TLAMA games v Essenu představí své 2 první autorské hry

Autor: Mirda-ta | 1.10.2023 | 10

TLAMA games chystá na letošním veletrhu Spiel Essen prezentovat dvě své chystané novinky v roli vydavatele, tedy dvě autorské hry. V nadcházejících dnech se můžete těšit také na fotky obou her a videopředstavení přímo jejími autory.

Cosca je blafovací dražební hra z prosředí newyorské mafie 20. let minulého století, kde se každý hráč v roli jedné mafiánské rodiny (cosca) snaží získat během týdne co největší vliv a nakonec mezi mafiány zaujmout místo Dona, který zakrátko zemře. Každý den nastavujete své kostky na určité symboly pomocí níž navštěvujete lokace, kde získáváte či směňujete zbraně a peníze. Určitými kombinacemi symbolů také usilujete ve skryté dražbě o mafiány právě za pomocí peněz a zbraní. Pokud uspějete, získate vliv daného mafiánu a kostku navíc do některých příštích dní. Hráč s vlívem u nejvíce mafiánů po sedmém dni vítězí. Autorem je Vašek Laufek a hru ilustrovala Mahala.

Sneferu je lehčí strategická eurohra od Adama Španěla (např. Project L) situovaná do starověkkého Egypta, kde se v roli architektů snažíte zavděčit faraonovi a postavit pyramidu odpovídající jeho velikosti. Ve svém taku si vybíráte dílek z nabídky dvořený vždy kombinací dvou materiálů, které pak umísťujete do své pyramidy. Tvoříte z nich oblasti a dle jejich velikosti při uzavření dostanete chléb (tradiční dobové platidlo). Za stejný chléb a čas (posuny lodí po Nilu) získáváte také dílky. Snažíte se získávat ty nejvhodnější materiál pro vaši pyramidu a ideálně ji dostavit celou, než vyprší čas (dojedete po Nilu tam a zpět). Po cestě je možné zastavit se v lomech a získat zajímavé bonusy. Hra končí jakmile všichny lodě dorazí do cíle. Vítězí hráč s nejvíce dostavěnou pyramidou. Hru ilustroval Mico (Západní královstí, Valerie, ...).

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Držím palce, ať se líbí! 

---
Time Slug Studio

2.10.2023 19:10:58

Díky moc.:)

3.10.2023 21:31:44

Vybíráme z Bazaru

Úlomky nekonečna včetně rozšíření
Úlomky nekonečna včetně rozšíření
Akt. cena: 430 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas