Barvení - tělová barva

Jsem úplný začátečník a barvím první figurky. Nyní jsem narazil na problém - čím udělat tělovou barvu (barvu kůže) jak bělocha, tak černocha. Lze to nějak namíchat z barev Evil Sunz Scarlet, White Scar, Mephiston Red, Averland Sunset a Flash Gitz Yellow, nebo si mám koupit jiné barvičky?
Ještě doplňující dotaz - jak řešíte situace, když potřebujete dostat barvu do maličkého prostoru (pod zbrojní plát, do hledí helmy)? Nanášíte ji tam párátkem, špendlíkem nebo nějak jinak?
Děkuji
22.3.2021 12:13:56

Míchání barev pro začátečníky
Pokud si chceš míchat opravdu vlastní tělovou barvu, doporučuju zkouknout nějaká videa o míchání barev při malbě akrylem nebo olejem na plátno - na youtube je jich mraky, každý postupuje jinak, používá jiné základní barvy. počítej s tím, že na začátku budeš mít dost neúspěchů, uděláš většinou hodně barvy, které nevyužiješ, nebo zkazíš celý odstín - měla ty ti stačit bílá, žlutá, červená a modrá.
Lepší varianta je koupit si nějaký základní tělový odstín a ten už jen doladit.
Na černocha bych si koupila asi něco jako umbra (což podle vzorníku těch akrylovéch barev pro modeláře nedokážu odhadnout co je), kterou bych případně zesvětlila (s tím zkušenosti nemám, zatím jsem malovala jen bělochy - jakože na plátno/papír). Na bělocha některý z flesh tone (mám barbarian flesh protože byl v sedě co jsem koupila) a zesvětlila případně bílou, přidala trochu žluté, červené, modré nebo zelené, ta podtón pleti. Ale chce to určitě taky zkušenost. Ale s hotovou tělovkou je méně práce, než si namíchat vlastní, takže já si na malování vždycky koupím nějakou tělovku a tu třeba doladím okrem, nebo červenou, nebo bílou. Je to rychlejší.

22.3.2021 15:06:48

Moc díky za vyčerpávající odpověď
Mrknu na ta videa a zkusím něco namíchat, přinejhorším koupím přímo namíchanou barvu :-)

22.3.2021 16:08:30

Barvy

Zdravím, vyprdni se na míchání. Úplně postačí tyto Layer barvy, na světlejší tón kůže Citadel Kislev Flesh, tmavší tón Citadel Cadian Fleshtone. Můžeš použít i nové kontrasty, já používám hlavně Contrast Darkoath Flesh nebo Contrast Guilliman Flesh.

22.3.2021 19:39:33

GW Contrast
Já jsem velký fanoušek kontrastních barev od GW. A zejména Guilliman Flesh je pro mě na pleť vynikající.
Jen je potřeba zdůraznit, že kontrasty nejsou samospásný a je potřeba s nima naučit barvit. Byť řadu věcí usnadňují, zejména pokud jako já barvíš figurky primárně na hraní.

A co se týče malých a špatně dostupných míst, tak asi záleží na postupu barvení. Já bych nejdřív nabarvil to malý místo pod plátem a pak samotný plát.

22.3.2021 20:18:01

Díky
Asi to tak udělám no... Mám pocit, že bych asi netrefil dvakrát stejný odstín :-)

K těm nepřístupným místům - problém je i v tom, že jsem ty figurky koupil už složené. Jinak bych je asi začal částečně barvit už před složením. Ted to bude docela oříšek no :-)

22.3.2021 20:26:54

tělová
Já mám už roky modelářskou Humbrol č. 61, což je skvělý odstín standardního bělocha a lze jej samozřejmě libovolně ztmavovat či zesvětlovat. 14 ml pixlička stojí bratru 35 korun a máš tělovku nadosmrti. V podstatě ji používám jako základovou barvu a stříkám s ní na úvod celou figurku, čímž zároveň vyřeším obličej, ruce i tělo a navíc se tento odstín skvěle hodí jako primer na zbytek figurky - dvě mouchy jednou ranou. Díky tomu, že barvu stříkám, mám, po starostech se všemi záhyby a nepřístupnými místy. Jasná volba.

23.3.2021 06:48:39

Ychtyl
Díky za tip.
Škoda, že jsem to nevěděl na začátku a ne teď, když mám polovinu figurky nabarvené :-)
Ale super věc do budoucna.

23.3.2021 10:14:32

Kombinace různých značek
Ještě jeden dotaz. Jaké máte zkušenosti s kombinací různých značek, konkrétně Army Painter a Citadel. Jsou vzájemně kompatibilní? Nebude problém, když třeba tělo nabarvím Army Painterem a oblečení Citadelou? Nebo když dám na Army Painter barvu Citadel wash?
Ptám se proto, že jsem si našel alternativu ke Kislev Citadel v podobě Barbarian Flesh od Army Painteru. Lidé ji chválí, tak mě napadlo to zkusit.
A máte zkušenosti s Army Painter: Brush-On Primer - jako alternativou k primer spreji. Je o hodně levnější, ale hlavně mi vyhovuje proto, že těch figurek moc nemám a ten sprej bych asi celý nevyužil.

23.3.2021 11:23:26

Sakalik
Barvy na různých částech figurky můžeš používat libovolně. Ani bych se nebál smíchat dvě různé značky do jednoho odstínu. Profíci to dělaj běžně.
Další věc je to, že už máš namalovanou půlku figurky. To je úplně fuk, přemaluj to vrstvou barev, kterou chceš. Bacha ale na hustotu. Radši 10 slabých vrstev, než jednu tlustou, která zalije detaily. K tomu se váže i dotaz na malování v těžko dostupných místech. Možnost je buď super opatrně čimkoliv drobnym. Klidně párátkem, nebo tam prostě ďobni normálnim štětečkem a barvu na místech, kde být nemá, po zaschnutí přebarvi na tu, která tam patří. To je ostatně docela základní technika. S první vrstvou barev nemusíš být vůbec přesný, protože detaily a přetahy opravíš správnou správnou barvou. Celkově je to proces tam a zase zpátky. Tedy když uděláš chybu, tak ji můžeš přemalovat. Když při opravě přemázneš, tak to opravíš zas tou první. Žádná věda. :) Jde o to neztrácet čas super přesností hned na první dobrou, protože toho stejně nedocílíš.

23.3.2021 12:03:40

Sakalik
Army Painter Brush-On Primer v pohodě. Koukni se na Yutube na nějaký video, jak správně použít Brush-On Primer. :) V zimě něbo vlhku, když se nedá sprejovat, dobrá alternativa..

23.3.2021 13:24:18

Brush-On Primer
Začal jsem s malováním nedávno a v základní sadě od Army Painter samozřejmě byla malá lahvička Brush-On Primeru. Pracuje se s ním v pohodě, už jsem tím udělal podklad na několik figurek. Jenom je třeba s ním pracovat rychle a pořádně ho rozetřít, koukni na nějaká videa na youtube, tak jsem se s tím naučil pracovat já :) Samozřejmě jsem pořídil hned v dalším rozšíření sortimentu sprej Grey Seer od Citadel, protože nemám nervy na to patlat štětcem 20+ figurek do Vetřelců ale bohužel aktuálně na sprejování není počasí, takže Bursh-On Primer od AP to stále ještě zachraňuje abych mohl něco dělat po kouskách.

23.3.2021 15:01:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Moc díky všem
Moc jste mi pomohli, jdu to objednat a snad už je domaluji :-)

23.3.2021 15:44:54

Vybíráme z Bazaru

Zombicide Survivor: CMON Comics – Vol. 1 extras
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 2 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas