Dungeonology: the expedition

Vypadá zajímavě, backnuto :)

https://www.kickstarter.com/projects/lmstudio/dungeonology-the-expedition
10.4.2019 22:38:01

Taky tak :)
Dnes jsem na to narazil na BGG a backnul taky

14.4.2019 12:47:33

PM

Late pledge
Do 30.6 e otevřený late pledge, tzn. necelé 4 týdny od začátku otevření. Přijde mi to jako dost krátká doba, myslím že většina her na KS jí má delší.

Poštovné je poměrně drahé, do ČR to vychází na nějakých 600. Navíc ty bonusy přijdou až ve druhé dodávce, za kterou ale bude nutné zaplatit další poštovné. Tenhle systém moc nechápu, většina her buď dodá bonusy rovnou, nebo nabízí rozdělení do dvou dodávek, kdy je poštovné samozřejmě dražší, nebo poslání až najednou, kdy se tedy poštovné platí jen jednou. Tady ta možnost není a ani není jasné kolik bude to poštovné za druhou vlnu vlastně stát.

V late pledge se zvýšila cena, pokud někdo nevzal rovnou určitý pledge level. Což sice bylo řečeno, ale taky mi to nepřijde úplně dobré, chápu autory že chtějí otevřít co nejvíc bonusů na KS spojených s vybranou částkou a tím pádem donutit lidi investovat už na KS než v late pledge, ale tohle je první hra u které jsem se setkal s tím, že v late pledge navýší cenu a upřímně se mi ten systém moc nelíbí.

A v poslední to nejdůležitější - hra vypadá báječně co se týče komponent, grafika desek je opravdu moc hezká, firgurky jsou povedené a pokud bych se díval jen na grafiku, tak tuhle hru bych určitě chtěl.
Ale co se týče hratelnosti, tak se mi to moc nezdá, zvláště po shlédnutí gameplay videa od Geek&Sundry
https://www.youtube.com/watch?v=yuirP0dsD7M
mi ti přijde takové nudné. Přišlo mi že je to v podstatě jen o počítání, většina karet se používá pro přidání čísel, málokdo použil text na kartě, vlastně v tom videu si jediný hráč přidal nějakou další postavu která mu pomohla v ochraně kostek, což stejně pak za celou hru nepoužil, ale jinak mi přišlo že je text na kartách úplně zbytečný... Také se mi zdá, že bych při hře až moc musel koukat do manuálu, protože na deskách byl snad pokaždé nový symbol toho co ty desky dělají.

Sice trochu váhám, ale spíš tu hru nevezmu, protože zvýšení ceny v late pledge, nemožnost poslání za jedno poštovné, kdy navíc autoři ani neví kolik to druhé poštovné vlastně bude neukazuje moc na profesionalitu autorů. A také se mi nezdá hratelnost. Co vy ostatní, jaký máte na hratelnost názor?

24.6.2019 01:26:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Quoridor mini
Quoridor mini
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas