FUK - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Arcane Wonders
CMON Limited
IELLO
Autoři: Frank Noack
Rico Besteher
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tento popis ještě nebyl definitivně schválen. Pokud chcete, můžete zkusit navrhnout vhodnější verzi, která by lépe odpovídala ideálnímu popisu.

Hru FUK tvoří pět sad karet s hodnotami od 0 do 9. Během hry hráči vynášejí karty z ruky, a to tak, aby získali karty z řady karet vyložených uprostřed stolu. Na konci každého kola hráči získají, resp. ztrácejí body za karty určitých barev. Cílem hráčů je jako první získat určený počet bodů.

Příprava hry:
Každý hráč obdrží (v závislosti na jejich počtu) 5 či 6 karet, další čtyři se vyloží z do řady uprostřed stolu. Zbylé karty tvoří odkládací balíček. Hráči se dohodnou na cílovém počtu bodů.

Průběh hry:
Hra trvá po několik kol, v nichž se hráči střídají v tazích. V každém z nich hráči vynesou jednu kartu z ruky. Další postup se jeví od porovnání hodnoty této karty s kartami vyloženými uprostřed stolu:
•    pokud se mezi vyloženými kartami nachází alespoň jedna stejné hodnoty jako právě vynesená karta, hráč si vezme všechny takové karty a spolu s vynesenou kartou je rozloží před sebe dle jednotlivých sad;
•    pokud se mezi vyloženými kartami nenachází žádná karta stejné hodnoty, hráč si vezme po jedné kartě s hodnotou o 1 vyšší a nižší než vynesená karta a spolu s ní je rozloží před sebe;
•    pokud se mezi vyloženými kartami nenachází žádná karta stejné ani „sousední“ hodnoty, hráč zařadí vynesenou kartu mezi vyložené karty.
Pokud jsou po odehrání tahu vyložené méně než 4 karty, doplní se další do tohoto počtu. Hráči pokračují v tazích, dokud všichni neodehrají všechny své karty z ruky. Poté si hráči spočítají, kolik mají před sebou karet od jednotlivých sad. Za nejpočetnější sadu (či sady) získají po jednom bodu za každou kartu, za nejméně početnou sadu (či sady) si po jednom bodu za každou kartu odečtou. Není-li dosaženo cílového počtu bodů, připraví se další kolo. 

Konec hry:
Hra končí poté, co některý z hráčů dosáhne počtu bodů, který byl před začátkem hry stanoven jako cílový. Hráč s největším počtem získaných bodů se stává vítězem.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Citadela
Citadela
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas