ALBI: Anno 1800 skladem!

Autor: Tomoko | 10.9.2023 | 1

Vydavatelství Albi dne 5. 9. 2023 naskladnilo dlouho očekávanou novinku Anno 1800 od Martina Wallace, která vznikla na základě stejnojmenné úspěšné videoherní předlohy studia Ubisoft.

 

Privátní: 2023-09-07-04.jpg

 

Anno 1800 je ekonomicko-strategická budovatelská hra v éře industrializace 19. století, ve které hráči budují svůj vlastní průmysl, aby postupně rozvíjeli svůj domovský ostrov.

Cílem každého hráče je postupně vybudovat funkční výrobní a obchodní řetězec tak, aby získal přístup k novým průmyslovým podnikům, surovinám a specializoval své obyvatelstvo, což mu umožní produkovat hodnotnější produkty a zboží. Zároveň hráči společně obchodují a vzájemně si konkurují.

Každý hráč rozvíjí svůj vlastní ostrov tím, že staví nové budovy a lodě, pořádá expedice, provozuje obchod, přičemž musí své tahy pečlivě plánovat a dávat pozor na rozdělení specializovaných rolí v rámci svých území, aby hráčova ekonomika vzkvétala. Toho dosáhne jen prostřednictvím rovnoměrného a vyváženého rozložení farmářů, dělníků, řemeslníků, inženýrů a investorů. Současně musí brát ohled na potřeby svých obyvatel a ke svému prospěchu využívat zájmy různých osobností a uskupení. Vítězem se stává ten hráč, který získá na konci hry nejvíce bodů vlivu.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 120 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Jízdenky, prosím!: Londýn
Jízdenky, prosím!: Londýn
Akt. cena: 125 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas