Project L: Square One

Jen tak pro informaci, kdyby někoho zajímalo. Brněnský Boardcubator chystá pokračování úspěšného Projectu L. Jak jsem pochopil má vycházet z podobného principu, ale bude se jednat o jinou, novou hru.

KS: https://www.kickstarter.com/projects/boardcubator/square-one?ref=evg9aq

stránky vydavatele: https://www.boardcubator.com/games/project-l-square-one/

Klasický problém Boardcuabatoru - už se něco děje a věřím, že to půjde brzo ven, ale propagace, reklama a viditelnost zatím nula nic. Přitom jejich věci jsou super. :-(

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

24.3.2024 17:09:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Bylo by pro mě jednodušší jim věřit, kdybych si nepamatoval to fiasko s Kingdom Come.

24.3.2024 18:48:05

@kjus - nenazýval bych to fiaskem. Z toho co vím (i nějaké pozadí), tak spíš nezvládli marketing. Vůbec neukázali, všechnu tu práci na pozadí, v čem má být KG:D dobrý a za mě v dost ohledech i revoluční ohledně toho, co všechno aplikace dělá. Ta hra nějakým způsobem žije a věřím, že až budou mít jistější půdu pod nohama, tak spatří světlo světa. Jsem rád, že se jim podařilo to ustát. A především, narozdíl od jiných studií narovinu přiznali, že s tím co vybrali to nezvládnou dotáhnout do konce, kampaň zrušili a vrátili backerům peníze místo toho aby je ždímali o další.

Zpět k Project L - to je za mě výborný počin, které mu není co vytknout (osobně moje nejoblíbenější abstraktní hra). Jasně že Square One dělají asi z věcí, co jim zbylo v šuplíku a bude sloužit ke zlepšení finanční stability studia. Na druhou stranu věřím, že to bude kvalitní kousek.

27.3.2024 22:58:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Věřím, že to bude kvalitní kousek, stejně jako jsem věřil, že bude kvalitní kousek i Kingdom Come. Ale už nejsem ochotný podpořit další crowdfunding a nechat se od nich napálit stejně jako tehdy. Přeju hře úspěch a upřímně doufám, že to dopadne dobře, ale účastnit se toho už nebudu.

28.3.2024 00:25:24

Jaké napálení??? Vždyť si ani žádné peníze nevzali. Zrušili to ještě v průběhu kampaně, za mě korektním způsobem. Že hrubě podstřelili funding goal, aby se kampaň zafinancovala co nejrychleji, je praktika, kterou dělají v podstatě všichni, skoro nikdo však nebyl tak férový jako Boardcubator, aby to přiznal rovnou v kampani a skrečoval to. 

Naopak to vůči nim posiluje moji důvěru, že se nestane, že by jim projekt zkrachoval až poté, co vyberou peníze.

28.3.2024 11:12:55

Přijde mi celkem zajímavé, že rozšíření a teď ten nový project L už není od původního tvůrce Adama Španěla. Jsem myslel, že dělal i na dalším obsahu hry.

28.3.2024 11:28:36

Nechci se o tom rozepisovat nějak víc. Ale rovněž si rozhodně nemyslím, že by šlo o nějaké napálení. Přesně naopak mám za to, že jsou nadmíru féroví.

@Kame - co vím, tak byl Project L po ustálení a vyvážení základního principu hry spíše kolektivní prací. Především ta rozšíření. Existují i další oficiální herní varianty (viz odkaz) a bylo jich ještě více, mnohé naprosto originální a zajímavé, které nejspíše nakonec nespatřily světlo světa.
https://www.boardcubator.com/games/project-l/#resources

Jinak toto po spuštění kampaně a zveřejnění principu vypadá více než dobře. Za mě určitě pass, protože mám Project L a nechci mít podobné hry. Ale těm, které #Project L minul a rádi by takovou hru, bych Square One určitě doporučil (minimálně se o něj zajímat).

25.4.2024 16:53:00

Až mě překvapuje kolik názorů se shoduje (i na fb). Kdo má Project L většinou říká, že je to příliš podobné. 

Také mi teda přijde, že je kampaň zatím slabší na počet backerů, ale záleží co autoři očekávali.

25.4.2024 21:44:10

Vybíráme z Bazaru

Descent: Legends of the Dark
Descent: Legends of the Dark
Akt. cena: 75 €
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas