Otravní netopýři překrývají přehled diskuzí

Nevím, jestli to vadí jenom mně, ale mám nejmenší iphone (12 mini) a když si tou šipkou rozkliknu přehled diskuzí, tak mi ti otravní netopýři z titulky zakrývají čtvrtinu displeje a nejde přes ně klikat na odkazy, kde se diskutuje. Myslím, že je to zbytečná grafická fičura. 

Příště to nebudou netopýři a bude to něco jiného ;( viz odkaz na screenshot:

https://photos.google.com/share/AF1QipPfmT6OqQz9XlHHzHADcSByUmVPcXHESEOWhlHK6tk4Bqs3KcfBN91okJGHBXve-g?key=NzZDdEdMYzhPc2N2SVE3aGdSNVJTUkx2dmhVcTZn

29.1.2024 22:53:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Na to téma jsem už brečel taky. Nevadilo by to tolik, kdyby ta reklama nebránila skrolování po displeji a ťapání na odkazy i ve své průhledné vrstvě. Nebo alespoň skrolování jako takovému. Takto se musí dávat pozor a šmátrat prstem v části displeje nad obrázkem. Pro ovládání palcem je velmi nepohodlné. A to mi to zabírá jenom cca 1/5 až ¼ displeje.

Alternativně by při scrolování prstem po obrázku mohl popojet samotný obrázek, aby odkryl část offcanvasu pod sebou, skrýt ten obrázek křížkem v případě nutnosti…. Nebo obrázek trvale zmenšit, aby zabíral pouze vnitřní ⅓ či ½ vycentrovaně ve spodní části a tím šlo Ťápat a skrolovat vlevo či vpravo od obrázku. Co ty na to Die? (@Zeus)

Chápu, že je to placená inzerce a podpora ZH. To mi nevadí. Byť by třeba sponzoři mohli mít bez obrázku v offcanvasu, ale nevadí, zas taková otrava jako jiné reklamy to není. :)

30.1.2024 15:34:16

Vidím, že pravidelně přispíváš finance. Zkus navrhnout, jestli by se nedala reklama lidem, co třeba v historii v součtu přispěli aspoň tisíc korun, aby se reklama vypla.

30.1.2024 15:48:34

Reklama mi nikde nevadí, pokud nebrání v základní funkčnosti aplikace nebo jde nějakým způsobem vypnout!  Což tady očividně brání základní funkčnosti a vypnout nejde.

Asi by bylo dobré, kdyby se k tomu administrátoři nebo přímo @Zeus vyjádřili.

30.1.2024 16:35:57 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren Tak určitě je můžu udělat jako třeba na nejmenovaných mediálních portálech tak, že se zobrazí po kliku na náhodné odkazy předtím než může uživatel přejít na stránku, kterou chtěl. S povinností trefit malinké “x” naštěstí většinou schované v pravém horním rohu, která teprve uživateli zobrazí požadovanou stránku.

Hele já chápu, že reklama nikdy není oblíbenou záležitostí. Proto ale na ZH není nikdy nerelevantní reklama. A asi i díky tomu “přicházíme o peníze”, protože jestli pamatujete na pokusy s reklamní sítí, tak ta velmi rychle začala vynášet už před pár lety víc než reklama v aktuální podobě. Jenže byla výrazně obsahově nerelevantní (netýkala se snad nikdy deskových her) a v určitém procentu případů i vyloženě překračující moje “morální” hranice (pamatuji teda reklamy na rychlé zbohatnutí).

Ale díky @kren za screenshot. Popravdě mě vůbec nenapadlo, že by někdo dnes používat mobil na prohlížení webu na šířku (landscape). Na tabletu chápu, na mobilu jsem ani v práci neviděl, že by to kolegové co řeší návrhy uživatelského rozhraní řešili. Tak uvidíme, jestli s tím něco někdy provedeme. Ale aby to nevyznělo populisticky “něco s tím udělám”, tak bych rád řekl, že teď popravdě úpravy neplánuju.

2.2.2024 09:07:05

@Zeus Pro upřesnění mobil na šířku používám právě velice často, protože, jak už jsem psal výše, mám rád malé mobily, které se vejdou bezproblémově do jakékoliv kapsy. Mám proto iPhone 12 mini, který je pro práci na výšku fakt malý.

Mimochodem proto taky nemám rád, když mají diskutující přednastavena v patičce nějaké sáhodlouhá moudra, která se s každou jejich zprávou znovu a znovu opakují a zabírají naprosto zbytečně místo tak jako @Block, kterému jsem kvůli tomu psal v jiné diskuzi. 

2.2.2024 09:31:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Sázky, prosím! (pouze vyzkoušeno)
Sázky, prosím! (pouze vyzkoušeno)
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas