Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Neoficiální rozšíření hrací desky

Zdravím, v sekci Ke stažení je mimo jiné i neoficiální rozšíření hrací desky. Ale chybí tam jakákoliv zmínka o kartách k tomuto rozšíření. Jsou nějaké? A kde se dají případně prohlédnout náhledy? 

27.6.2022 16:59:35

Tohle mi napsal ten kdo ke szažení dal:

Obecně:
Rozšiřuje to základní hru ze 4 hráčů až na 6 (pole vpravo nahoře), přidává 2 frakce Ix a Tleilax, a další hratelná pole.
Zjistili jsme, že při 3 lidech je tam moc polí a hra ztrácí na zajímavosti (zmenšováním počtu polí každým tahem). Takže se hodí pro 4-6 hráčů. Co jsem viděl ofiko rozšíření (Rise of Ix) a jeho pravidla, nemělo by to být v ničem v rozporu, tudíž plně hratelné i s tímto.

K pravidlům:
Axlotlské klonovací nádrže - rozšiřuje za soláry zásobu v pevnosti (počet kostiček (jednotek) vlevo od šipky je počet nutný mít v pevnosti, abys mohl provést tuto transakci). Tzn. při nule nemůžeš nic, při 4 a víc přibudou vždy už jen 4.
Tleixanský ghola - znamená, že po táhnutí na toto pole můžeš vyložit z ruky ještě další kartu "do hry" (jakoby zahrát), ale jediné, co se stane u této karty, je vyhodnocení akce na šedém pásu "hry agenta". Proto 2 šedá pole -> hraješ dvě akce agenta při jednom tahu agentem. (Ale vlastně hraješ dvě karty.)
Velký sál - za odhození karty (do svého odhazovacího balíčku) můžeš někomu snížit vliv na jedné frakci (nikoli sobě). Tzn. při rozšíření již nikdo nemá jistou alianci :) (Moc hezký herní prvek; ten se mi líbí asi nejvíc.)
Mentat ghola - za dvojnásobnou cenu a vliv u frakce získáš "pokřiveného" (jen název) mentata + kartu intrik. (Já jsem si extra figurku vytiskl na 3D tiskárně.)
Řečník - při zahrání dostaneš kartu intrik a můžeš vyhodnotit svůj prsten (čili při zahrání kartou prstenu vyhdnocuješ 2x tuto akci).
Skrytá pevnost - získáš (bojovou) jednotku + za odhození karty si můžeš vzít kterýkoliv z výměšků (ale jen ten, a jen je-li tam nějaký).
Štítový val - bojové pole, kartu bereš hned do ruky, ne do ohrazovacího balíčku.

23.7.2022 20:50:03

Vybíráme z Bazaru

Tenpenny Parks v anglictine
Tenpenny Parks v anglictine
Akt. cena: 820 Kč
Končí za: 18 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas