Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Hraní za vetřelce

Autor: Obe | 3 hodiny 45 minut | 7.11.2023 | 1

Hra: Nemesis

Hráči: Obe a 5 neregistrovaných

Hra Nemesis umožňuje hrát i za vestřelce. Důležité je si uvědomit, že hráč hrající za vetřelce nikdy nemůže vyhrát. Je již mrtvý, ano to je ta první mrtvola, která je hned jak se proberete z hibernace.

Pokud je ovšem pět a méně hráčů tak za vetřelce hraje až ten, který první zemře.

Mě osobně přijde základní hraní s události vcelku náhodné. Nic co by se nedalo zvládnout, ale v momentě když věci postihují pouze jednoho hráče. Tak říkajícíc na vše co šáhne tak to na něj spadne a ještě mu do toho události zapalují koudel u zadku. Tato situace není vždy, ale jak chce zákon schválnosti vždy se to stane hráči co hraje poprvé.

Ve skutečnosti kdy hráč za vetřelce nemůže nikdy vyhrát, má skvělou možnost vyrovnavat hru. Dělat ji pro hráče více zajimavou. Dávat jim překážky dle potřeby. Tak, že žijou na samotné hraně, v době když mají pocit, že vše jde vpořádku tak je praštit ocasem nějakého vetřelce,  či říct hele spadla ti zbraň na zem hoď si na hluk. Trochu více hráče zanořit do příběhu a světa Aliena. Vypadá to, že jste splnili jeden z úkolu, co takhle řešit nově vzniklý požár, nechat ho trochu rozrůst. V některých situacích máte šanci třeba loď totálně zničit a tu je ta důležitá věc - nemůžete vyhrát tak se snažte udělat hru napínavější, zábavnější.

Včera s dalšími 5 hráči jsme hráli tuto skvělou hru. Nazačátku jsem jen řekl tento vestřelec snědl vědce tak má jeho maníry. Jestli si budu moct vybrat budu se zaměřovat na vědecké a technické místnosti. Jeden z hráčů to nebral vážně, ale když mu došli všechny náboje ve zbraních a musel se s něho stát Tyson bojující s dospělcem, který nakonec se rozhodl utéct si uvědomil, že byl v laboratoři a tudíž hlavní zájem vetřelců. Vzgledem k tomu, že potřebovali vyřešit slabiny do úkolů tak tam pak naběhli ve 4, aby zabili 3 vetřelce.

Normálně ve hře s pouze hráči a automatem vetřelce nemuseli postavy běhat z jedné strany lodi na druhou. Jen co vyřešili jeden úkol a už se blížili k hnízdu pro vajice vetřelce, který byl pro další úkol museli se 2 znova vracet na operační sál, kvůli larvám. Postupné davání překážek, držení napětí, že stále musí něco dělat, ale zároveň je nepřehltit všemi problémy najednou, dávat jim kapku naděje. Myslím si, že to tuto hru dává na další level.

Vše se nakonec rozhodovalo v hibernační místnosti, kde na první hrdiny čekala královna. Posádce zbývalo jen pár posledních nábojů, které udělali královně celkem 3 zranění. První zemřel voják na propíchnutí ocasem, a další dva v následujícím kolem byli totálně rozthání berserkem královny. Zbývající dva běžící z laboratoří a operačního sálu se do hibernační místnosti dostali pozdě a nemohli již svým soukmenovcům pomoct. Jen co tam vběhli tak vyhnali královnu hasicím přístrojem a zavřeli za sebou dveře. Stihli vzít vajíco, které předtím nesl mrtvý marińák. Než se dostali do hibernace tak královna zničila dveře. Jen tak tak vlezli do hibernace poslední dva členové posádky a loď skočila do hiperprostoru a letěla směr k zemi.

Průzkumnice přežila s 2 težkými zraněními a dvěma lehkými, osliznutá a s vajícem vetřelce v ruce. Kapitán v hibernaci bohužel zemřel, sice si odoperoval jednu larvu, ale při konečné kontrole měla dalšího parazita. Ano přežil jen jeden, aby mohl vyprávět tyto hrůzy dalším netušící, že je znova zažije po vylíhnutí vajíčka.. Muhehehe

Odehráno v: Ostrava (Okres: Ostrava-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Iniciativa
Iniciativa
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas