Atlas Lost

Hra inspirovaná Sid Meier's Civilization, Terraforming Mars a Beyond the Sun. Jedná se o tech tree civku z post-apo světa, kde se jednotliví hrácí snaží získat největší moc a kontrolu nad technologiemi, které zbyly po konci světa. Za mě to vypadá skvěle a pokud bychom se sešli 3, tak se dá dost ušetřit na poštovném

Complete pledge, tedy hra + rozšíření vychází na 88 USD + 17 USD poštovné + VAT, což vychází nějakých 123,5 USD.

Group pledge pro 3 je 241 + 31 poštovné, což na jednoho vyjde na 107,5 USD. což jsou úspora skoro 400,- na osobu.

 

https://www.kickstarter.com/projects/tacticalgames/rise-of-the-new-sovereigns-project-atlaslost/description

15.9.2022 10:22:05

@Infidus Mně to přišlo taky zajímavé, ale pak jsem projel pravidla a karty a přišlo mi to dost suché. V zásadě je to o získávaní zdrojů (2 druhy) a jejich přeměně na vítězné body - to je samozřejmě v abstraktní rovině většina her, ale tady je to v zásadě ta hra. První dvě úrovně technologií jsou o získávání zdrojů nebo žetonů, poslední o jejich přeměně na body. Těch 5 stromů má každý sice trochu různé mechaniky, ale výsledný efekt je stejný - zdroje (žetony)→body.

Věda je o slevě na technologie a efektivnějším využíváním technologií. 

Ekonomie o masivním získávání zdrojů (hráč si k sobě přidává žetony, které k tomu příspívají), často získávají všichni hráči a pak výměna za body.

Náboženství je umisťování panáčků k protihráčům, kde se snažíte získat většinu a podle toho získáváte víc zdrojů, pak body. 

V kultuře soupeříte s ostaními o umisťování žetonů na technologie (podobné jako ekonomie, kde se ale nesoupeří), z toho pak body.

A armáda je o získávání vojenské síly, která se pak používá na kradení bodů či postupu u ostatních hráčů - není proti tomu žádná obrana.

Karty jsou příslušné každému technologickému stromu, vždy pracují s příslunou mechanikou.

Fakt mě to nepřesvědčilo - z Marsu tam v zásadě nic nevidím, Civilizace také nic, nejpodobnější je to Beoynd the Sun - ta hra je ale mnohem dynamičtější a interaktivnější (díky mapě s planetami, výběru nových tehnologií), technologie mi přijdou mnohem zajímavější.

19.9.2022 11:37:02

@UmmA zkouknul jsem další dvě videa o té hře, včetně how to play a musím říct, že mě to nadchlo ještě víc. Vůbec to na mě nepůsobí tak, jak ty popisuješ. Možná se spalim, ale já do toho jdu určitě

20.9.2022 23:51:40

manžel už backnul, je nadšený, tak uvidíme

 

21.9.2022 10:05:09

@Ella Tak kdybychom našli ještě jednoho, tak můžeme do toho Group pledge, jak jsem psal, dá se na tom ušetřit několik stovek

21.9.2022 10:46:41

@Infidus No poslechl jsem si ty videa a přijde mi, že to mému dojmu neodporuje. Neříkám, že ta hra je špatná nebo že nefunguje - jen mi to přijde suché. Když se člověk podívá na konkrétní technologie, tak v tom nevidím něco, u čeho bych si řekl wow, to fakt můžu? Nic proti, jen jsem čekal víc.

21.9.2022 13:10:04

Vybíráme z Bazaru

Pán prsteňov Putovanie po Stredozeme+2 rozšírenia
Pán prsteňov Putovanie po Stredozeme+2 rozšírenia
Akt. cena: 180 €
Končí za: 4 dny

Offcanvas