Zlaty fond her

Zdravim.

Nevim jestli zde jiz podobny namet zaznel, ale s postupnym casovym odstupem od starsich her, me ta myslenka drzi cim dal vic. A ZH by pro ni mohly byt idealni platformou. Udeluje se tu napr. Troli palec …

S ubihajicim casem je mnoho her, ktere nam nekterym uz upadaji v zapomneni, ktere jsme dlouho nehrali nebo je proste jen nevlastnime. A mladsi hraci se zase s nimi nemeli moznost seznamit pres prehrsel her novych a nebo take jen proto, ze je uz malokdo vlastni.

Takze me napadlo, podobne jako v je napr. u filmu atd. udelat neco, jako - ZLATY FOND HER. O principu by se samozrejme vedla diskuze. Bylo by jiste skvele, aby to slo spolecne pres vydavatele, zname weby atd. (neco jako am. filmova akademie :-) ). Pridavaly by se jen hry starsi ( hranice min. 10 nebo 15 let a starsi). Pro zacatek treba zvolena historicka 10 a nasledne kazdy rok pridana 1 zvolena hra. Aby to byly skutecne nejvetsi spicky (co treba vytvořily nebo naprosto premenily zanr nebo jejich hrani je do soucasne doby nezapomenutelne…)

Predpokladam, ze kdyz tato myslenka nekoho zaujme, hned se mu vyroji spousta dalsich napadu (treba to, ze by mela byt maximalni snaha, aby hry ze ZFH mely byt trvale k sehnani apod. :-) )

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

28.12.2023 23:07:23

@Block No, mně by se takový fond velice líbil, jen si tedy nedokážu představit, jak ho vůbec vytvořit. Podle jakých kritérií by měly být hry vybírány, kdo bude garantem apod. Setkávám se běžně s tím, že se každému líbí něco trošku jiného…

Hmm, ale myšlenka je to krásná :-)

31.1.2024 21:31:04

@Hokub Tak myslel jsem, ze to zaujme vic lidi :-)

Nejtezsi by na tom bylo spojit mnou zminovane dohromady s tou myslenkou. Kdyby ji pak uz verili, tak nejaka kriteria tolik moudrych hlav jiste dohromady da. Pripadalo mi to jako takova tresnicka na dortu ke kazdorocnimu vyhlasovani her roku. Treba casem… prijde s tim nejaky manager nektereho z vydavatelstvi…:-)

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

1.2.2024 00:16:39

Prosím tě není to nic osobního, ale mám k tobě takový malý offtopic, který se netýká tohoto tématu, které je mimochodem zajímavé a byl bych za uskutečnění projektu “Zlatého fondu her” všemi deseti.

OT to @Block : Nemohl by sis odstranit ze svých příspěvků tu sáhodlouhou patičku, aby se v tématu, kde jsi vícekrát nemuselo zbytečně hodně rolovat, když text patičky je mnohdy stejně dlouhý jak vlastní příspěvek. Zvlášť na mobilu je to pěkně otravné. Když je tam nějaké krátké jednořádkové heslo, tak se to dá ještě zkousnout, ale myslím, že tvůj “patičkový vícejazyčný podpis” obalený ještě znaky stejně nikdo nečte a jen to zabírá místo při procházení diskuzí. Nemluvím asi za všechny, někdo je tím možná okouzlen, ale za sebe říkám, že mi u uživatelů takový výplod vadí, protože to znepřehledňuje čtení diskuzí.

1.2.2024 08:30:51

Osobně v tom nevidím žádný přínos. Jen další asi z padesáti seznamů “hra roku”, “TOP 10”, “náš obchod doporučuje”. 

Tvůj příspěvek mě přivedl k zajímavé myšlence porovnat všechny vítěze Trolího palce s mým osobním TOP 10 na BGG a nenašel jsem ani jednu shodu. Každý má jiný vkus a tyhle ankety mají jen minimální vypovídající hodnotu o tom, co by si měl člověk pořídit, aby ho to bavilo.

1.2.2024 18:09:40

OT to @kren Uz jsem se nad zmenou paticky zamyslel. Ale pote jsem nedaval prilis mnoho prispevku, tak jsem pustil z hlavy. 
V soucasnosti jsem par prispevku pridal a evidentne s tim ma nekdo problem. Takze specialne pro Krena a jeho minidisplay: :-)

---------------------------------
x - Everything is nothing - x

3.2.2024 18:50:34

Vybíráme z Bazaru

Iliad
Iliad
Akt. cena: 35 €
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas