Čarokniha - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Martino Chiacchiera
Michele Piccolini
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karty Běsů

Zdravím. Hru máme pár dní a tak jsme zatím dokončili pouze první kapitolu. Mám však otázku na Běsy a aktivaci, když tyto mají na kartě stříbrnou auru. V pravidlech je pouze uvedeno, že se vyhodnocuje pouze v případě, že hrajeme ve 3 nebo 4 hráčích, což je náš případ. Už jsem ale nenašla, JAK se toto vyhodnocuje? Buď jsem slepá, nebo úplně blbá 😄 Děkuju! M. 

30.10.2022 09:50:36

mh

Upřímně, moc nerozumím otázce, když jste už jeden scénář hráli. Ale pokusím se odpovědět.

Na kartě cíle je uvedeno pořadí, v jakém se vyhodnocují tahy hráčů a tahy nepřátel. Někdy jdou první hráči a po nich nepřátelé, jindy je to naopak, je nutné se řídit textem na kartě.

Ve fázi nepřátel se vyhodnocují symboly na právě odhalené kartě běsů. Při hře 3 a 4 hráčů se vyhodnocují všechny symboly na kartě, při hře 1 a 2 hráčů pouze symboly, které nemají kolem sebe stříbrnou auru.

Na kartě mohou být dva různé symboly: Symbol běsu (běs ve víru) znamená, že se na hracím plánu mají objevit noví běsové. Objevují se vždy na políčku s vírem. Za každý jeden symbol se objeví jeden běs.

Symbol blesku znamená, že běsové, kteří se již na hracím plánu nacházejí, budou mít aktivaci (tj. můžou provést nějakou svoji akci). Za každý jeden symbol blesku provedou všichni běsové na hracím plánu jednu akci: Omráčený běs se stane neomráčeným (nic jiného v tu chvíli nedělá), ostatní běsové se buď pohnou, nebo zaútočí.

Symboly se vyhodnocují odshora dolů a zleva doprava (tak, jak se normálně čte). Když je nejprve blesk a pak až běs, tak se aktivace netýká nově přidaných běsů (protože nastala dříve), když je nejprve běs a pak blesk, tak se aktivace týká i nově přidaných běsů.

SHRNUTO:

Hrajete-li ve 3 nebo 4 hráčích, provedete výše uvedené kroky pro všechny symboly na kartě běsu. Hrajete-li v 1 nebo 2 hráčích, provedete výše uvedené kroky pouze pro symboly bez stříbrné aury.

31.10.2022 10:19:15 | Upraveno autorem (porovnej)

@mh moc děkuji, už v tom mám jasno! 👌 Asi jsem nad tím zbytečně moc přemýšlela 😁

1.11.2022 11:11:33

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Undead or Alive
Zombicide: Undead or Alive
Akt. cena: 1590 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas