Čarokniha - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Martino Chiacchiera
Michele Piccolini
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pravidla

Ahoj, prosím i dovysvětlení pravidel v I. kapitole.

1) Karta 30 - CÍL - najděte způsob, jak utéct nebo otevřete truhlici. Jakým způsobem můžeme najít způsob, jak utéct? Respektive kolik karet předmětů můžu otočit? Mysleli jsme, že jen jednu, ale pokud to bude jiná, než Otevřít truhlu, tak nebude splněn cíl, takže kartu 30 nemůžeme odložit, bude muset zůstat na vrchu balíčku…

2) Karta 37 - CÍL - drakova základna musí zcela překrývat temný vír. Nějak nevíme, jak toho dosáhnout. Podle instrukcí z karty 35 jej dáme na kraj plánu. On se pak může Eidolon pohybovat? V jaké části hry a o kolik? A na které kartě se vyskytuje pokyn k otočení karty 37? 

Děkuji, pravidla jsem se snažila opakovaně číst poctivě, ale stejně jsme se v tom nějak ztratili.

 

30.12.2022 16:43:16

mh

Už je to nějaký ten pátek, co jsme to hráli, tak snad si to budu pamatovat.

Ad 1.

Na kartě #19 Propast je napsáno, že máte rozmístit 6 karet prostředí (nikoliv předmětů) podle schématu. Tyto karty můžete otočit pouze tehdy, je-li figurka hráče na políčku s vyobrazeným předmětem. Otevřít truhlici tedy můžete pouze v případě, že se přesunete na políčko s truhlicí. Ale tam se normálně nemůže, protože jsou tam bílé čáry (propast). Takže musíte přijít na to, jak se přes tu propast dostat. A ano, než splníte cíl na kartě #30, bude tato ležet na vrchu a vy se ve hře neposunete dál. Ale co konkrétně musíte udělat, to už si nepamatuju.

30.12.2022 18:19:19

mh

Ad 2.

Je to popsáno na kartě #36, která se má přečíst po přečtení karty #35 ("Nyní přečtěte následující kartu…").

Hrdina může provést zvláštní akci “Útok na Eidolonovi”, která je popsaná na zadní straně karty. Při ní se Eidolon pohne. Jak přesně se to stane, si přečtěte sami, nechci vás připravit o překvapení.

30.12.2022 18:24:59

@mh 

Děkuji, dnes jsme to dohráli již bez větších potíží. Je to tedy tak, že než se nám podaří dosáhnout cíle, tak točíme tu kartu s akcemi (hráči+běsové) pořád dokola?

2.1.2023 18:52:52 | Upraveno autorem (porovnej)

mh

@katerina.jih 

Ano.

Vždy se střídá fáze hráčů a fáze nepřátel a vždy se jede podle aktivní karty cíle (ta je aktivní vždy jenom jedna, jestli se nepletu). Ta určuje, v jakém pořadí se fáze střídají (někdy jde první fáze hráčů a po ní fáze nepřátel, jindy je to naopak) a kdy skončí.

Vy tedy střídáte pořád dokola jednotlivé fáze tak dlouho, dokud nesplníte cíl. Jakmile ho splníte, přečtete si, co máte dělat dál - většinou odhodíte kartu cíle a dostanete jinou, ale záleží na konkrétní situaci. Vždy je nutno pečlivě číst, co se na kartách píše, a přesně plnit pokyny - pak hra plyne bez zádrhelů, protože je dobře vyladěná.

3.1.2023 11:19:04

Vybíráme z Bazaru

Stuffed Fables, Brno
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas