Bang! Legendy - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Bang!
Bang! Střela
Bang! Dynamite Box
Počet hráčů: 4 - 7
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Chcete se stát legendou divokého západu? Není problém, s tímto rozšířením máte možnost!

Toto rozšíření Vám dovolí hrát za „legendární“ verze klasických postav ze hry BANG! a využívat nové smrtící schopnosti. Ale buďte opatrní! Legendou se stanete pouze v případě, že vykonáte velkolepé činy (nebo se jimi alespoň budete chlubit)!

 

Rozšíření obsahuje:

  • 16 karet postav
  • 16 karet činů
  • 35 žetonů slávy různých tvarů

Příprava hry:

 

Platí běžná pravidla hry BANG! s následujícími dodatky: Zamíchejte karty činů a položte je jako balíček lícem dolů na stůl vedle dobíracího balíčku karet. Otočte jednu kartu činu lícem nahoru a vyložte ji vedle balíčku karet činů. Zamíchejte legendární postavy a poté dejte každému hráči jednu. Karty berte zespodu balíčku a vyložte je běžnou stranou nahoru. Každý hráč si také vezme jednu kartu postavy ze základní hry, kterou využije rubovou stranou s náboji k počítání životů. Dále si každý vezme sadu 5 žetonů slávy stejné barvy.

Průběh hry:

Ve svém tahu se můžete rozhodnout vykonat jeden z vyložených činů. Za tímto účelem musíte provést akci popsanou na kartě daného činu. Není-li výslovně řečeno jinak, smíte tyto akce provádět pouze ve svém tahu po skončení 1. fáze. Jestliže čin vykonáte, položte na jeho kartu 2 své žetony slávy (pokud vám zbývá pouze 1 žeton, použijte ho). Každý vyložený čin smíte vykonat (nebo se jím chlubit) pouze jednou.

Jestliže během svého tahu nevykonáte žádný čin, můžete se místo toho na konci svého tahu (dokonce i když jste ve Vězení) jedním činem chlubit. V takovém případě proveďte následující:

  1. Vyložte novou kartu činu z balíčku.
  2. Pokud jsou v tuto chvíli vyloženy více než 4 činy, odhoďte ten s největším počtem žetonů slávy na odhazovací hromádku a žetony na něm položené odstraňte ze hry (je-li takových činů více, vyberte si jeden z nich).
  3. Položte 1 svůj žeton slávy na takový čin (bez ohledu na jeho požadavek), na kterém dosud žádný váš žeton slávy neleží.

Nezapomeňte, že každý čin můžete provést nebo se jím chlubit pouze jednou. Jestliže balíček činů dojde, zamíchejte odhozené karty činů a vytvořte nový balíček.

Konec Hry:

Jakmile nemáte ve svém tahu před sebou žádný žeton slávy, stáváte se legendou! Otočte kartu své postavy legendární stranou nahoru. Od této chvíle se zvláštní schopností vaší postavy stává schopnost popsaná na legendární straně. Pokud ve chvíli, kdy se stanete legendou, máte méně než 3 životy, přidejte si jich ihned tolik, abyste měli 3. Jakožto legenda už nemůžete konat žádné činy nebo se jimi chlubit.

Pokud jste legendou, můžete si ve svém tahu některý z činů přivlastnit. Stejně jako v případě jeho vykonání musíte provést uvedenou akci. Na kartu činu nepřidáváte žetony slávy (protože už žádné nemáte). Můžete však jiné legendě způsobit ztrátu 1 života (nesmí se však jednat o poslední). Této ztrátě nelze zabránit. Uvedený efekt se vztahuje pouze na legendy (nikoli na běžné postavy) a nezávisí na vzdálenosti. Poté vybraný čin odhoďte (veškeré žetony slávy z něj odstraňte ze hry) a nahraďte ho novým činem z balíčku. Nezapomeňte, že pokud karty v balíčku činů dojdou, musíte zamíchat odhozené karty a vytvořit balíček nový.

Autor: Dragon9914

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Vlci CZ - nerozbalená
Vlci CZ - nerozbalená
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 3 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas