Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Odveta při útoku / neviditelnost

Zdravím, mám dotaz, když jsem neviditelný a provedu útok na nepřítele, který má odvetu, dostanu od něj odvetu, když jsem neviditelný?

Dle mého názoru bych neměl, ale odveta se nebere ani jako útok či za cílený efekt, tak jsi nejsem moc jistý. Jelikož dle specifikace neviditelnosti se nestvůry k neviditelným hrdinům chovají, jako by se jednalo o překážky a překážky odvetu dostávat nemůžou :), ale třeba to tak není.

Ještě mám jednu otázku, když dané kolo mám dlouhý odpočinek, můžu použít předmět, který například vyvolá živel? V pravidlech nikde není, že nelze během dlouhého odpočinku předměty nepoužít, ale také není napsáno že můžu.


Děkuji za odpověď 

20.5.2023 14:39:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Už jsem složitě dohledal odpověď , tak se s Vámi rád o správnou odpověď podělím :)

Odveta a například i zranění u karet nestvůr , které způsobují postavě, pokud se nacházíte na poli vedle ní se jedná o takzvané necílené útoky při kterých netaháte karty modifikátorů. Takovéto útoky Vás zraní i když jste neviditelní.

Zatímco třeba u splešových útoků , kde stojíte na poli v jejich dosahu Vám zranění nedají, jelikož jsou cílené a taháte u nich modifikátory, pokud jsou součástí útoku třeba prokletí atd, tak ho také nedostanete , jelikož je to cílený útok.

Takže u toho platí jednoduché pravidlo , pokud jste neviditelní, tak dostane zranění v jen případě, že netaháte karty modifikátorů.

 

20.5.2023 20:12:14

odpoved k dlouhemu odpocinku.. 
pokud to dobre chapu, tak dlouhy odpocinek je “lizani ran” (heal 2 hp) a starani se o zbroj, ktere provadis cele kolo a vybiras si o co (jakou kartu/tedy schopnosti) prijdes (proto iniciativa 99 a muzou te mezitim zabit).. z toho plyne, ze lektvar ani nic dalsiho co standardne muzes pouzivat ve svem kole pouzit nemuzes..

21.5.2023 00:31:03

Tak ohledně dlouhého odpočinku se skutečně můžou používat předměty. Dlouhý odpočinek  je prý jako každý jiný tah.  Dokonce to má výhodu že můžeš použít předměty a na konci kola si je můžeš obnovit,  pokud se neničí,  takže tak :)

21.5.2023 16:19:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Kinghill CZ s deluxe komponenty, nerozbalané
Kinghill CZ s deluxe komponenty, nerozbalané
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 9 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas