O Norikovi

Zdravím,

nenašel jsem diskuzi věnující se čistě tomuhle Gamebooku, tak tedy zakládám téma zde a rovnou pokládám první dotaz, pro zkušenější (spoiler níže):

 

Jde se vymotat z toho lesa jinak než náhodou? Bloudil jsem tam 2,5h reálného času, maloval mapu, psal čísla odkazů a věčně končil v bažině nebo houští, ale mapa prostě nedávala smysl a nakonec jsem se z něj vykodrcal se 3. postavou a upřímně úplnou náhodou po několika hodech kostkou na různých odkazech. 

Mám rád klasické textové adventury na PC jako třeba Zorka a malovat si mapy mi nedělá problém, ale tady mi to prostě nešlo a produkovalo nesmysly - jak tedy na to? A má to vůbec smysl, resp. jde se vymotat z lesa pomocí cesty po odkazových číslech po kterých cíleně půjdu nebo vždycky proběhne alespoň 1 náhodný hod 1D6? Nedokázal jsem se totiž na tu habrovou cestu dostat žádným jiným způsobem, než přes hod kostkou.

 

Díky za tipy a věcné odpovědi a přeju pěkný den :)

16.5.2022 14:54:43

V lese, co si já pomatuji, to je asi dost o náhodě. Nějaké mapy jsem si taky pokoušel kdysi malovat ale nakonec jsem se z lasa dostal náhodou, ani nevím jak…

Nicméně les se dá celkem elegantně obejít, je potřeba si na návsi ve Vektezalkově promluvit s ponocným a zeptat se na místopis. Pak je potřeba mít dvakrát štěstí na hod kostkou - hodit 1k6, přičíst chytrost a přehodit 4 a následně 5 a pak už jen čekat a čekat :) 

16.5.2022 20:22:13

Vybíráme z Bazaru

Mini Rogue + všechna rozšíření
Mini Rogue + všechna rozšíření
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas