Doporučení podobných her - karetní Bloodborne a Lords of Hellas

Ahojte, teďka v týdnu jsem se dostal k pár deskovkám co mě zaujaly, a rád bych si pořídil něco podobného. 

Nejdřív karetní bloodborne. Hrozně se mi líbila ta správa karet v ruce a postupné vylepšování, a takové to škádlení mezi hráči. Co mě na té hře ale mrzí je provedení a cena. VŠECHNY ty karty jsou udělané jako printscreen ze hry, a mě ti přijde hrozně laciné, a podle mě tomu neodpovídá cena. Hrozně by se mi líbilo něco podobného. Něco podobného, akorát s čistým coopem je prý Marvel Champions? Je to dobré? Můžu nakombit základní českou edici s AJ championama? 

 

Druhá věc co mě zaujala je Lords of Hellas. Hrozně se mi líbilo postupné vylepšování postavy, boj s nestvurama a obsazování mapy. Tady je hlavní věc co mi vadí že se už nedá sehnat. 

 

Ideálně v češtině, přecijen jsou to už trochu složitější hry, a mám pár známých co AJ nezvládají tak dobře. S těma AJ hrdinama do Champions bych se asi ještě porvat zvládli. 

Díky za každé doporučení 

 

 

30.1.2022 20:54:52

Marvel Champions je dobrá hra, kde vylepšují hrdinové, používají jejich schopnosti a bojuje s nepřáteli. Kombinovat CZ a ENG by mělo jít, ale je zde určité množství klíčových termínů, u kterých budete muset dohledávat jejich překlad.

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

31.1.2022 15:36:29

Hrajeme Marvel Champions s českým core a Red skullem, pak máme anglicky Strážce galaxie a pár hrdinů (cpt. America, dr. Strange, Black Widow). Kombinovat to jde, jsou tam klíčová slova pro jednotlivé efekty a vyhodnocení karet, naštěstí jich není tolik. Trochu to při hře ruší, chtěl jsem vložit český text do obalu ke kartě, ale zvykli jsme si. Hrajete stejně buď CZ nebo EN scénář a karty hrdinů se dají vzít případně jen české nebo anglické. 

 

Teď jsme si koupili Pána prstenů LCG revidované vydání, tam mám v úmyslu jít stejně - český základ, scénáře co půjdou sehnat a pak k tomu přibereme nějaké anglické rozšíření

31.1.2022 18:07:08

A jaký je ten lotr lcg? Taky jsem nad tím přemýšlel. 

31.1.2022 19:39:23

@MortZ LOTRa budeme zkoušet o víkendu, zatím jsem to jen přinesl z obchodu

31.1.2022 19:58:44

Ja bych k LoH prirovnal rising sun, nebo blood rage. Pak jeste cry havoc ale ten jedine v AJ

31.1.2022 20:21:21

K #Pán prstenů: Karetní hra toho najdeš docela dost v záložce ke hře, včetně videí.

Půl zábavy je skládání balíku se kterým pak hraješ. 

Jednotlivé scénáře jsou dělané tak, že vyžadují různé typy karet, takže napoprvé většinou člověk zjistí, co potřebuje. Různí hrdinové mají k dispozici různé karty, takže pak můžeš experimentovat i se složením družiny, abys měl k dispozici ty karty, které chceš. Případně se můžeš pokusit vytvořit kombo se kterým se dá projít celý cyklus.

Pokud chceš hrát ve víc lidech, tak v tom je ten oříšek, že buď by museli mít vlastní core set a před hrou se připravit, nebo jim musíš balíky poskládat sám.

Je to čistokrevná kooperačka, čili hraješ proti hře - ať už sám nebo s někým. 

Je dobré o tom uvažovat jen za předpokladu, že budeš odhodlaný když tak dokupovat další scénáře nebo rozšíření - a je otázka co ještě na trhu je nebo se dovydá. 

Já mám LotR ráda, ale přijde mi, že to je trochu něco jiného než ty hry které jsi uvedl.

 

31.1.2022 21:15:36

Vybíráme z Bazaru

Kovové mince Jižního Tigridu (South Tigris)
Kovové mince Jižního Tigridu (South Tigris)
Akt. cena: 290 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas