prehled vlastniku

Omlouvam se, mozna jsem necetl vsechny prispevky o upravach…

Ale chtel bych si overit - on se zmenil odkaz na vlastniky her?
Uz se mi neukazuje kdo ji vlastni, jen pocet. A duvod?

Pro mne to bylo zajimave oritentacni info:

  • jestli napr. ten co prodava uvedl, ze ji vlastni
  • nebo jestli recenze, popisy apod. jsou od vlastniku nebo hru prodali (a tudiz jestli je chvala opravnena)
  • atd

 

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

24.1.2024 01:10:39 | Upraveno autorem (porovnej)

@Block Seznam vlastněných her je dobrovolný, a né všichni ho potřebují vyplňovat, a už vůbec to není povinné, ani u prodejců.

Hodnocení je čistě subjektivní pocit, který může být jen na základě hraní u někoho jiného, aniž bych hru vlastnil.

Seznam je dobrovolný, takže pouze po rozkliknutí hráče vidíš jím dostupná data, zřejmě GDPR :-D

24.1.2024 05:59:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano, změnilo se to.
Jmény jsou zobrazováni ve vlastnících pouze přátelé (aby vlastníci nebyli obtěžováni spamem).

Více v:
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-menime-fungovani-pratelstvi-samozrejme-jen-na-webu-13597/

24.1.2024 06:14:26

@Block Nevím, k čemu by ti byla poznámka o vlastnictví her v bazaru. Po velmi dlouhé době jsem se podíval na seznam a je děsně neaktuální. Jednak tam mám jen pár her (v dobách největší slávy jsem jich měl přes 100) a navíc ze seznamu už žádnou z nich nemám :-) Ono i u těch recenzí a popisů si pak musíš dát pozor na to, jak je ta hra stará, jestli ji už po několika letech prostě neprodal, protože je ohraná nebo ji nikdo už nechce hrát. Navíc jsem obecně rád, že se omezila dohlednost.

24.1.2024 07:08:56

@zruda Rad vysvetlim - V bazaru je nejake hodnoceni. To je jiste voditko. Ale dalsi voditko je pro mne treba to, ze si poridil hru (a treba si ji ani nepridal) a za mesic ji znovu prodava popr. to zkousi za vic nez koupil... Treba jsi se tu nesetkal jeste s “vycuranymi” prodejci. Ja jich par potkal. Ale vzhledem k dobremu prehledu o prodejci jsem provadel obchod se samymi slusnymi. A tem ostatnim (nebo ne uplne jistym) jsem se radeji vyhnul.

@Nekra Diky za info. Tusil jsem to. Nevim co za spam chodilo majitelum. Ja mam vcelku dost her a se spamem jsem se tedy nesetkal (az na par-skutecne PAR-otazek zda bych nekterou hru neprodal). Ale chapu, ze je to trochu soucasti fobie proti informacim. Na jednu stranu vsichni povoluji pri instalacich v mobilu ci PC spoustu odesilani dat (i vcelku osobnich) a na druhou stranu se oficialne tvarime, ze sva (i ostatnich) osobni data chranime :-/

Porad se resi - v politice, ekonomice i na ZH :-) veci malo dulezite nebo uplne nedulezite a na dulezite se kasle. Bud to pry nejde nebo je to slozite nebo nepruchodne :-/. A ze kazdy takovy zasah do systemu a tim padem i reseni dulezitejsich veci to jeste vice zeslozituje asi nikoho netrapi …

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

24.1.2024 15:31:41

@Block: Moc tě nechápu. Za kolik kdo hru koupil nemůžeš s jistotou vědět a ani odhadovat, proč ji prodává. Kolik na tom kdo vydělá či prodělá je jenom jeho věc, tam už vůbec nechápu, proč to řešit.

Přece, když vidím za kolik je hra aktuálně v bazaru, tak se mrknu na net, za kolik se dá sehnat, pokud se vůbec dá sehnat. Podle toho, jak moc tu hru chci se pak rozhodnu, jestli je pro mě cena dobrá, špatná, přijatelná, nebo nepřijatelná. Pokud je cena tak nízká, že lze očekávat další příhozy, rovnou můžu nastřelit cenu přiměřenější. Zrovna tak si lze nastavit sledování prodeje a mrknout se až později, jestli mi to za to ještě stojí…

A ano. Našli se dobráci, kteří namísto založení vlákna diskuse rozeslali zprávu všem majitelům. A další, kteří automaticky odpovídali všem. Není to zas tak příjemné, jak se zdá.

Hodně lidí o sobě “napráší” kde co jenom proto, že systém neumožňuje nic jiného. Tedy zadat si nějaké údaje pouze pro přátele, nebo skrytě s možností přeposlání konkrétní osobě. Takže buďme rádi, že to zde Zeus vede zodpovědně a s citem. :)

25.1.2024 10:22:41

@peca Nesouhlasim s Tebou ani s Tvoji paranoiou. Kolik jsi dostal “spamu” napr za posledniho ½ roku? mmch jake mas ty zapsane hry bez problemu zjistim na Tvem profilu. Takze jde zatim jen o reseni toho souhrnu majitelu. Profilove seznamy budou dalsi na rade v ramci ZH GDPR?

A jeste k tomu dodam - napr. vyreseni moznosti nejakych poznamek pro uzivatele mi prijde mnohem smysluplnejsi nezli reseni pseudoparanoidnich problemu (zatim jsem nezazil, ze by nekdo psal o bombardovani spamy, ale mohl jsem prehlednout).

A to, ze muj vyber prodejce nechapes neznamena, ze Tvuj postup je jediny spravny - nech to prosim na mne (nemam potrebu to delat, ale ver tomu, ze dohledat jestli jsi v bazaru koupil nejakou hru a pozdeji ji treba zase prodal i za kolik neni problem dohledat)

A ano, Zeus tady ma rozhodujici slovo, ja zase jako uzivatel si dovolim uplatnit Vox populi vs. Vox Dei

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

25.1.2024 11:09:40 | Upraveno autorem (porovnej)

@Block víceméně to stejné co ty píši v té původní diskuzi na toto téma, co ti tady někdo linkoval… zkus to spíš taky psát tam ;-) 

25.1.2024 11:25:24

@jankie ahojky, asi ano. Ovsem nejsem prilis presvedcen o ucinku te diskuse. Protoze v mistni Zeuskracii pokud se @Zeus s pro nejakou zasadnejsi zmenu rozhodne, skoro nic ho nepresvedci o opaku. A navic je to uz  2 tydny, ci kolik, v behu. S tim uz se nic neudela… :-/

Tady to pisi spise jako reakci na reakci :-). Kdyby se treba opet spustila kampan, klidne se pridam…

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

25.1.2024 11:34:45

Předpokládám, že je to klasika. Naprostá většina je spokojená a proto mlčí, nejmenší ale nejhlasitější skupina je nespokojená a tak se jí vyhoví.

Fakt mne nenapadne psát Diovi, že jsem spokojený, že jsem výhodně prodal deskovku, protože mi někdo napřímo napsal. Nebo že jsem někomu zoufalému poradil - jsem jediný, kdo tu deskovku má taky. 

Jejich argument napiš to diskuze je dost k ničemu. Někdo by se zeptal, za den už by to bylo v historii a jak bych si té diskuze všiml, když hru mám a znám? Opravdu neprocházím každý den 200 her co mám, jestli tam není někdo, kdo něco řeší.

Zase my nevidíme statistiky mejlování jako Zeus. Podle vzorku lidí co jsem se ptal, nikdo nedostal víc jak dvě zprávy za rok, většinou nula. To ale nemusí nic znamenat.

25.1.2024 12:42:02 | Upraveno autorem (porovnej)

@Block: No, nevím, proč soudíš, že jsem paranoidní. Mně nijak nevadí, že se lze na můj seznam her veřejně podívat. To bych si jej jinak nevyplňoval. Ani by mi nevadilo, kdyby mi někdo individuálně napsal, jestli neprodám nějakou hru.

Vadí mi, že někdo pošle zprávu všem majitelům současně. Tím totiž založí něco jako mail-list. Stalo se mi to a nechtě jsem tak stal účastníkem diskuse která mi chodila do zpráv, dokud to Zeus neukončil. Přičemž to vzniklo relativně nevinným dotazem ke hře, který právě přesně do diskuse patřil. A i mně se stalo, že jsem si napoprvé nevšiml, že modré tlačítko je odpovědět všem a obeslal nechtěně všechny ostatní v tom listu, namísto původního spamera.

V poště je nahlásit spam, takže to nahlášení je poměrně snadné. Tudíž Zeus bude vědět, jak časté to hlášení spamu bylo.

A potom už jenom k tomu, že když víš, jak se do té sbírky uživatele podívat a jak si najít předchozí prodeje hry v bazaru. Není to ostatně nic tajného ani složitého. Tak snad není potřeba jmenný seznam všech (přiznaných) majitelů.

Požadavek na zobrazení historie prodejů hry v námětech a připomínkách už padl. To by nebylo špatné, jeden by věděl rovnou, za kolik tak může tu svoji nastřelit. Teď je to třeba řešit prohledáváním přes externí vyhledávač.

25.1.2024 12:58:52 | Upraveno autorem (porovnej)

@peca Rad vysvetlim

 paranoia = nazyvam tak Tvuj smirlivy postoj ke (dle meho nazoru) zbytecnym zmenam, ktere maji evidentne smerovat k jakesi "ochrane" uzivatele - pred “spamem” 2x do roka

mail list - sam jsi priznal, ze to byla Tvoje chyba. Ale ano, chyby se delaji. Take jsi popsal tlacitko spam - pouzij ho, proto tam je. A take asi nebude problem poslat jeste jeden hromadny mail s upozornenim, aby ostatni nepsali vsem. Ver tomu, ze to tady velka cast lidi pochopi :-)

Predchozi prodeje v bazaru - to byla reakce na Tvoji poznamku "...Za kolik kdo hru koupil nemůžeš s jistotou vědět a ani odhadovat, proč ji prodává...". Vysvetloval jsem, ze z casti mohu...

historie prodeju/cena - tady si celkem protirecis "...Přece, když vidím za kolik je hra aktuálně v bazaru, tak se mrknu na net, za kolik se dá sehnat, pokud se vůbec dá sehnat..." a proti tomu je "...jeden by věděl rovnou, za kolik tak může tu svoji nastřelit....". Na co potrebujes vedet historii prodeju hry? Aukce Ti cenu urci sama :-) No a kdyz chces nastrelit uz cenu, za jakou si to predstavujes (a misto akce jde pak spise jen o inzerat), tak si holt musi trochu pohledat... Ano, nektere hry nedostupnosti cenove rostou. Potrebujes zjistit jestli mas nastrelit #This War of Mine: Příběhy města sutin za 2,5 tisice nebo hned za 3,5?

Tohle zase ja povazuji celkem za zbytecnost. Nejsem kseftar s hrami.

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

25.1.2024 15:39:15 | Upraveno autorem (porovnej)

@Block: Špatně jsem to napsal. Omylem jsem také klepnul odpovědět všem - čímž jsem se nechtě stal také spamerem.

Ovšem nic jsem jsem nemohl udělat s tím, že mě dotyčný idiot obeslal a následně všichni další nechtění účastníci ještě několikrát. To opravdu nebylo mojí chybou, ale právě zrušenou funkcí “zaspamuj všechny”.

Paranoia je něco úplně jiného, než že mě vytáčí dostávat poštu o kterou nestojím. Já se toho nebojím, mě to štve.

Zbytek mi přijde, jsem se ztratil v tom, co vlastně řešíš. Asi jsme se někde minuli v pochopení.

25.1.2024 16:30:23

@peca Odpovidal jsem na Tva jednotliva temata/odstavce

SPAMer - odpoved najde v odstavci nadepsanem - mail list

Paranoia = Zopakuji - nerikam, ze se bojis, ale ze jsi vicemene souhlasil/podporil upravu systemu (zruseni prehledu vlastniku), ktera je vicemene pouze paranoicka a zbytecna a nema prilis rozumneho smyslu… 

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

25.1.2024 17:12:18

Wow :D jak tak koukam, asi jsem mimo :D koupím hru, nelíbí se mi, prodávám. Jsem netušila, že někdo zkoumá, za kolik jsem hru koupila a jestli ji náhodou neprodavam o 100 - 200 Kc dráž, případně jestli hodnotím hru, kterou (ne)mám v seznamu. 

Co já se tady nedozvim :D 

No nic, ale jsem ráda, že se seznamy her začínají znepristupnovat, protože často nic moc neznamenaji (já taky aktualizují podle konstelace hvězd či velmi náhodných emocialnich vykyvu). 

Takže díky adminum za progres:)

25.1.2024 18:39:58

Ahoj, za mě nemám moc co dodat k článku, ve kterém jsme o této změně informovali. Důvody jsou tam uvedeny a popravdě v tuto chvíli neplánuji žádné další změny v tomto seznamu dělat. Popravdě ve hře bylo i kompletní zrušení této funkce.

Článek: https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-menime-fungovani-pratelstvi-samozrejme-jen-na-webu-13597/ 

25.1.2024 20:08:33

Jinak je to opravdu tak, že si prostě nakonec “usurpuji” právo na rozhodování. Věřím, že názorům naslouchám / čtu je, ale neznamená to, že je vždy zohledním (reps. zohledním formou úpravy dle požadavku).

25.1.2024 20:13:08

HOWGH :-) 

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

25.1.2024 22:49:13

Vybíráme z Bazaru

Batavia
Batavia
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas