Glue

Army painter plastic glue vs Super glue

 

army painter ma 2 druhy lepidiel na figurky - plastic glue na plastove a super glue na resin a metal, avšak ked je figurka z plastu a z metalu tak sa používa super glue

 

je nejaký dôvod prečo nelepiť plastovú figurku lepom super glue? nechce sa mi mať 2 lepidla na modely a teoreticky ten super glue by mal zlepiť všetko,

ma niekto skúsenosti s oboma lepidlami?

13.5.2022 11:46:22

super glue je obyčajné sekundové lepidlo. Môžeš s tým lepiť aj plast. Ale: lepidlo na plast je lepšie, lebo to naleptá plast a spoj je tak pevnejší. Výhoda je aj to, že si s tým nedolepíš ruky a ani priestor kde pracuješ.

----------
Painting:
https://www.instagram.com/lacikmaj/

13.5.2022 11:49:57

no ja som mal na začiatku superglue a tým som lepil všetko - čiže mám zlepené aj nejake plastove figurky a už su aj namaľované,

znamená to že tie figurky sa môžu časom porozlepovať? alebo su len slabšie polepené ale realen mi nič nehrozí?

13.5.2022 11:53:33

Plastový figurky samozřejmě slepíš i vteřinovým lepidlem (super glue). Ale z mojí zkušenosti to bylo vždycky trochu trápení, než se chytlo (zejména u malých ploch jako ruce atd.). 

Klidně to mohlo být i mojí nešikovností, ale co jsem přešel na lepidlo na plast od Revellu, tak tenhle problém odpadnul. U tohodle plastic lepidla je v uvozovkách mínusem, že jak se to pojí naleptáním, tak když to opravdu zaschne, tak to jen tak neodlomíš (nebo teda odlomíš, ale na 99 procent blbě a ne ve spoji, jako se ti to relativně snadno podaří u vteřiňáku).

Edit: Seladean udělal z mojí long story short :-)

Edit II: Figurky slepený vteřinovým lepidlem by se ti rozlepit neměly. Jen jsou slepený spoje v porovnání s lepidlem na plasty o něco slabší. 

13.5.2022 11:54:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Plastic glue je na plast lepší, navíc super glue je hodně toxický a pravda, někdy se to může rozlepovat.. každopádně ale doporučuju plastic glue od někoho jinýho než od Army Painter.. to je asi na takové úrovni jako jejich barvy.. určitě se vyplatí připlatit si za Citadel plastic glue.

13.5.2022 13:39:43

Vykašli se na citadel, armypainter a podobné značky.

Největší zkušenost s lepením plastů mají modeláři. Takže sáhni prakticky po čemkoliv modelářském, když se poptáš v nějaké prodejně, tak ti třeba i poradí, jestli řídké.nebo husté, s aplikátorem nebo bez…prostě modeláři ví, čím co lepit.

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

13.5.2022 14:53:02

Jak píše aradraug. 

Já můžu doporučit Revell Contacta Professional, protože mi vyhovuje “jehlovej” aplikátor, taže není problém slepit i opravdu titěrný spoje a nezaprasíš se, což byl v mojem případě klasickej problém s obyčejným vteřinovým lepidlem.

14.5.2022 06:33:51

Přesně tak, Revell contacta nebo za mně ještě lepší je Tamiya extra řídké (extra-thin)

14.5.2022 09:31:18

Super lepidlo je vteřinové lepidlo přímo od Pecky (modelářství), a mají tři stupně tvrdosti + mají i aktivátory pro rychlé vytvrzení i aby nenaleptávaly... To nejpevnější drží jak slovo boží ;D

14.5.2022 11:17:14

Mám lepidlo na plast od army painter, greenstuff, citadel ale stejně nejradši dělám s vteříňákem SOUDAL Cyanofix 84A, suveréně nejlepší. Nejrychlejší a nejpevnější spoj, jednou jsem ho zkusil a už jsem za poslední roky 3x kupoval jen tohle.

Lepidla na plast fungují dobře, ale musíš mít vhodný a jednotný typ plastových figurek. Historicky už jsem se setkal s naleptáváním, gumovatěním, frostingem, hodinovým schnutím, nebo to třeba radši nedrželo vůbec.

A vůbec nejhorší je hledat kombinaci pro plast a resin, figurka už málem naleptáním bublá a z resinového protikusu to seškrábnu prstem.

Takže za mě, pořádně větrat a Cyanofix.

17.5.2022 10:10:21

Vybíráme z Bazaru

Dice throne Santa vs Krampus
Dice throne Santa vs Krampus
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas