REXHRY: Oznámení hry Agropolis

Autor: Ondřej Podavka | 3.10.2023 | 1

Vydavatelství REXhry oznámilo přípravy vydání karetní mikrohry Agropolis trojice autorů Danny DevinePaul KlukaSteven Aramini, původně vydané Button Shy Games. Jedná se o samostatně hratelné rozšíření hry Sprawlopolis, vydané v češtině (spolu se všemi rozšířeními) pod názvem Velkoměsto.

Hra opět v základu obsahuje pouze 18 karet, jež na jedné straně nesou unikátní bodovací podmínky a na druhé vyobrazení čtyř typů krajiny (zde jsou jimi sady, vinice, pšeničná pole a ohrady pro různé druhy hospodářských zvířat) spolu se silnicemi. Cíl, příprava i průběh hry jsou stejné jako původní hra; i v případě Agropolis se tak jedná o hru na 15 až 20 minut pro jednoho až čtyři hráče od osmi let.

Tak jako Sprawlopolis / Velkoměsto by také Agropolis měla vyjít v rozšířeném vydání, tedy včetně rozšíření Seasons o čtyřech kartách a jednokaretních minirozšíření Points of Interest a Invasion, odpovídajících rozšířením původní hry Zajímavosti, resp. Ničitel.

Navíc bylo v oznámení hry naznačeno, že se nejedná o posledního člena této rodiny her, které REXhry plánují vydat. To může znamenat úmysl vydat ještě buď rozšíření Combopolis o šesti kartách, které umožňuje kombinování obou her, nebo třetí hru z řady Naturopolis, která opět přináší čtyři nové typy krajiny ‒ hory, lesy, louky a jezera ‒ a spolu s nimi nově řeky a silnice s dvojitou čárou souvislou.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

7th Continent + What Goes Up, Must Come Down
7th Continent + What Goes Up, Must Come Down
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas