BLACKFIRE: The Elder Scrolls V: Skyrim – Dobrodružná hra a Dokonalost sama v prodeji!

Autor: Tomoko | 14.5.2024 | 5

Vydavatelství Blackfire oznámilo naskladnění a spuštění prodeje dalších dvou novinek. Tentokrát jsou jimi kooperativní kampaňová hra The Elder Scrolls V: Skyrim – Dobrodružná hra (The Elder Scrolls V: Skyrim – The Adventure Game) od čtveřice autorů Javier Angeriz-Caburrasi, Juan Echenique, Stefano Guerriero, Rob Harris a party hra Dokonalost sama (Without Fail) od Exploding Kittens.

Privátní: 2024-05-13-01.png

The Elder Scrolls V: Skyrim – Dobrodružná hra je stolní adaptací populární videoherní předlohy, která hráčům umožní prožít společné dobrodružství v rozsáhlém regionu Skyrim, kde se stávají členy organizace Čepelí.

Hráči se zde ujímají jedné z hrdinských postav, které v průběhu jednotlivých kampaní rozvíjejí a vylepšují. Kromě toho plní různorodé hlavní i postranní úkoly rozvíjející příběh a cestují po jednotlivých oblastech Skyrimu, kde porážejí své nepřátele a nestvůry. Během tohoto putování prozkoumávají a navštěvují rozličná místa v podobě zapomenutých měst, pevností, kobek či podzemních dolů, kde získávají poklady a vylepšují si jak schopnosti a dovednosti svých hrdinů, tak také jejich vybavení v podobě zbraní, brnění či magie.

Privátní: 2024-05-13-02.jpg

Hra obsahuje dvě velké kampaně rozdělené vždy do tří kapitol, které pokrývají 25 let vývoje Skyrimu. Každá kapitola obsahuje své podmínky, které mohou způsobit porážku hrdinů. Na konci každé z nich navíc čeká poslední zkouška, kterou musí hrdinové úspěšně projít. Pokud však v kapitole neuspějí, je možné pokračovat dále, ale další kapitola pro ně bude obtížnější. Všechna rozhodnutí učiněná v průběhu jednotlivých dobrodružství mají přímý vliv na další průběh příběhu a tyto činy a rozhodnutí mají trvalé dopady na okolní svět. Příběh ve hře je vyprávěn pomocí karet úkolů. Hráči si losují a plní hlavní úkoly, které posouvají vyprávění kupředu, a také osobní úkoly rozvětvující vedlejší příběhové linky, jež jsou získávány prozkoumáváním rozlehlé krajiny provincie Skyrim. Mnoho z těchto úkolů dává hráčům po jejich úspěšném i neúspěšném plnění na výběr, co se bude dít dále, což by mělo zajistit pokaždé jiný průběh kampaně, rozličný vývoj příběhu a možnost opakovaného hraní. Každá kapitola by měla trvat mezi 90 až 120 minutami herního času. Doporučeno je hrát všechny kapitoly popořadě, neboť tak tvoří ucelený příběh. Nicméně každou lze hrát i nezávisle jako jednorázové dobrodružství, vždy s jinou postavou i jiným herním stylem.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 90 až 120 minut na jednu kapitolu.

Privátní: 2024-05-13-03.png

Dokonalost sama je party hra, která v sobě skrývá 150 různých výzev, které budou hráči plnit a které mají několik úrovní obtížností, jež si účastníci v průběhu hry sami nastavují, přičemž všichni se střídají po směru hodinových ručiček.

Na začátku každého kola jeden z hráčů, který je na řadě, vybere kartu s výzvou a stává se vyzyvatelem. Karty jsou oboustranné, kdy horní strana karty určuje, jaké komponenty bude k plnění výzvy potřeba a jaké jsou úrovně obtížnosti, ale neříká, co bude daný hráč v této výzvě konkrétně plnit. Následně ostatní hráči nastavují úrovně obtížnosti pro daný úkol a ten z hráčů, který nastaví nejtěžší úroveň, se stává parťákem vyzyvatele a bude výzvu plnit společně s ním. Až poté se otočí karta výzvy a hráči se dozvědí, jaký úkol vlastně musejí splnit. Pokud uspějí, získají jeden bod v podobě bodovacího žetonu. Pokud však v plnění výzvy selžou, jeden bodovací žeton naopak ztratí a dostanou jej všichni ostatní hráči, kteří se výzvy neúčastnili.

Krabice obsahuje veškeré komponenty potřebné k plnění těchto výzev a najdeme v ní například škrabošku, kelímky, míček, kostky, pero, zápisník nebo přesýpací hodiny. Hráč, který jako první získá pět a více bodů, se stává vítězem celé hry.

Hra je hratelná od dvou hráčů od 10 let s herní dobou okolo 20 minut a obsahuje několik herních režimů.

Privátní: 2024-05-13-04.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

What Do You Meme?
Akt. cena: 1 €
Končí za: 11 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas