Stitky u jednotlivych diskuznich for/otazek

Muze mi nekdo osvetlit existenci stitku u jednotlivych for v diskuzich/otazkach?

Mam na mysli napr. pravidla, obecne, lokalizace atd., ktere se zacinaji u nekterych her objevovat. Napr zde: #Střet civilizací: Monumentální vydání. Je to jen u minima her a osobne mi to prijde zbytecne - o cem ta diskuze je se ve vetsine pripadu da odtusit uz z nazvu. Navic predpokladam, ze to nekdo z adminu musi u kazdeho jednoho fora manualne pridat, cimz bych mu tuto cinnost klidne odebral ;)

8.6.2022 13:41:23

To je jednoduché, je to věc ve vývoji, takže v tuto chvíli to jen trochu zpřehledňuje diskuze. Až to bude dotažené, tak bude možné v diskuzích filtrovat. Také to souvisí s blížícím se zrušením otázek, které budou zařazeny mezi ostatní diskuze. Potom se to filtrování bude (u některých her) sakra hodit.

A ano, nás adminy čeká pořádná fuška dosud neoznačená vlákna oštítkovat. Nicméně není to jen na nás. Každé nově zakládané diskuzní vlákno i otázku (u her) je už dnes možné oštítkovat. Jen to uživatelé zatím nedělají. Což může souviset mj. s tím, že to zatím nevypadá užitečně a že jsme tuto funkci zatím neoznámili.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

8.6.2022 21:21:58

@Wolfsen diky za reakci, ted uz to dava vetsi smysl… Ale proc chcete rusit otazky? Tuhle sekci povazuji za jedno z nejlepsich vylepseni za posledni roky a uplne se desim navratu jednoho fora s nazvem Pravidla, kde bude bambilion dotazu jeden pres druhej. Najit tam neco konkretniho je u starsich her, kdyz jeste Otazky nebyly za trest! Doufam, ze mate v zaloze nejake elegantnejsi reseni nez jen proste zruseni ;) 

8.6.2022 23:36:14

@aisladocz Tak ono to zrušení otázek celkem chápu, protože uživatelé (obzvlášť noví a tedy ti, co nejvíc kladou otázky) pořád nechápali že se mají ptát v otázkách a ne v diskuzích a otázky se stejně míchaly jak v diskuzích, tak v otázkách a admini pořád museli upozorňovat, že dotazy na hru mají být v otázkách a taky naopak v otázkách se objevovali obecné dotazy a ne dotazy ke konkrétní hře. Bylo to pořád takové “never ending story” a “Otázky” a “Diskuze” byly dvě položky odkazující do téhož systému.

9.6.2022 08:59:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Jestli tedy jeste neni pozde (nebo naopak moc brzo) - bylo by fajn mit moznost pridat/zmenit stitek i dodatecne. Aktualne mohu pri vytvoreni vlakna pridat stitek, ale pri “editaci” tam tato moznost neni.

9.6.2022 09:35:54 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren to je sice pravda, osobne me to vytaci a i ja sam jsem nekolikrat upozornoval uzivatele v ramci odpovedi na spatnou sekci, ale rekl bych, ze se to s postupem casu zlepsilo (samozrejme to nikdy nebude 100%, pokud to zalezi na usudku uzivatele). Porad si tedy myslim, ze by to melo zustat oddelene. U her, kde je hafo otazek (napr. #Tainted Grail: Pád Avalonu ) do toho zamichat jeste x desitek dalsich diskuzi to alespon pro me snizuje uzivatelsky komfort. Mam dotaz - jdu do Otazek. Chci probrat cokoliv kolem hry - jdu do Diskuze. Proste, logicke a funkcni…

Navic tim nejspis zmizi i sekce “Nejnovejsi otazky”, coz muze prodlouzit cas k ziskani odpovedi. Kdyz vidim otazku ke hre kterou znam, automaticky na to kliknu pro pripad, ze bych mohl nekomu pomoci/zjistit, ze neco hrajeme spatne.. Pokud to bude jen novy prispevek v diskuzi, tak motivace na to klikat nebude takova, jelikoz tam muze jit o cokoliv…

9.6.2022 09:42:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Určitě budeme rádi, když budete u nových diskuzí štítky vyplňovat. Jakmile zprovozníme filtrování, pomůže to právě v tom, že si uživatel zobrazí konkrétně jen vlákna k pravidlům. Tím pádem jednak nebude snížen uživatelský komfort (po jednom kliku uvidím jen konkrétní kategorii stejně jako třeba na BGG) a navíc bude agregát vláken jen jeden (“Diskuze”), jak podotýká křen.

Admini tedy budou jen “přeštítkovávat” špatně označená vlákna a nebudou už je muset přehazovat mezi dvěma skupinami, které nelze zobrazovat současně. Což je mimochodem problém třeba u #Munchkin 3: Kněžské poklesky, kde byla (než jsem duplikáty smazal) mezi Otázkami tři vlákna k dotazu, ke kterému v diskuzi založil vlákno s odpovědí Michal.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

9.6.2022 09:58:58

Jak se budou řešit diskuze s otazníkem, a dotazy které sklouznou do diskuze? :-D

Pokud se v diskuzi budu chtít protistrany na něco zeptat ohledně hry ?

“ kámo, chci se na něco ohledně diskutovaného zeptat, pojd do otázek, ať to tu neplevelíme”

Nedává mi to smysl. Jsem pro sjednocení  a štítkování.

9.6.2022 09:59:15

sjednocení a štítkování se mi líbí, ale souhlasím s @aisladocz ohledně toho, že sekce nejnovější otázky je fakt užitečná v tom, že výrazně urychlí odpovídání na dané pravidlové otázky (už párkrát jsem jí použil na to, abych někomu odpověděl u her které znám). Proto jenom navrhuji, aby příspěvky se štítkem “pravidla” se i nadále objevovala v takovéto sekci, byť by se mohla samozřejmě jmenovat jinak.

10.6.2022 09:37:47

@matewr84 Souhlas

10.6.2022 10:41:55

Vlastně by se mi líbilo, kdyby si každý mohl nastavit, které typy nejaktuálnějších diskusních fór se mu budou v pravém sloupci zobrazovat (mít volitelné množství bloků, v každém si můžu nastavit, které štítky chci sledovat, implicitní nastavení by mohlo odpovídat současnému stavu).

10.6.2022 15:43:00

ideálne by bolo zmeniť formátovanie… v súćasnom stave je to riadne neprehladné

11.6.2022 11:18:06

Daj se nekde ty „štítky“ vypnout?

13.6.2022 08:04:14

@Bandy75 Nepochopil jsem. Výslovně jsem to nenapsal, ale jakmile bude hotovo filtrování a dořešen systém přesunu vláken, dojde k přesunu vláken z “Otázek” do “Diskuzí” a Otázky jako kategorie zmizí.

@matewr84 @Jurri Jo, tohle je určitě užitečný point, jen to asi bude chtít trochu víc kódování. Nicméně jako první krok mít možnost vidět nové příspěvky se štítkem “Pravidla” zní rozumně.

@Willynko I tohle momentálně řešíme, jen se musíme shodnout na formátu. Ale máš pravdu, že aktuální řešení není přehledné :)

@juliusm Nedaj.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

13.6.2022 10:41:36

@Kew Super, přesně o to mi šlo, sloučit diskuze a otázky, a filtrovat dle štítků. Děkuji ;-)

13.6.2022 11:57:29

@juliusm : dajú sa zablokovať Adblockom :D 

21.6.2022 13:44:11

Vybíráme z Bazaru

Ptačí říše - nová
Ptačí říše - nová
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas