Bílý hrad - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Israel Cendrero
Sheila Santos
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Na Hradu Himedži, ikonické pevnosti novověkého Japonska, se tyčí vlajka klanu Sakai. Po obloze krouží volavky, zatímco daimjó z ochozu pozoruje hemžení svých poddaných. Zahradníci pečují o jezírka, ve kterých žijí kapři koi, válečníci hlídkují na zdech, dvořané se shlukují u bran ve snaze dostat se dále do hradu a snad dosáhnout i audience u daimjóa. Po západu slunce se rozsvěcují lucerny a lidé se vracejí ke svým klanům.

Ve hře Bílý hrad se stanete vůdcem jednoho z těchto drobných klanů a budete usilovat o co největší bodový zisk. Spravujte moudře své zdroje a posílejte své služebníky na správná místa ve správný čas. Jen tak získáte na dvoře větší vliv než ostatní. 

Bílý hrad je strategická euro hra s mechanikami správy surovin, umisťovaní dělníků a kostek pomocí kterých provádíte své akce. Během tří kol hráči vysílají členy svých klanů, aby udržovali zahrady, bránili hrad či stoupali po společenském žebříčku na místním dvoře. Za to vše, kromě výhod během hry, získáte i vítězné body v jejím závěru.

Na herním plánu najdete hrad Himedži vé své velkoleposti, rozdělený do několika oblastí. Největší část zaujímá vnitřek hradu s Místností tisíce koberců, kam se dvořané snaží vystoupat po pomyslném společenském žebříčku. Dostanou se tak přímo do blízkosti daimjóa a jeho přízně. Najdete zde také jezírka a zahrady, pečlivě udržované zahradníky, kde může každý spočinout. Nedílnou součastí komplexu jsou také hradby a blízké okolí, které střeží hlídkující válečníci. Nakonec je zde oblast tří mostů, kde se shromaždůjí kostky tří barev, které lze použít k provádění akcí. Každý hráč má také panství svého klanu, kde shromažďuje své zdroje a drží rezervy svých služebníků.

Autor: Mirda-ta

Mini a promo rozšíření (2)

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Machi Koro CZ
Machi Koro CZ
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas