Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

otázky - startovní balíčky, šampioni

Ahoj,
předem díky za překlad Pellymu, perfektní práce. Je to moje první karetka ( tedy nemám zkušenost např. se Star realms ), teď jsme ve 2 dali pár her, zatím bez rozšiřujících postav a promo karet. Máme ale pár nejasností. Předem děkuji za vysvětlení.

1. Co s kartami startovních balíčků, které zbydou navíc při hře 2 hráčů ? Tzn. krátké meče, dýky, rubíny. Mají se zamíchat do balíčku trhu ( ale jejich cena je 0 ), nebo se vyřadí ze hry ?

2. Co se zbylými zlaťáky, mají být zamíchány v balíčku trhu,nebo se z nich dělá extra balíček, ze kterého se berou zlaťáky, když je třeba ?

3. Jak je to přesně s vyčerpáním šampionů a jejich znovupřipravením? (tedy kdy se otočí bokem a kdy se dá zase nazpět ). protože kdyby to bylo vše v rámci jednoho kola ( jak je v pravidlech ), jaký vlastně by to mělo smysl, že je šampion otočen na stranu - vyčerpaný, když by v dalším kole už byl zase ready ? Nemá to být tak, že pokud je vyčerpán ( otočen bokem ), tak třeba v dalším kole nelze jeho schopnosti použít a připraven má být až v dalším kole ?

3. Pokud soupeř zaútočí na šampiona a ten je vyřazen (omráčen) opravdu má jít do odkládacího balíčku hráče ? Tzn. že bude stejně za chvíli znovu k dispozici. Nemá být místo toho opravdu odhozen do obětovávacího balíčku ( trvale odhozen ) ?

4. Pokud útočím šampionem se silou např. 6 a zabiju tím šampiona se silou 3, mohu ty zbylé 3 body použít k odebrání 3 životů soupeře ? Nebo k zabití dalšího šampiona se silou 3 ? ( tedy v jednom kole zabít 2 šampiony ) ?

5. Co když jsou vyložení 2 ( nebo více ) strážci ? Mohu si vybrat na které ho chci útočit ? A co když je jeden vyčerpán a druhý ne ? I tak mohu útočit na kterého chci ?

6. Pokud je na kartě efekt: soupeř odhodí kartu - to si soupeř sám vybere, jakou kartu odhodí ? A to kartu z ruky do odhazovacího balíčku ? Nebo do obětovávacího balíčku ? ( tedy trvalé vyřazení karty ) ?

7. Při hře s postavami z rozšíření se ze základního balíčku vyřadí zbylé karty pro základní hru ? ( dýky, krátké meče, rubíny ) ?

8. Zlaťáky ze začátku hry ( a i ty později získané ) se normálně zamíchají do osobního balíčku a použít k nákupu tedy mohu pouze ty, které mám zrovna líznuté mezi 5 kartami v ruce ? Tzn. jednou je to např. 1 zlatý, jindy za se 5. Nebo se ze zlaťáků vytvoří zvláštní osobní balíček, ze kterého mohu libovolně čerpat pro nákupy z trhu ? A když tedy nakoupím např. za 3 zlaté, tak je odhazuji zpět do svého odkládacího balíčku, nebo se jich zbavuji úplně ( do obětovávacího balíčku ) ?


15.9.2017 08:59:35 | Upraveno autorem (porovnej)

re
snad si to pamatuji dobře:
1) Vrátíš je do krabice
2) Vrátíš je do krabice
3) Jde o to, že můžeš schopnost šampióna použít jen jednou za kolo a to je naznačeno tím vyčerpáním
3) Ano, opravdoví hrdinové přeci neumírají ;-)
4) Ano
5) Ano
6) Ano
7) Ano
8) Zlaťáky máš pouze na začátku hry - žádné další koupit nemůžeš a k dispozici máš jen ty, co máš v ruce a po použití je odložíš na odkládací balíček

15.9.2017 09:26:34 | Upraveno autorem (porovnej)

díky> díky za rychlou odpověď, ještě přidávám další otázku ( snad už poslední ):

1. Efekt karty je :Vezmi 2 karty - ty vezmu do ruky ( a mohu je rovnou použít v daném kole ), nebo je dám do odkládacího balíčku ( a přijdou do hry později ) ?



Pozn. to s tím vyčerpáním a připravením šampiona v rámci jednoho kola mi přijde divné ( i když je to tak ve výukovém videu ), to by přeci potom prakticky nemělo žádný smysl ( kromě několika málo karet, které umožní použití šampiona opakovaně).
Přijde mi lepší, když se vyčerpání přenese do začátku dalšího kola , a v té chvíli vyčerpaný šampion ( resp. strážce ) nechrání hráče před útokem soupeře. A teprve na začátku dalšího kola se šampion znovu připraví. Tím by se do hry vneslo to, že i pro soupeře má nějaký význam, zda je šampion protivníka vyčerpaný, nebo nebo ne. - zvirek

jinak
doporučuji po několika odehraných partiích znovu pročíst pravidla. Najdeš v nich odpovědi na většinu svých otázek.

15.9.2017 09:36:16

re
4) vše co zahraješ a dává to nějaké zdroje (útok, peníze) tak tyto zdroje jdou dohromady do "fiktivního zásobníku" a z něj je použiješ v daném kole jak chceš (rozdělíš si to jak potřebuješ), ty co nepoužiješ propadnou. Výjimka je pokud má nepřítel vyloženého šampiona - strážce (guard) to pak musíš nejprve zaútočit na něj - může se stát že nastřádáš 4 do útoku ale on má vyloženého strážce 5, v tom případě musíš zaútočit na něj i když mu nic neuděláš.

6) soupeř si sám vybere a odhodí ji do odhazovacího balíčku, karty se vyřazují úplně pouze pokud ji použiješ na akci kde je ikonka odpadkového koše (nebo jak to nazvat).

15.9.2017 09:46:29 | Upraveno autorem (porovnej)

vezmi karty
karty jdou do ruky a musíš je zahrát, není možné si žádné karty přenášet do dalšího kola, pokud nějaké karty nezahraješ na konci kola je odhazuješ. Šampioni se obnovují na konci kola a i když je budeš obnovovat na začátku dalšího nemá to na hru žádný vliv, protože útočník si rozdělí útok podle sebe (a pravidel pro guardy) a je jedno jestli je karta taplá nebo ne.

15.9.2017 10:08:48

upřesnění
nepleť si dobrat kartu - jde o to, že si vezmeš kartu z dobíracího, né z trhu.

Ad tapnutá stráž- tapnutá stráž nechrání... Sice (zatím) není efekt, který by soupeři šampióna tapnul, ale přímo u popisu stráže to je...

"A Champion with this icon is a guard. While a player has a prepared guard in play, they may not be attacked and their nonguard Champions may not be attacked or targeted by an opponent."

15.9.2017 12:52:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly
u toho braní karet mě vůbec nenapadlo že to lze pochopit i z trhu, ale je možné si to vyložit i tak, takže děkuji za upřesnění

u toho guarda jsem tohle nějak přehlídl, každopádně nám to odtapnutí na konci vyhovuje

15.9.2017 13:23:20

právě,> že z položené otázky jsem nabyl dojmu, že si je chce brát z trhu... - Pelly

ad tapnutí
no právě, i v nějakém výukovém videu jsem narazil na formulaci, že tapnutý guard nechrání, jenže pokud by se odtapnul ( připravil ) již v odhazovací fázi tahu stejného hráče, tedy ještě před hrou soupeře, potom to postrádá logiku, neboť soupeř by nikdy na tapnutého guarda nenarazil.

Nám tedy mnohem logičtější přijde, když guard zůstane tapnutý i po dobu tahu soupeře a odtapne se až na začátku příštího tahu hráče. Tím může soupeř využít toho, že je odtapnutý a tedy zaútočit přímo na hráče, či jiného šampiona.

V nějaké diskuzi jsem narazil již na tento problém a srovnávali to tam se Star realms, jak je to tedy ve Star realms ?

15.9.2017 19:38:54

tapnutí
ve Star Realms se netapuje vůbec

15.9.2017 19:59:16

Smrtící dotek a podobné karty
U karty Smrtící dotek a několika dalších nekromancerských karet je primární efekt ( zde např. 2 útok ) a k tomu věta: "Můžeš obětovat kartu v ruce nebo ve svém odhazovacím balíčku."
Níže je předělovací čárka a sekundární efekt.

Jak si to vyložit ? Můžu,nebo musím tedy nějakou kartu obětovat aby šel použít primární efekt ? A pokud neobětuji, tak, karta nejde vůbec použít ? Obětovat znamená předpokládám zcela odhodit na obětovávací balíček, ale to nevím, jestli se kvůli útoku 2 vůbec vyplatí.
Nemá ta věta náhodou být až u sekundárního efektu ?

16.9.2017 06:53:02

Smrtící dotek a podobné karty
Karta ti dává 2 útok a volitelnou schopnost (můžeš ale nemusíš) obětovat (odstranit ze hry) libovolnou kartu z ruky nebo odhazovacího balíčku dle tvého výběru. Tohle je výborná schopnost jak v pozdějších fázích hry odstranit slabé karty z balíčku aby tě ho "neplevily" a točil si silné karty.

16.9.2017 09:13:58

Vybíráme z Bazaru

Hra o trúny - cyklus Let Vran
Hra o trúny - cyklus Let Vran
Akt. cena: 10 €
Končí za: 14 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas