Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Tunely


Zdravím, položila jsem sice již otázku u rozšíření Invaze z dálek, ale ještě zde, jak je to s tunely? My do teď hráli, vstoupil jsi na tunel, a buď ses v rámci jednoho pohybu přesunul na druhý a nebo jsi pokračoval na sousedící pole s tunelem, prostě jako přechod přes řeku...ovšem nyní po přečtení pravidel u Invaze, a dovedností jedné frakce ,, Podkopávání,, mohou překračovat řeky na nebo z pole s tunelem. Pokud to ostatní nemohou tak se pak do Továrny nikdy ze svých ,,ostrůvku,, nedostanou přeci.
19.3.2019 19:27:03

Tunely
Nikde neni napsane, ze se nedaji pouzivat tunely. Podkopani u Albionu je jenom varianta Brodeni ostatnich frakci a znamena, ze muzes prekracovat reku na pole s tunelem a neni to omezeno typem pole (tundra, les, hory...) jako Brodeni u ostatnich frakci. To je vse, neni treba plevelit forum nekolika stejnymi tematy a vyvolavat poplach...

19.3.2019 19:36:20 | Upraveno autorem (porovnej)

otazky do otazek
Adkis este by som doplnil ze ti ti nestacilo to do invaze dalek dat raz musel si to tam postnut hned dva krat :) , tam si to dal do sekcie otazku a sem do davas do diskusie. Otazky patria do otazok pre buducnost..Potom je v tom len bordel.

19.3.2019 19:55:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Otázka

Že se mi vložila otázka dvakrát, jsem si nevšimla, nebyl to záměr, vkládám přes mobil a vkládala jsem pouze jednou, proč se to stalo nechápu. A omlouvám se tedy i za tento spam, doteď jsme to tedy hráli špatně. Tunely jsme procházeli na ostatní pole nehledě na to zda máme otevřené brodění. Ani řeky nám v tom případě nepřišlo divné, že překračujeme.

19.3.2019 20:55:09

Brodenie
Tunel a brodenie spolu vobec nesuvisia, su nezavysle navzajom tak isto ako tunel na mape a tunel ako budova ktoru stavias..

19.3.2019 21:07:28

Tunel
Myslela jsem to tak, že jsme přes ně prošli třeba na sousedící pole vesnice, i když mezi tunelem a tou vesnicí byla řeka. Což jestli to dobře chápu, není správně pokud to dovednost frakci nedovolí.

19.3.2019 21:45:08

Tak ne
Pres reky se prechazet neda, pokud nejsou splnene podminky brodeni dane frakce. Stejne tak tunely jsou navzajem sousedici, takze kdyz si postavis tunel u zakladny, muzes skrze nej prochazet na tistene tunely na planu. Me pravidla prijdou dobre napsana, takze doporucuju procist znovu a pripadne skouknout nejaky gameplaye

19.3.2019 21:52:22

Pravidla

Pravda, jsou dobře popsaná, to je tak jak někdo čte mez řádky :) Četli jsme je tři (dospělí v nejlepších letech :)) a stejně...dokonce mezi námi je i jeden pravidlový hnidopich...a stejně :D Děkuju tedy moc, rázem to mění celou hru :) Pro nás skvělý upgrade, který nám to trochu oživil, někdy to není naškodu :D

20.3.2019 12:57:40

ad Adkis
Už jsem psal v sekci otázek na úvod odpovědi pro Adkis, že někdy mám pocit, že nečetli pořádně pravidla ani ti co odpovídají a pak je v odpovědích takový zmatek, že se v tom nikdo nevyzná. Nejlepší je, když se v odpovědi přesně citují pravidla + se dodá nějaká věta na dovysvětlenou. Občas to někdo zmateně popisuje vlastními slovy, a někdy nadělá víc škody jak užitku a tazatel je pak ještě zmatenější jak před dotazem. Například:

TUNELY Str.11 základních pravidel:
---------------------------------------
"Pro potřeby pohybu (libovolných jednotek) jsou všechna území označená symbolem tunelu považována
za sousedící." To znamená že z políčka s tunelem se může na políčko s jiným tunelem cestovat za jeden pohybový bod kdykoliv a NENÍ POTŘEBA ŽÁDNÁ ZVLÁŠTNÍ SCHOPNOST.

PODKOPÁNÍ Str. 4 pravidel invaze z dálek:
-----------------------------------------------
"Vaše postava a mechy mohou překračovat řeky NA nebo Z pole s tunelem." To znamená, že PO ODEMČENÍ TÉTO SCHOPNOSTI může postava nebo mech překročit řeku z políčka s tunelem NA JAKÉKOLIV SOUSEDNÍ POLÍČKO ZA ŘEKOU. Nebo může překročit řeku z JAKÉHOKOLIV POLÍČKA NA sousední políčko za řekou, které ale musí mít tunel. Úplně jasné je to z obrázku u té schopnosti na str. 4 pravidel rozšíření!

20.3.2019 13:06:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Pan Am
Pan Am
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas