Spící Bohové , alebo Heat ? Zábava pre 5 člennu rodinu.

Ahojte, prosím poraďte , ktorá hra bude väčšia zábava pre 5 člennú rodinu ? Heat s rozšírením Hustý déšť , alebo Spící Bohové s rozšíreniami Katakomby a  Tides Of Ruin. Dvaja dospelý , dve 13 ročne deti a 6 ročná dcéra. Hra bude ako darček na 50-ku. Ďakujem pekne :-)

7.2.2024 08:43:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Spící bohové jsou hlavně příběhovka s velkým množstvím textů, které vyžadují pozornost. A hraje se jako delší navazující kampaň. Heat je daleko svižnější.

Se rozhodněte dle toho, jaké máte zatím herní zkušenosti. Ale ani jedno není vhodná hra pro 6leté dítě. 

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

7.2.2024 08:53:09

Ďakujem pekne. Na Heat som myslel preto , že tam nech sa ukaže , kto je lepší a Spící Bohy zas preto , aby sa naviedli deti , že ked rodina drží spolu tak neexistuju prekažky , ktore by spolu neprekonali a prežili paradne dobrodružstvo na vlastnej koži. No a malá? Ta sa stale zakomponuje do všetkych  hier tak aby ona mala z toho radosť :-)

7.2.2024 09:33:23

Určitě Heat. Spící bohové jsou solovka (max pro dva), ve více bych to nehrál. 

Pokud chceš rodině předat popsané sdělení, tak bych zvolil nějakou jinou kooperačku, je v zásadě jedno jakou. Vpodstatě všechny říkají: “když budeme držet pohromadě a spolupracovat, tak to zvládnem”. 

Správce katalogu her ZH, KDH Kartago

7.2.2024 10:01:11

Pokud chcete hrát vždy pohromadě, tak Spící bohy nedohrajete najednou, jsou nároční na prostor (velký stůl) a pokud nemáte insert i na opětovný setup všech postav, aby jste v příběhu pokračovali tam, kde jste skončili, nějaký čas to zabere. Je to super hra - gamebook, parádní společný kooperativní zážitek, ale určitě na víc sezení, dá se zahrát opakovaně s úplně jinými událostmi - na první “průchod” určitě neprozkoumáte všechny oblasti mapy.

Heat je oproti tomu rychlovka, klasický závod se spoustou možností rozšiřování hry už v základní krabici. Má i velmi jednoduchou automu, takže se dají v menším počtu hráčů doplnit formule tzv. Legendami, aby byla hra zajímavější.

7.2.2024 10:39:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Co třeba Mystérium? Super kooperativka i pro 5 lidí, není náročná pro děti a s rozšířením se ani tak rychle neohraje. 

7.2.2024 13:14:28

#Příšeří: Hrdinům vstup zakázán je dobrá kooperativka s hezkým vizuálem. Jen asi půjde těžko sehnat.

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

7.2.2024 13:27:05

Ďakujem pekne všetkym za rady aj tipy. Nakoniec Heat určite bude a ešte som natrafil na Duchy ostrova , ktoré sa budú dať kúpiť teraz koncom mesiaca.

8.2.2024 22:34:16

Duchy ostrova su dost zlozita hra. Navyse, vo vyssom pocte ako dva komplexnost este narastie. A neviem presne, co znamena “zabava” (pre kazdeho je to nieco ine), ale zatial co Heat ma k zabave (tak, ako ju chapem ja) blizko, Duchy ostrova daleko. Povedzme, ze Duchy ostrova su viac pracou nez zabavou. Deti v uvedenom veku…no neviem, neviem. 

Ak chcete nejaku kooperativnu hru, zozente si asi nieco jednoduchsie. Deti to ocenia. Uz tu nejake napady padli.

 

 

8.2.2024 23:23:14

Je to hráčská rodina nebo ne? Duchy ostrova nebo Spici bohy bych jen tak někomu nekupovala. Jsou to už docela náročné a komplexní hry, takže aby na nich neseděl jenom prach.

Heat je jinak dobra volba.

8.2.2024 23:46:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Áno súhlasím , že Duchové Ostrova su ťažká hra, ale myslel som na tu hru preto, ked som ju uvidel v e-shopoch, že je  vynikajúca  a deti, keď už budú väčšie tak sa to už vtedy nebude dať zohnať a tým pádom by to mohol byť “nezabudnutelný” darček :-)  Každopádne veľmi pekne ďakujem za dobré rady:-)

9.2.2024 04:50:14

@mikeoldfield a chceš teda něco na zábavu nebo jako sběratelský kousek?

Pokud chceš dát nezapomenutelný dárek, dej jim něco tematicky blízkého a u čeho se pobaví a stráví pěkné chvíle. Vytvoří si tak vzpomínky a můžou to mít jako nostalgickou hru.

9.2.2024 08:00:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahojky, 
do tech Duchu bych, podle Tvych pozadavku, asi nesel.
Co se tyka #Spící bohové  , bral bych jako tu investici do kluku do budoucna a na delsi hrani (ani nevim odkud jsem si vycucal, ze jde o kluky.. treba ne)

Co se tyka spolecneho rodinneho hrani kompetetivne nezaznelo tu jeste:
#Čarovné kostky -pro celou rodinu, hezky vizual, rozumna obtiznost

#Krotitelé kobek: Druhá edice - pokud se chcete pri hrani vyradit

#Jízdenky, prosím!  popr. pro delsi hrani #Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy Západu  rozumne rodinky, pro to druhe delsi doba hrani (vice her za sebou)

A potom kooperativka
Hodne mi na to sedi #Záchranáři: Boj s ohněm . Koual jsem a je k sehnani. Vyborne rodinne haseni. 

#Zakázaná poušť opět dobrá kooperativka o spolecen pomoci
#Zakázaný ostrov - je starsi a slabsi nez poust (a mozna je jen pro 4)

---------------------------------
x - Everything is nothing - x

9.2.2024 11:09:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud chcete něco kooperativního, kde táhnete za jeden provaz, co třeba #Pandemic: Epicentrum - Evropa 

9.2.2024 11:18:02

@mikeoldfield Duchy doporučuji, ale ne na rodinné hraní v pěti. To kup pro dospělého, je to velmi zábavné i jako sólo. Neřešila bych to kupovat na dobu, kdy budou starší. V té době budou mít možná k dispozici zábavu, o které se nám zatím ani nezdá a nelze počítat s tím, že se budou nadšeně vrhat do her předchozích gerenerací. Možná budou - možná ne. Nejspíš to pak půjde sehnat na bazaru nebo třeba budou umět anglicky dost na to, aby si koupili EN verzi, jestli o to budou stát.

Pro rodinné hraní doporučím zde zmíněný Pandemic, nebo Záchranáře - a doplním, že Pandemiky existují i třeba ve verzích #World of Warcraft: Wrath of the Lich King (nehledě na název je to česky lokalizované) nebo #Star Wars: Klonové války. Klasický Pandemic nebo Záchranáři mají výchovnější téma, tyhle dvě mají zase efektní figurky. A mimochodem, oni Pandemiky a Duchové jsou mechanicky v něčem podobní, jen Duchové jsou o mnoho pater těžší hra.

A pokud nemáte problém s jednoduchou angličtinou, tak bych doporučila i #Horrified nebo #Horrified: Greek Monsters. Textu ve hře není moc, stačí když ji zvládne jeden, děti jsou schopné si vše rychle zapamatovat. Ten starší je klasika, na tom řeckém nejnovějším se je dá naučit i něco málo o řecké mytologii.

Dobrý je, že tohle všechno jde hrát i s malými, když chtějí, sice samy nic nevymyslí, ale ti starší jim radí a ti malí mají radost z toho, že těm starším mohou tak hezky pomáhat.

A upozorním i na #Descent: Výpravy do temnot (2.edice). Sice stopro koop je to s aplikací a ta mě osobně přijde stará a otravná, ale pokud bys ty (nebo kdo bude ten obdarovaný) měl chuť dělat děckám zábavu, může hrát za Overlorda a uchystat jim super dobrodružství. Tam jen je potřeba zvážit, že to bývají delší herní partie na rozdíl od výše zmíněných her. Jestli by to vydrželi. 

9.2.2024 13:13:22

Uff :-), teraz sa mi môže pariť z hlavy :-) jeden tip je lepší než druhý :-)  Ten Heat určite kupime a ešte niečo podla tipov vyberieme. Velmi pekne dakujem všetkým:-)

11.2.2024 10:41:01

Vybíráme z Bazaru

Včelín
Včelín
Akt. cena: 1050 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas