Čarokniha - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Martino Chiacchiera
Michele Piccolini
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Pořád po hře na tajno pokukuju - podělil by se někdo o dojmy ze hraní? Díky :)

12.5.2022 06:31:04

Ahoj,

máme za sebou 2 kapitoly s manželkou a trochu staršíma dětma (11 a 14) a je to velmi příjemná hra. Nádherná grafika a spousta překvapení a schovávaček. Příběhu tak akorát. Po herní stránce je to spíš kostková řachanda, ale občas je tam super překvapení/změna. Jednodušší než Plyšová hlídka.

12.5.2022 07:05:00

100% souhlasím se @Suchar ! Hra je super, sem tam krásný zvrat. Hrajeme s dětmi 9 a 5 let a ty jsou z toho nadšení! Jsem zvědavý na znovuhratelnost, ale asi to nebude problém. Navíc si myslím, že to brzy děti zvládnou sami.

12.5.2022 08:18:24

S osmiletym synem jsme ji dohrali zatim jednou, znovuhratelnost popravde nijak velka neni. Ale verim, ze s nekolikamesicnim odstupem to bude zase prijemne. Samotna kniha je udelana tak perfektne, ze ji proste chceme mit doma, i kdyz to neni na caste hrani. Za me mnohem lepsi nez Plysova hlidka, karty dobre provadeji pribehem a neni treba se ucit pravidla. Plan se na kazdou cast zajimave a prekvapive meni. Celou dobu jsme si uzivali spolecny vizualni i dobrodruzny zazitek.

11.7.2022 18:49:53

Je tedy pravda, že kniha má 6 kapitol? Jak je to s herni dobou? Trosku me zacinaji rozcilovat tyhle modely, kde je nadherna krabice, figurky, strom pres pul stolu a ja to po 10ti hodinach zalozim a uz nikdy nezahraju. Jeste za skoro 2000. Premyslim co prckovi k jeziskovi, zvazuji mezi timti a hlidkou, ale ta cenovka se mi nelibi, kvuli herni dobe, jinak bych s ni nemel problem.

2.11.2022 19:57:29

6 kapitol ano. ale ne kazdou zvladnete hned napoprve a kazda kapitola zabere minimalne pul hodiny, hodinu.. 

Nicmene, po prvnim odehrani uz vite o takrka vsech skladackovych prekvapenich, takze duvod proc to hrat znova muze byt ten, ze behem hrani delate spoustu rozhodnuti a na zaklade techto rozhodnuti je pak ruzny finalni konec knizky. 

Hlidku jsem nehral, nemam srovnani. Nicmene me osobne Carokniha bavila jen kvuli prekvapeni co prijde v dalsi kapitole. Po odehrani sla z domu, koncept hry me s detma nejak nechytl.

2.11.2022 20:36:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Se znovuhratelnosti to opravdu slavne neni. Ale zase neni problem si hru zahrat a prodat ji na bazaru. Mne to synek zakazal, ze ji chce schovat pro svoje deti :D Ten zazitek z ruznych prekvapeni je opravdu velky, papirove skladacky obdivuhodne a hra samotna je zabavna, hezky odsypa a system pribehu na kartach mi vyhovuje vic nez pribehova kniha. Osobne je pro me Plysova hlidka za trest, nejak me to cele rozciluje. Caroknihu jsem si oproti tomu uzila jako skvely cas straveny s ditetem, bavila jsem se i ja.

3.11.2022 08:41:14

@jerryNBK Můžeš si přihodit v bazaru, prodávám ji tam :) Osobně se mi hra líbila, byť nejsem na dětský feeling u takových her, ale je to pro děti/rodinu hlavně, tak jsem to tak bral, k nákupu mě ale “dokopala” žena, že se jí to hrozně líbí a nakonec ona byla nejvíc otrávená, což jsem ale čekal, ona má ráda spíš eura a rychlé dynamické hry, tady se pořád čtou texty a probíhají souboje, náš malý má 6 a asi bude po ní, miluje zatím hry jako Hamouni, Spící královny, Plný kurník, Kotki a další, ale u tohohle zíval (nevím jestli jsem tak špatný čtenář, možná je to i tím, že jsem uspávač hadů :D) a dědovi to bylo fuk, ten netušil co se děje, jen házel kostkama :D Nejdřív jsem uvažoval, že si hru nechám a zkusíme ji třeba za 2 roky, až si to sám přečte a bude to líp brát, ale spíš vemu jiné hry a budeme zkoušet a točit to dál, přeci jen dětské hry tak beru, jednou stejně půjdou všechny z domu :)

3.11.2022 16:13:23

@jerryNBK Čtete opakovaně stejné knihy, hrajete stejné videohry (zejména adventury/rpg) nebo díváte se opakovaně na stejné filmy/seriály? Tohle je stejný případ.

***
Deskoherní inkvizitor, občasný překladatel a korektor

3.11.2022 16:54:50

Vybíráme z Bazaru

Scythe (EN)
Scythe (EN)
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 5 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas