Snídaňky - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 2 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: vzdělávací, dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Granna
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tento popis ještě nebyl definitivně schválen. Pokud chcete, můžete zkusit navrhnout vhodnější verzi, která by lépe odpovídala ideálnímu popisu.

Dneska je tu konečně ten velký den. Můžu pro maminku a tatínka přichystat jako překvapení výbornou a zdravou snídani. To budou koukat, panečku. V téhle krabičce mám všechno, co k tomu budu potřebovat…

Hra Snídaňky je určena pro děti ve věku od 2 let. Jednotlivá herní zadání,která jsou součástí balení hry, motivují děti k rozvoji jemné motoriky, pozorovacích schopností, soustředění a slovní zásoby. Prohlížením a používáním všech kartonových dílků se dítě může zároveň naučit základy zdravého stravování. Tematicky i vizuálním provedením komponent se jedná o sesterskou hru ke hře Pizza.

V krabičce děti najdou krajíčky světlého a tmavého chleba i půlky housek, vše ze silného a odolného kartonu. Dále se ve hře nachází množství kousků celkem dvanácti druhů ingrediencí jako například několik druhů sýra, plátky rajčat, okurek, ředkviček nebo vařených vajíček či listy salátu. Součástí přiložené brožurky jsou obrázková zadání různých druhů obložených chlebíčků a popis několika variant hry.

Příprava hry:

Na stůl se rozloží všechny součásti hry tak, aby byly dobře vidět a děti na ně mohly bez problémů dosáhnout. Potom rodiče (třeba i společně s dětmi) v brožurce najdou variantu, kterou chtějí hrát.

Jednotlivé varianty hry:

  1. Můj oblíbený chlebíček – dítě zkusí pojmenovat všechny ingredience rozložené na stole. Potom vezme své oblíbené pečivo a s použitím 5 různých doplňků vytvoří chutný chlebíček.
  2. Obložený chlebíček podle vzoru – dítě si prohlédne některý z chlebíčků nakreslených v brožurce a pokusí se poskládat ingredience na pečivo tak, aby výsledek vypadal jako na obrázku. Hotový chlebíček může položit na talířek, který je nakreslen na vnitřní straně dna krabice s hrou.
  3. Snídaně pro rodinu – dítě se zeptá někoho z členů rodiny, na jaký chlebíček z obrázkové nabídky (jídelního lístku) v brožurce má chuť a samostatně mu ho připraví a naservíruje.
  4. Dítě splní některý z dalších úkolů:
  • Vzít dva kousky pečiva a připravit dva úplně stejné chlebíčky a využitím 5 různých doplňků.
  • Vymyslet a připravit takový chlebíček, který by mu nejlépe chutnal na výletě.
  • Připravit chlebíček, na který se použijí jen samé kulaté doplňky.
  • Připravit chlebíček, na který se nepoužije žádný doplněk červené barvy.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Divoká serengeti
Divoká serengeti
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas