Řazení příspěvků

Jaktože je novější příspěvek,pod starším ?

https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/world-of-warcraft-deskova-hra-33/diskuse/prosba-o-souhrn-pravidel-ke-hrani-23940/
24.7.2020 14:57:02

Taky uz jsem na to koukal
https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/mars-teraformace-predehra-7792/otazky/solo-varianta-25209/

24.7.2020 21:25:39

Otázky
Tak v otázkách to udělá srdíčko. Uzamkne a hodí nahoru.
Ten můj odkaz je normální diskuse.

24.7.2020 21:52:15

Bastacka
Poslal jsi to adminům do kontaktního formuláře?

25.7.2020 16:31:11

řazení

celé řazení příspěvků je podle mě úplně nelogické, velmi často se nemohu zorientovat, kdo komu na co odpovídá.
Proč se zde nedrží standardní logika "od vrchu dolu", tzn. že nahoře je nejnovější a dole pod ním jsou odpovědi podle času odeslání?
mít dotaz nahoře a odpověď k němu klidně v půlce stránky je prostě divné

2.8.2020 00:12:01

PetrR
Asi jsi to myslel jinak, nez jsi to napsal, protoze odpovedi jsou razeny podle casu sestupne. Cili ve vlaknu mas vzdy odpovedi chronologicky s tim, ze prvni je vzdy nejnovejsi prispevek.

Spis je problem, ze tu neni jakesi "podvlakno"/komentar pod danou odpoved.

2.8.2020 07:36:41

@Vojtech Musil
možná je to torchu kostrbaté, ale myslel jsem klasický "formát fóra", kdy se odpovědi řadí podle data odeslání, praktická ukázka třeba https://pctforum.tyden.cz/index.php

tzn dotaz se položí v 12:00 a je prvním "příspěvkem"
ve 13:00 dostane odpověď a ta je druhým příspěvkem
ve 14:00 druhá odpověď na dotaz a ta je třetím příspěvkem od vrchu dolu
v 15:00 někdo reaguje na odpověď z 13:00 a ta se stane čtvrtým příspěvkem ve "vláknu" od vrchu dolů.

samozřejmě s možností nějakých základních funkcí jako třeba "citace", nebo "označení odpovědi na dotaz".

2.8.2020 10:34:44

@PetrR
Rozumi, cili myslis to obracene, nez je tu - od nejstarsi odpovedi po nejnovejsi. :-)

To je asi dost vec vkusu. Kazdopadne ta absence citace pripadne komentovat prispevek tu chybi.

Dotazy jsou vlastni kategorie a tam je hodne much. Doufam, ze se na to kluci zameri a neco s tim udelaji, protoze to je hodne slabe misto.

2.8.2020 11:21:40

Vojtech Musil
Podľa mna to nie je vec vkusu, ale logiky. Keď niečo čítam tak čítam z hora na dol. Teda od najstaršej odpovede po najnovšiu, a to by sa malo týkať aj samotných prispevkov. Jedinú malú výhodu to maže na prvej strane je najnovšie a človek nemusí preklínať na poslednú stránku. Táto výhoda hneď zanika, keď ma človek záujem čítať predchádzajúce príspevky či odpovede a musí začať "listovať" . Už som to tu spomínal viac krát, strašne mi to nesedí a neviem si na to zvyknúť, navyše som sa nestretol s fórom kde by to bolo tak ako tu.

2.8.2020 12:46:25 | Upraveno autorem (porovnej)

@JAHMANsvk
To uplne nesouhlasim. Jsou fora, kde to je jak popisujes. Vlakno ma 10 stranek a mezi prvnim a poslednim prispevkem je 5 let. Jaka je relevance prvniho - nejstarsiho - prispevku? Dost mozna uz mala. Naopak nejzajimavejsi jsou ty nejnovejsi prispevky.

To neni uplne pripad zatrolenych her, protoze se tu posledni dobou moc nediskutuje. Pozadavky na preklady uz tu taky moc nejsou, protoze se do toho pustili vydavatele, takze tu zustal jen kickstarter a uprimne diskuse ke KS je tak k nicemu, ze ji ani neotviram - kdo koupi, prida se nekdo Brno/Praha/Plzen/dopln mesto a potom prispevky, uz vam to dorazilo? me to jeste nedorazilo, me to dorazilo vcera. :-)

Takze dneska by to tu timto stylem asi fungovalo lepe, kazdopadne drive mi to smysl urcite davalo vetsi.


2.8.2020 17:09:50

Vojtech Musil
Keď si čítam diskusiu, tak ma zaujima názor prvý aj posledný. Takže relevanciu majú všetky pre mňa. Keď si čítam otázky na pravidlá a ich odpovede tak ma tiež zajmaju všetky keď je viac stránok lebo každý názor dobrý, až po ten posledný "správny". Čo také BGG a jeho strankovanie a radenie príspevkov kde sú desiatky stránok v jednej téme?

2.8.2020 18:14:12 | Upraveno autorem (porovnej)

@JAHMANsvk
Chces mi rict, ze pokud je nekde diskuse, kde mas 5 stranek odpovedi napric peti lety, tak to vzdy ctes cele?

To ja tedy takove veci hodne filtruji a ctu jen to nejaktualnejsi... cili rekneme posledni 2 - 3 stranky - jelikoz je to serazene od nejstarsiho. A proto rikam, ze to je asi o vkusu.

2.8.2020 18:17:03

Vojtech Musil
Ano tak., asi som divny. A co to bgg a radenie tam kde je stranok xy? Vzdy sa da ist jednym klikom na tu poslednu.

2.8.2020 19:42:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Ew

Tlacitdlo
Nedá sa spraviť tlačidlo na prepinanie od nových po najstaršie a opačne ? Ináč mne to tiež vyhovuje ako to je teraz že najnovšie sú navrchu :)

2.8.2020 19:49:34

Zobrazení nepřečtených
Já myslím, že kdybychom uměli a snad umět budeme zobrazovat nepřečtené, bude jedno jestli nejstarší budou nahoře nebo dole, chodím na různá fora a tam kde ta funkce je, jsem spokojen a je jednou jestli při čtení scrolluji nahoru nebo dolu. Tam kde není, je to nepřehledné a opět je jedno, jestli musím scrollovat nahoru nebo dolu.

2.8.2020 20:15:39

@JAHMANsvk
Jak sam rikas, jednim klikem se da jit nakonec. Ale to same mas tu. Jednim klikem se prokliknes na "svuj" konec. Kdyz se to predela, tak ten, kdo bude klikat jsem ja a zbylych 50% (to si ted fandim, mozna jsem sam, komu to takto vyhovuje). Tady imo neni vitez a je to o jakesi filosofii. Me dava smysl cist spise nejnovejsi prispevky a kdyz je treba, tak si nalistuju ty starsi. Ty to mas obracene.

Poukazujes na BGG, ja mluvim obecne o jakemkoli foru. Forum na konstrukci MTG balicku - tam bylo pres 60 stranek na vlakno napric nekolika roky. Ty prvni prispevky byly uz neaktualni.
Fora ohledne aut, tam jsem tez casto narazil na x desitek stranek, kde me zajimal aktualni stav a nikoli ten na pocatku. Krom toho je to individualni.

Nekdy je zacatek diskuse o nicem a relevantni je ten posledni prispevek, jindy je to hned na zacatku a zbytek je jen balast. At poradi bude tak nebo onak, vzdy bude nekdo nespokojeny podle me.

EDIT:
Ono je to relevantni u for, kde mas onech 60 stranek prispevku. V dnesni dobe, kdyz tu mas na foru 10 prispevku k vlaknu, tak je to rekord a tam te strankovani neovlivnuje, takze je to jen o tom poscrollovat dolu pripadne nejaka klavesova zkratka.

@Miner
Uplne asi nerozumim, jak to resi danou situaci. Muzes to trochu rozvest? :-)

2.8.2020 20:36:44 | Upraveno autorem (porovnej)

@Vojta
Když lezu na fóra, co si pamatují co už mám přečtené a pošlou mě tam kde začínají nové příspěvky a já jasně vidím co jsem četl a co ne, tak nemám problém s orientací, prostě čtu dál co jsem ještě nečetl a je mi jedno jestli jsou nové dole nebo nahoře, chodím na oba druhy takových fór (např. Deskožrout a Hofyland, Nyx) a jsem s tím v pohodě. DŽ má nejnovější dole a na poslední stránce, HL má nejnovější nahoře a na první stránce. Je mi to fuk, díky rozdělení na to přečtené a zvýraznění nových, rovnou vím který je první příspěvek co jsem nečetl a jakým směrem pokračovat.

Když fórum takovou feature nemá, přijde mi nepřehledné, ať je řazení jakékoliv. Např. BGG a ZH to mají opačně a v obojím se špatně orientuji, musím koukat na datum příspěvku, když jich v mezičase přibylo hodně, musím dohledat kde jsem ještě četl a kde ne.

2.8.2020 22:30:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Miner

To čo popisuje s je tiež super zlepsovak, ma to veľa fór. Vlezies do nejakej témy , a keď v nej niečo pribudne nové od kedy si tam bol naposledy, názov témy je zrazu napr. hrubým písmom.

2.8.2020 22:49:49

Řazení
To, jak je to tady, je hlavně na mobilu nešťastné. Když čtu starší příspěvek, musím jej pak celý přeskočit a pak ještě dojet nahoru na další. Takže toho skrolování je celkem dost.

Pokud vím, BGG to má opačně, tedy nejstarší příspěvek nahoře. To mi přijde lepší a v určitém smyslu logičtější.

Tady je navíc nekonzistence mezi články a diskuzemi, která přehlednosti moc nepřidává.

3.8.2020 04:49:27

k zamyšlení
Nestálo by za úvahu, že při zprovoznění VIP účtu, by Zeus dotyčnému poslal entitu (neurčitého pohlaví, věku a barvy kůže) která by chudáčkům uživatelům vždycky cvrnkla palcem do mobilu (případně starším zoufalcům otočila kolečko na myši) aby žádný z uživatelů nebyl frustrovaný tím jedním pohybem navíc. Protože, a to ve vší vážnosti, nikdo nemá právo nikoho obtěžovat něčím takovým jako je skrolování. Nedej Dio, třeba dvaceti příspěvky, nebo hróóóóózně dlouhým bazarem. Dalším efektem bude i to, že nebudou uživatelé frustrování a třeba přestanou psát idiotský příspěvky, třeba jako tento. A ještě k bazaru, teď zrovna jsem to kontroloval a opravdu to vypadá, že se tu rozmohl tokový nešvar, většina lidí chce za své hry peníze. Ale nevěšte hlavy tohle už vyřešili husité. Takže bych navrhoval vzít nějaký větší sud, bednu, nebo něco podobného, tu postavit někam (stylově asi do Tábora na náměstí). Ten, komu bude něco přebývat to tam dá a ten kdo bude mít nedostatek si to tam vezme. Z mně je to komunitní, jak jen to může být… Tak teď si jdu tenhle příspěvek nahlásit a spokojeně skrolovat po zdejších zábavných diskuzích.

Děkuji Diovi, že to tady založil, děkuji adminům, že to funguje a děkuji všem co vytváří smysluplný obsah. A přeju si, aby vydržel tenhle klasický (pro někoho retro) vzhled.

3.8.2020 06:48:04 | Upraveno autorem (porovnej)

martz
Tak jen takový příklad...

Podívám se na Otázky ke hře Nemesis a vlákno Druhá larva. Tam je popis problému. A první odpověď pod tím? "Takže jsem umřel správně." Tady prostě logiku nevidím. A skrolovat až úplně dolů jen abych viděl, kde je první odpověď a pak se přesouvat nahoru a dolů, to uživatelsky přívětivé zrovna dvakrát není.

A jak jsem psal v předchozím příspěvku, u článků jsou příspěvky řazeny obráceně. Už se mi párkrát stalo, že jsem se přesunul úplně dolů a nedávalo to moc smysl, pak jsem si uvědomil, že čtu článek a přesunul se v diskuzi nahoru.

3.8.2020 10:41:41

ad martz
Velice trapný příspěvek.

3.8.2020 11:02:42

ad martz
Az moc, pointa mu uplne usla a v jeho pripade by bolo mlčať zlato.

3.8.2020 11:04:53

@Zeus alespoň to sjednocení řazení komentářů u Článků vs Diskuze a Otázky neplánujete pls?
Přijde mi na palici mít na jednom webu dvojí způsob řazení. O:-)

6.12.2021 18:33:34

@Sady Plánujeme ;)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

6.12.2021 20:50:31

Vybíráme z Bazaru

Boreal
Boreal
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas