REXHRY: Oznámení hry Naturopolis a rozšíření Ultimopolis a zpřístupnění scénáře Rozbití Společenstva

Autor: Ondřej Podavka | 28.12.2023 | 10

Co vydavatelství REXhry naznačilo při oznámení hry Agropolis (Velkostatek), upřesnilo nyní při oznámení zbývajících pokračování původní mikrohry Sprawlopolis (Velkoměsto) trojice autorů Danny Devine, Paul Kluka, Steven Aramini, a sice Naturopolis (Velkopark) a Ultimopolis (Velkovšechno).

Zatímco Velkovšechno je rozšíření o šesti kartách, které umožňuje kombinaci Velkoměsta, Velkostatku a Velkoparku, Velkopark je stejně jako její starší sourozenci samostatnou hrou o 18 kartách, jež na jedné straně nesou unikátní bodovací podmínky a na druhé vyobrazení čtyř typů krajiny (zde jsou jimi hory, lesy, louky a jezera) a spolu s nimi nově řeky a silnice s dvojitou čárou souvislou. Také tato hra vyjde v rozšířeném vydání, tedy včetně jednokaretních minirozšíření Points of Interest a Nessie, která jsou protějšky minirozšíření původního Velkoměsta Zajímavosti, resp. Ničitel. Cíl, příprava i průběh hry jsou stejné jako původní hra; i zde se tak jedná o hru na 15 až 20 minut pro jednoho až čtyři hráče od osmi let.

Kromě toho REXhry poskytly jako vánoční dárek svůj překlad scénáře pro druhou edici Války o Prsten: Rozbití Společenstva. Tento scénář, jehož autory jsou Roberto Di Meglio a Kristofer Bengtsson, upravuje přípravu hry a umožňuje hráčům začít hru v okamžiku Rozbití Společenstva. Hru lze stáhnout na stránkách vydavatelství a vytisknout.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Břink! Ve vesmíru! - obaleno
Břink! Ve vesmíru! - obaleno
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas