Pylos - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická, logická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 1994
Sdílej: Facebook

S Helčou

Autor: J.J. | 0 hodin 5 minut | 30.12.2011 | 1

Hra: Pylos

Hráči: J.J. a 1 neregistrovaný

Dostal jsem tuhle hru od kamaráda k Vánocům a zatím vyzkoušel zběžně jen jednu partii. Dnes večer jsme však sehráli nejméně deset her s Helčou, kterou jsem naučil pravidla a která chtěla překvapivě hrát dál a dál. Během prvních čtyř her mě totiž dvakrát porazila, jenže pak už jsem vyhrával jen já a ona se s tím nechtěla smířit.

Většina her trvala do pěti minut, snad jen dvě mohly zabrat více času, nejvýše však deset minut. Nad hrou jsme nijak zvlášť nekalkulovali, řídili jsme se citem či předem zvolenou taktikou, počítali jsme nejvýše dva tahy dopředu a často přehlédli i zřejmé věci.

Už od třetí hry jsme zvolili variantu, v níž je možné brát si zpět kuličky po složení čtverce i řady. Tato varianta nám přišla rozhodně zábavnější, pestřejší, ve hře přestala být nouze o různé zvraty.

Mj. se ukázalo, že když hráč získá na začátku náskok složením několika řad či čtverců a braním kuliček zpět do zásoby, nemusí to pro něj zdaleka znamenat výhru. Soupeř totiž bude v tu chvíli mít na herním plánu spoustu kuliček, a tedy i spoustu možností, jak začít tvořit čtverce a řady s velmi reálnou vyhlídkou na zvrácení hry.

Asi v osmé hře se nám však přihodil poněkud opačný extrém. Zatímco já jsem prakticky pořád dokola stavěl jeden a ten samý čtverec a stále si bral kuličky zpět do zásoby, Helča zaplnila herní plán svými kuličkami do té míry, že najednou bylo jasné, že ať udělám cokoliv, Helča konečně postaví řadu a začne pyramidu rozebírat. Ovšem v tu chvíli se ukázalo, že Helče kuličky došly. Mně jich přitom zbylo asi pět. Těžko říct, jestli by jinak Helča rozebrala pyramidu natolik, aby hru zvrátila. Reálnost této možnosti nám snad někdy v budoucnu ukáže podobná situace.

Odehráno v: Hradec Králové (Okres: Hradec Králové)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Weather Machine CZ
Akt. cena: 2100 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas