Osmero - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Corentin Lebrat
Johannes Goupy
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Za Mlžným mořem leží tajemný kontinent Alula, klidné to útočiště, kde vládne harmonická příroda. Rovnováha setrvale utváří věčně se vyvíjející krajinu ostrova. Země se neustále posouvá, vlní a přetváří, takže jakýkoli pokus o její zmapování je ihned zastaralý. Jediný způsob, jak se s Alulou obeznámit, je znovu a znovu jí procházet a vytvářet si tak vlastní atlas. Cestujte tímto stále se proměňujícím světem a objevujte jeho zázraky. Seznamte se s jeho obyvateli, odhalte jeho tajemství a získejte větší věhlas než vaši soupeři.

z pravidel hry

Ve hře Faraway se hráči stávají průzkumníky odlehlého kontinentu Alula, resp. osmi jeho regionů. Při průzkumu každého regionu se setkají se zdejšími obyvateli, pro něž poté prozkoumávají regiony další a objevují na nich kámen uddu, tvora okiko a rostlinu goldlog; pokud hráči stráví průzkumem delší čas, objevují zde též svatyně. Vracejí se potom stejnou cestou a od obyvatel každého regionu obdrží odměny za splnění požadavků.
Hru tvoří karty regionů, na nichž jsou zobrazeny číslo představující dobu strávenou průzkumem, a karty svatyní. Karty mohou poskytovat indicie, zdroje a vítězné body (v jejich případě často také bodovací podmínky v podobě požadovaných zdrojů).

Příprava hry:

Hráči zamíchají karty regionů a každý z nich obdrží tři karty. Poté se utvoří nabídka regionů a nakonec dobírací balíčky karet regionů a svatyní.

Průběh hry:

Hra trvá po osm kol, z nichž každé má tři fáze:

  1. Hráči zahrají z ruky jednu kartu regionu; karty postupně pokládají do řady zleva doprava.
  2. Pokud hráči zahrají kartu s vyšším číslem než v kole předchozím, vezmou si z dobíracího balíčku kartu svatyně; navíc za každý symbol indicie na dosud vyložených kartách si vezmou další. Prozatím je všechny položí před sebe lícem dolů.
  3. Hráč si postupně (počínaje hráčem, který zahrál kartu regionu s nejnižším číslem, konče tím, který zahrál nejvyšší) berou na ruku po jedné z karet regionů. Poté zvolí si jednu z nově získaných karet svatyně a ostatní umístí naspod dobíracího balíčku. Nakonec obnoví nabídku karet regionů.

Konec hry:

Po odehrání osmi kol hráči otočí lícem dolů své karty regionu, poté je po jedné otáčejí lícem vzhůru a u každé z nich vyhodnotí splnění případných podmínek, než otočí kartu další. Karty otáčejí zprava doleva, tedy počínaje posledním prozkoumaným regionem a konče prvním. Podmínku splní v případě, že se na kartách svatyní a na dosud otočených kartách regionů nacházejí požadované zdroje. Takto si postupně vyhodnotí všechny karty regionů a nakonec také karty svatyní. Hráč s nejvyšším celkovým počtem obdržených bodů se stane vítězem.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Túry Můry
Túry Můry
Akt. cena: 75 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas