Logika oceňování

Ahoj.
Chtěl bych poprosit adminy o vysvětlení logiky ohodnocování, které jak předpokládám, má lidi motivovat tvořit obsah. U mne to totiž funguje roky přesně opačně (ale nechci zase vytahovat Špatňáka). 

- Stáhl jsem ze stránek vydavatele pdf s pravidly a nahrál sem; náročnost 30 sekund; hodnoceno 10 bodů

- Upravil a přeložil jsem anglický cheatsheet včetně grafiky odpovídající manuálu, překreslil obrázky, dodržel písma včetně barvy; náročnost několik hodin; ocenění 5 bodů

- Argumentoval jsem vedle v diskuzi, že anglická pravidla tady nemají co dělat. Byl jsem přesvědčen, že sice ano, ale že se sem nebude duplikovat geek. Tak jsem nahrál anglická pravidla na novinku, která nejsou ani na geeku. Zamítnuto, protože je to anglicky. 

- Měsíční čekání na schválení nepočítám, to bylo prý kvůli dlouhodobé nemoci.

5.12.2023 08:56:25

Ahoj,

vzhledem k tomu, že jsi tohle vlákno pojmenoval obecně, tak přidávám info za sekci schvalování obrázků pro ty, kteří tady stejně jako já, hledají ucelené téma a ejhle, ono je to vlastně tak trošku jinak…

https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/informace-ke-schvalovani-obrazku-11039/

5.12.2023 09:42:47

Ahoj,

ad 1 (ofiko CZ pravidla): To souhlasím nedává smysl, správně by za to měl být 1 bod, jak jsem to i obecně snad vždy viděl (což neznamená, že jsem viděl vše). Nadhodím @Herb

ad 2 (vlastní překlady): Obecné doporučení je 5 bodů za cca 1 A4 textu. Nedokážu posoudit tento konkrétní případ, protože ho neznám. Současně body asi nikdy nebudou adekvátní odměna, je to spíše naše poděkování za zbytek komunity. Faktem je, že i pro Zatrolenky je to provozně nejdražší obsah.

ad 3 (EN pravidle): Na základě různých zpětných vazeb jsme nedávno prostě přijali pravidlo, že schvalujeme autorská díla (= nahrává uživatel, který danou věc vytvořil a zde omezení jazyka vlastně není) nebo ofiko obsah v CZ/SK/PL jazyce.

ad 4 (3 týdenní výpadek schvalování ať jsme přesní): Tohle jsme se s @Herb probírali, že tohle se prostě dít nesmí a když onemocní (jako se může stát komukoli i jiným adminům), tak je potřeba dát vědět. Abychom mohli minimálně toto dát vědět uživatelům.

5.12.2023 17:19:45

Díky za reakci.

ad 1 - možná překlep admina, ne že mi to odečteš ;-)

ad 2 - není co dodat

ad 3 - takže kdyby se schvalovalo včas, tak by to prošlo :P Jelikož jsem tento stav místních pravidel chtěl původně a nenáviděl váš anglický nápad, asi není co dodat.

ad 4 - nemám problém vypomoct, na Zatrolenkách jsem alespoň jednou denně, v deskovkách mám přehled, občas sám něco přeložím, čas mám. Kolik toho denně chodí, že schválení je přes 24 hodin?

Ohodnocení práce pro komunitu se mi líbí a třeba na mne působí i lehce motivačně; jen se mi prostě nezdá, že překlad, kde musíš používat mozek, grafiku, udělat si slovník pojmů, slovíčkařit apod. má hodnotu tří rychlých fotek mobilem (navíc zcela zbytečné fotky každého kousku herního materiálu, samozřejmě včetně všech barevných variant). 
 

6.12.2023 14:14:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Co se týče “poděkování komunity” nestálo by za to zapřemýšlet ještě nad jinou formou?

Aktuálně jde autorům poděkovat komentářem pod překladem, což když člověk udělá s odkazem na jméno, bude to autorovi plevelit notifikace, bez jména mu to nespíš unikne. 

Alespoň kdyby tam bylo tlačítko “To se líbí” jako je u videí.

Viděla jsem někde nápad na info o počtu stažení. I to by mohlo být motivační.

A třeba by měl někdo ještě jiný nápad. 

Překladů jsem si zde stáhla docela dost, ale nemám dojem, že bych za ně měla jak poděkovat, aniž bych autorům psala zbytečné zprávy nebo způsobovala jiné notifikace. Že za to dostal od vás nějaké body, které popravdě vůbec nevím, k čemu jsou komu dobré, dokonce ani kolik jich sama mám a kde to mám najít, mi jako poděkování vlastně ani nepřipadá.

6.12.2023 14:34:55

Souhlasím s vámi a překlady vidím jako dobré a důležité. Z vlastní zkušenosti vím, že vyžadují přípravu, pečlivost a dost času.

Ale ani galerie obrázků s fotkami karet a dalších herních komponent bych nijak nezatracoval. Za rychlou fotku mobilem se tu dá myslím získat maximálně jen 1 bod (pokud fotku admin nezamítne pro nízkou kvalitu, což je taky důležité síto). A kvalitní fotky nebo skeny herních komponent – herního plánu, figurek, karet apod. jsou pro mě důležité, obzvlášť u her, které jsem nikdy “naživo” neviděl. A stejně tak i kvalitní obrázky rozehraných her.

Samozřejmě asi nemá význam u hry, která má celkem třeba 80 karet, skenovat sem do galerie všech 80, ale pár na ukázku a pro lepší představu se myslím hodí.

6.12.2023 15:22:59

@Screen Jsem na tomto serveru 4789 dnů, mezitím koupil cca 200 deskovek, nějakou tu stovku navíc vyzkoušel. Ještě nikdy, ani jedinkrát, mne nenapadlo (nebo nebyla potřeba) se podívat na jednotlivou komponentu. Netuším proč. Mne zajímá, jak vypadá hra na stole, jak se hraje. Z toho odhadnu mechaniky hry, ocením vzhled, kolik to zabírá místa apod. Při rozhodování je mi opravdu jedno, jaký je rozdíl mezi hrací plochou modrého hráče a červeného a že na neoprenu je to úplně stejné (nedávno přidáno do galerie, 4+4 stejných fotek). Nebo jaký je text na polovině karet ze hry. ;-) Ale zase chápu, že někdo to má asi jinak… (teď trochu lžu).

Shodou okolností jsem tak před týdnem udělal pokus, kolikátá náhodně vybraná galerie s větším počtem fotek (min. 10) bude mít i fotku hry na stole. Byla to 9 hra, slovy devátá hra měla v galerii fotku hry samotné. Fotky už sleduji ve 100 % na geeku. 

Mám ale pocit, že do budoucna zde půjde filtrovat fotky pomocí přednastavení. Takže pokud to půjde dát je na užitečné, ideálně aby to odečetlo ty skryté rovnou v záhlaví na hlavní stránce hry, ať neotevírám galerii 50 fotek a nezobrazí se mi ani jedna. ;-) 

Omlouvám se za lehké odbočení od tématu. Tento web mám moc rád, tak mne některé věci štvou o hodně více, než by asi měly… :)

6.12.2023 16:54:28

@jankie Vidíš a já to mám přesně naopak. Celkové rozložení hry, kde nevidím podrobnosti jednotlivých komponent mě vcelku moc nezajímá, pokud tam není třeba zobrazená rozehraná hra i s hráči s pěknou herní atmosférou. Rozložení hry je většinou jedna ze základních fotek prodejce hry, ale mě zajímá jak jsou právě jednotlivé komponenty podrobně dizajnovány, jaká je grafika hry, jednotlivých karet a jak jsou hráčsky viditelné a srozumitelné texty a symboly na herních komponentách, jak jsou přesné a detailní figurky. Taky mám rád fotky s atmosférou hraní i s hráči, občerstvením, výrobou a úpravou komponent apod. Právě proto mne vadil pouhý “technicky informační” Špatňákův výběr.

Takže vidíš 100 lidí, 100 chutí a každý preferuje něco jiného. 

6.12.2023 22:15:01

@Zeus rozloženou hrou jsem myslel tu fotku co ty ;-)

A opravdu sis někdy nekoupil hru, že se ti nelíbil záhyb na figurce nebo písmo na text na nějaké kartě? :-O Jinak já neříkám to sem nedávat, jen ideálně to umožnit to filtrovat dle sta chutí. A lidi prosím, ať posílají i fotku, jak to hrají.

Jinak já si nikdy nekoupil hru, u které bych si třeba dopředu přečetl pravidla :D

8.12.2023 13:23:50 | Upraveno autorem (porovnej)

@jankie To asi nebylo na mě, že? Nebo nechápu vazbu na mou předchozí odpověď. Ale možná mi už takto později večer věci nedochází (jsem sám doma na dva loupežníky a přitom jsem překopal kus webu pracující s posíláním emailů :-).

8.12.2023 21:50:34

Vybíráme z Bazaru

Skytear: 6 rozšíření
Skytear: 6 rozšíření
Akt. cena: 2190 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas