Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Prokleti/požehnání zvýhodněný utok

Jak vyhodnotit prokletí u nestvůry nebo hráče když je zvýhodněný a vytáhnu modifikator prokletí a minuti, odhaduji prokletí nebo ne? Stejná situace když budou dvě prokletí za sebou odhodim obě nebo jen jedno. To samé v případě zvyhodneneho útoku a požehnání.

V pravidlech je že když je otočeno tak se po vyhodnocení odhodí co se bere jako vyhodnocení to že jsem ho otocil i když nevyužil, nebo jen pouzil v tom boji?

10.4.2023 16:49:52

Ještě doplním že stejná nejasna situace nastala monstrum zvýhodněné a vytáhne jakoukoliv kartu kromě minuti a prokletí. Odhodí se prokletí?

10.4.2023 16:53:35

mh

Na straně 11 v pravidlech se píše:
Pokud je taženo požehnání nebo prokletí, odstraňte po jejím vyhod­nocení danou kartu z příslušného balíčku.
a
Na konci kola, ve kterém byl tažen modifikátor „minutí“ nebo „2ד, zamíchejte všechny zahrané modifikátory daného balíčku zpátky do balíčku.

Myslím si, že zmiňovaná situace má jednoduché řešení: Pokud se při zvýhodněném útoku táhnou dvě požehnání/prokletí, pro útok se použije požehnání/prokletí a obě karty se odhodí. Pokud se jedná o kombinaci prokletí/minutí resp. požehnání/2x, tak se to vyhodnotí, karta prokletí resp. požehnání se odhodí a balíček se zamíchá.

10.4.2023 17:27:33 | Upraveno autorem (porovnej)

@mh hráli jsme to tak že jsme je odhodili ale říkám si zda jsme to hráli spravne protože prakticky ty karty otočíme ale nehrajeme, hrajeme jen jednu z nich

10.4.2023 17:59:06 | Upraveno autorem (porovnej)

mh

@tomagge Pravidla str. 20: Útočník, jehož útok je zvýhodněný, táhne dvě karty modifikátorů místo jedné a vybere si tu, která je lepší.

Takže táhneš dvě karty (např. minutí nebo prokletí) a vyhodnotíš je. Prokletí pak odhodíš a minutí znovu zamícháš.

10.4.2023 18:25:28

@mh 

ano ja znam jak volit zvyhodneny utok na to se neptam, ale pokud ma monstrum zvyhodneny utok a vytahne prokleti a treba -1 tak lepsi je -1 a prokleti co? 

odhodit?

zamichat zpet?

nechat na otocenych modifikatorech aby se zamichalo zpet az k tomu vyzve karta x2 nebo minuti?

 

protoze jak jsem rikal a sam jsi psal:

Pokud je taženo požehnání nebo prokletí, odstraňte po jejím vyhodnocení danou kartu z příslušného balíčku, 

 

nicmene pokud beru pro monstrum -1 protoze to je lepsi varianta tak jsem vlastne kartu prokletí nijak de facto nevyhodnotil 

 

to same vytahnu-li dve prokleti at uz pri zvyhodnenem nebo znevyhodnenem utoku. taky jsem vyhodnotil jen jednu.

 

moje otazka tedy vlastne miri na to co se mysli slovem vyhodnotit. 

 

jen otocit kartu i kdyz se nepouzije pro dany utok

nebo pouzit pro dany utok

10.4.2023 23:45:25

@tomagge 
podle mě i to, že posuzuješ, zda je daná karta výhodnější nebo nevýhodnější pro danou akci vůči nějaké jiné, je vyhodnocení karty.. 
tedy prostě odhodit co se otočí je vyhodnoceno..:)

priklad (rádoby reálná situace jak si to představuji):
byl jsi proklet, prokletí příjde nevíš kdy (zamícháno do modifikátorů), pro nějaký další útok jsi zvýhodněn, zaútočíš strašně rychle na dvě odkrytá místa protivníka, takže táhneš 2 modifikátory, ten horší byl klamný výpad a ten lepší trefil (u požehnání obráceně)..:) tím se prokletí se štěstím vyhneš a ono vyšumí..:)

11.4.2023 00:00:36

Ahoj,
určitě je to tak, jak píše Borky. Už to, že posuzuješ, která karta je výhodnější v případě zvýhodněného útoku, či horší v případě znevýhodněného útoku se bere jako vyhodnocení karty. Tj. po jejich otočení je odstraníš z balíčku ať už jsi je použil či nikoliv.

Dá se toho krásně využít na čistění balíčku od karet prokletí takto: Provedu útok s plošným efektem (nebo na více cílů) a použiju např. Orlí oči. Každý útok je zvýhodněný a kdykoliv tedy otočím kartu prokletí, tak se jí elegantně zbavím aniž bych použil její negativní efekt.

11.4.2023 06:46:17

To @mh : Pokud táhneš zvýhodněným nebo znevýhodněným útokem zároveň prokletí+požehnání nebo minutí+2x jejich účinky se neruší a nevyhodnocují se jako +0. Udělíš dvojnásobek zranění v případě zvýhodněného útoku, resp. mineš v případě znevýhodněného útoku. Každopádně samozřejmě odstraníš z balíčku karty požehnání a prokletí, pokud jsi je vytáhnul.

11.4.2023 06:50:54

mh

@Suchar Ježíši, samozřejmě že jsem napsal blbost a ty máš pravdu! Bude platit buď ten lepší, nebo ten horší výsledek podle toho, jestli jde o zvýhodnění, nebo nevýhodu. Sypu si popel na hlavu.

11.4.2023 08:37:59

Vybíráme z Bazaru

Sherlock: Poslední výzva
Sherlock: Poslední výzva
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas