Hegemony: Lead Your Class to Victory

https://www.kickstarter.com/projects/hegemony/hegemony-lead-your-class-to-victory

Sledujete někdo tenhle Kickstarter? Co si o hře myslíte?

Já musím říct, že mě to teda hodně zaujalo. Bude to asi dost dlouhé, ale přijde mi tam hodně zjímavá ta “nucená” spolupráce protihráčů. To, že já toho druhého pro své vítězství vlastně potřebuju, ale spoupeřím s ním :).

17.11.2021 11:19:49

Zahráli jsme zkušební hru na TTS a přišlo mně to velmi nudné. To co vyzdvyhují (asymetrie, reálné cíle různých sociálních tříd) tam sice je, ale nějak to z hraní nevystupuje, každej tam má celkem jasné co chce a občas má s někým společný zájem, občas ne, ale žádné téma třídního boje z toho nedýchá, efekty co chcete jsou většinou jasné a není moc co řešit. 

Navíc je to dlouhé a hodně počítací, takže celkem hrozí, že se u toho někde sekne a začne analyzovat a na rozdíl od jiných her, tady to celkem dává smysl, protože spousta věcí se tam dá dopočítat (daně, mzdy zaměstnanců a další), ale zároveň nejsou spočítatelné jednoduše. Tím nemyslím, že by to byly velké počty, ale je potřeba se nad tím zamyslet a počítat, není to vidět na první dobrou.

To co sem napsal je třeba brát jako první dojem, po jedné hře na TTS, kterou jsme ukončili po prvním kole, protože bylo pozdě a nikomu se moc nechtělo pokračovat. Možná to ještě zkusíme po dalším přečtení pravidel, ale nevím jestli se k tomu přemluvím a v tuhle chvíli jsem si celkem jist, že to nebudu backovat.

19.11.2021 23:34:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Ok, tak to mě moc nepotěšilo :D, ale díky za příspěvek. Já to právě nehrál (a ani teda na TSS neplánuju), tak zatím přemýšlím jestli do toho jít nebo ne.

20.11.2021 21:26:09

Vybíráme z Bazaru

Královské rošády - CZ, ještě zabalené, rarita!
Královské rošády - CZ, ještě zabalené, rarita!
Akt. cena: 849 Kč
Končí za: 14 dnů

Offcanvas