Odin - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Helvetiq
Hras
Autoři: Gary Kim
Hope S. Hwang
Yohan Goh
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Odin je malá karetní hra tvořená 54 kartami s hodnotami 1‒9 v šesti barvách. Cílem hry je zbavit se pokud možno všech karet z ruky a mít na konci hry co nejméně bodů. 

Příprava hry:

Jeden z hráčů zamíchá všechny karty, každý hráč obdrží do ruky devět karet.

Průběh hry:

Během hry jsou několikrát rozdány karty, přičemž po každém rozdání se odehraje několik kol, než se některý z hráčů zbaví všech karet. Začínající hráč vynese libovolnou kartu, další hráči, když přijdou na řadu, mají na výběr ze dvou akcí, a sice vynést jednu či více karet, nebo pasovat: 

  1. Zahrání jedné či více karet: hráči mohou zahrát stejný nebo o 1 vyšší počet karet, než kolik jich leží na stole, a to všechny stejné barvy, nebo stejné hodnoty. Vynesená karta či sada karet přitom musí mít vyšší hodnotu, ta však neodpovídá součtu hodnot na kartách, ale číslu sestavenému z jednotlivých číslic od nejvyšší po nejnižší, např. 95 (z hodnot 5 a 9) nebo 864 (z hodnot 4, 6 a 8). Poté si hráč vezme na ruku jednu z karet vynesených předchozím hráčem a ostatní z těchto karet odstraní.
  2. Pasování: hráč, který pasuje, je přeskočen, přijde-li však na něj příště řada, může opět vynášet buď karty, nebo pasovat. Pokud pasují všichni hráči až na jednoho, kolo končí, ze středu stolu jsou odstraněny všechny karty a hráči začínají kolo nové, a to s kartami, jež jim zůstaly na ruce.

Takto hráči pokračují do chvíle, než se některý z hráčů zbaví všech karet; začínající hráč tak může učinit rovněž v situaci, kdy na začátku kola mají všechny jeho karty stejnou barvu či hodnotu. Hráči poté získají po jednom bodu za každou kartu, která jim zůstala na ruce. Všechny karty se znovu zamíchají a rozdají a následují další kola hry.

Konec hry:

Hra pokračuje popsaným způsobem do té doby, než některý z hráčů dosáhne dohodnutého počtu bodů (pro první partie pravidla doporučují 15 bodů). Hráč s nejmenším počtem obdržených bodů se stává vítězem.

Autor: Ondřej Podavka

Vybíráme z Bazaru

Pokémon ETB Paradox Rift doplňky + promo karta
Pokémon ETB Paradox Rift doplňky + promo karta
Akt. cena: 55 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas