Ohlédnutí za Zatroconem 2023

Autor: sasa | 8.10.2023 | 12

V pořadí osmý Zatrocon proběhl v RZ Tramtaryje v obci Ostřetín od čtvrtka 27. 9. do neděle 1. 10. 2023. Celkem se ho zúčastnilo 48 hráčů a hráček.

Novinky

Mezi novinky letošního roku patřilo  zapisování jednotlivých her a následné online zobrazování statistik z hraní. Nakonec se čísla zastavila na 74 zapsaných hrách. Celkem hry trvaly dohromady 126 h a 40 min. Nejdéle trvala partie Twilight Impéria a to 11 h a 30 min čistého času. Nejvíce se hrál Jan Žižka, Karak II a Expedice. Každá po 5 partiích.

Celkové a detailní statistiky hraní na ZatroCONu (obsahuje "pouze" partie, které hráči zaznamenali do herního deníku - a za to všem děkujeme).

Souvisí to s druhou novinkou a to přítomností některého z vydatelů na akci. Letos se jednalo o Albi, které prezentovaly právě výše zmíněné hry. Poděkovat se sluší i Blackfiru za zapůjčení novinek, které byly k dispozici v herně.

Třetí novinkou byl deskoherní kvíz, za jehož realizaci děkuji Pizinovi. Otázky byly těžké a jak říkal Pizin i on s nimi měl potíže.

Další program

Součástí programu byla, tak jako v minulých letech,  panelová diskuze s moderátory Zatrolených her za přítomnosti samotného Dia.

Jinak se hrálo, hrálo a hrálo. Osobně jsem si stihl zahrát 1989: Úsvit svobody, kdy čtyřhodinová partie skončila remízou. V rámci tréninku na 4pohár jsem se nechal porazit ve Vysokém napětí. Sobotu a kousek neděle mi zabrala partie Twilight Impéria, kdy po cca 10 hodinách hraní bylo moje vévodství vymazáno z mapy. Alespoň jsem stihl mezi tahy odběhnout pomoci dopadnout ďábla v Blood on Clocktower.

Hodně jsem byl zvědavý na novinky od Albi, Nakonec se mi díky klukům z Albi podařilo odehrát všechny tři novinky. Příjemně mě překvapila Expedice a Karak II. Jan Žižka je spíše repetitivní dicefest a úplně mě neoslovil. Po nocích v rámci relaxace po náročnějších kouscích jsem hledal TOP 10 a pokoušel se zachránit si kůži a odplout z ostrova na voru v Trosečnících. Což se nepodařilo a spolutrosečníci mě zabili ještě před tím, než jsem se vůbec k voru přiblížil. Ani psaní listů v Milostném dopise se mi moc nedařilo. A o posledním místě v Brian Boru se raději ani moc nerozepisuji.

Věřím, že i ostatní hráči si letošní ročník užili a pomalu začínáme vyhlížet ročník nový.

Další ročník

Další, devátý ročník se bude konat na stejném místě a to v termínu 26. 9. –29. 9. 2024. Jako o novince se uvažuje o možnosti pořídit si triko Zatrolených her. Z tohoto důvodu bude registrace na akci spuštěna již začátkem roku 2024. Protože je potřeba si dávat cíle, tak metou pro příští ročník je 50 účastníků. Doufám, že mezi ně budete patřit i vy.

Kompletní statistiky z hraní na Zatroconu 2023

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Letos se sešlo skoro 50 lidí. A akce se opět povedla. ALBI prezentovalo novinky jako Karak 2 a Jan Žižka. K vyzkoušení byl prototyp hry o simulaci potápění. Já jsem měl svůj deskoherní kvíz.

Letos jsem si nezkusil skoro nic, co jsem neznal, ale opět spoustu klasických eklundovek. Stihli jsme dvakrát BIOS: Origins 2e, Pax Transhumanity i Stationfall. Z nových her Legendy Dávnozemě. A po dlouhý době za 1989: Úsvit svobody, kde jsme po 4 hodinách skončili remízou.

Fotky:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=petr.pospisil.148&set=a.7013911928629895

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

9.10.2023 17:38:30

Vybíráme z Bazaru

Fallout
Fallout
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas