Nahrávání velkých souborů

Ahojte,

neřešil někdy někdo nahrávání velkých souborů na web?

Typ RAR to nevezme a když chci rozdělit archiv na dílčí ZIP soubory, první je s koncovkou ZIP, ale každý další je již s koncovkou Z01, Z02 atd., což web nevezme, protože to nepovažuje za ZIP.

Neznáte někdo prosím řešení této situace?

(Pro představu, potřebuji nahrát excelový soubor s makry a WAV soubory, kterým nemohu změnit formát, aby to funkce excelu dokázala přehrát. Je toho 110 MB.)

Díky,

Tom

16.9.2023 07:13:19

Ahoj Tome, a co je to za soubor (myšlena hra a nějaký popis souboru)? Obecně tu máme i soubory větší než 100MB, takže by mělo jít nahrát i XLS takovéto velikosti. Případně ideálně nahrát jako jeden ZIP, pokud to rozumně daný soubor zmenší (ať jsme úsporní - ať již finančně nebo i ekologicky :-).

16.9.2023 11:48:29

Ahoj Zeusi,
je to ke hře "Aliens: Another glorious day in the corps". Jedná se o jeden excelový soubor a hromadu wav souborů ve složce. Excel obsahuje makra, které spouštějí jednotlivé zvuky přes tlačítka; k tomu jsou ve složce soubor písma "aliens" a jeden soubor potřebný u některých zařízeních pro správnou funkci maker. Vše vysvětleno v souboru readme.
Napadá mě jednoduchá možnost to nahrát na uložto (kde mám účet) a hodit na to odkaz. To se mi zdá jako jednoduché řešení. Ale chápu, že politika stránek to třeba nemusí dovolovat.
Samotný excel je směšně malý, ale ty wav soubory dělají tu velikost, vystřižené hlášky z filmu a tak (některé sedí k eventům karet). A funkce makra mi nedovoluje z toho udělat třeba mp3, abych zmenšil velikost, protože by to nefungovalo.
Druhá nejjednodušší možnost by byla udělat z toho dva RAR soubory, ale to zase nedovolují stránky.

16.9.2023 20:23:11

@Muad'Dib: Tak zrovna ty wavy nejsou úplně úsporný formát. Zvuky dnes lépe v mp3, nebo ogg. A celé to zabalit do jednoho zipu - to je jak velké (rar taky není úplně super formát).

A prosím pěkně, Zeus → Dia, 5. pád “Die”. Chápu, že řeckou mytologii nemusí mít každý v malíku. ;)

16.9.2023 23:07:47

Ahojte,

tak jsem to nakonec nějak obešel a nahrál. Díky za podněty.

 

@peca007: Řeckou mytologii sice znám jen zpovzdálí, pravda, ale o tom, že jméno boha Dia má zvláštní skloňování, vím. Vzhledem k tomu, že dotyčný uživatel není výše zmiňovaný bůh Zeus, a navíc je to přezdívka, vztahují se na ni standardní pravidla skloňování. Technicky vzato bych jej tak měl oslovit „Zee“, ale to se mi jednoduše nelíbilo, tak jsem použil „Zeusi“. Snad mi to bude prominuto. :)

18.9.2023 17:48:21

Vybíráme z Bazaru

Draftosaurus
Draftosaurus
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 11 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas