zbylé dva případy Podezřelých budou vystavěny mnohem lépe.

Edit: Tak druhý případ byl mnohem lepší než první. Minimálně proto, že pro jeho vyřešení byly k dispozici konečně i nějaké ty důkazy. Škoda jen, že “provedení vraždy” bylo tak neskutečně pitomé, že i druhý případ ve mně zanechal jistou trpkou pachuť.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

5.11.2021 17:22:50 | Upraveno autorem (porovnej)

mh

1. případ dost fail, jak už píše @MalcolmReynolds , místo důkazů samé spekulace.

2. případ mnohem lepší, mohli jsme dopadnout i lépe. (Kdo chce vědět proč, může si spoiler odhalit pomocí zobrazení původní verze odpovědi.)

3. případ asi nejlepší, s prakticky žádnými vážnějšími výhradami.

Ve výsledku příjemně strávený čas a s výhradou 1. případu i s dobrým rozuzlením.

22.11.2021 01:32:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Za nas asi takhle:

  • promo - byl ve vysledku dost lehkej a primocarej
  1. pripad - vyrazne tezsi, ale docela jsme se chytali (samozrejme jsme nevymysleli vsechno do puntiku) - tady mne dost prekvapuje, ze si tolik lidi stezuje, tenhle se nam treba libil vazne moc; libilo se nam taky, ze v urcitem bode se dej mohl naprosto nepatrne odklonit - mozna prave treba tohle mohlo nekoho rozhodit, netusim
  2. pripad - ze zacatku jsme tapali, ale pak se to zaclo vsehcno rysovat, samozrejme nam zase nejake souvislosti utekly, ale ramcove jsme vedeli, co a jak
  3. pripad - tenhle si tu chvalite a my ho uplne zkazili :) nicmene i tak se nam libil a bylo super, jak se tam zas vnasely nove napady

Celkove se nam to libilo, a pokud jsme nekde neco zblbli, tak vim, ze to byla nase chyba a meli jsme tomu venovat jeste trochu vic casu a pozornosti. Sto lidi, sto chuti, ale za mne spokojenost.

8.12.2021 10:25:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Fighters of the Pacific
Fighters of the Pacific
Akt. cena: 1350 Kč
Končí za: 5 minut

Offcanvas