Nanga Parbat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Současnost, Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Dr. Finn's Games
FoxGames
Autoři: Steve Finn
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Jedna hora, dva šerpové, horolezecké výpravy a divoká zvířata. Kdo šikovnou taktikou vystoupá za ziskem vyššího počtu bodů?

Ve hře Nanga Parbat spolu dva hráči soupeří pomocí pohybu horolezců po stejnojmenné hoře. Ti tam pak mohou chytat zvířata a stavět základní tábory, přičemž zvířata umožňují provádění speciálních akcí. V průběhu hry mají hráči celkem pětkrát šanci získat vítězné body buď obchodováním se zvířaty, nebo stavěním základních táborů.

Příprava hry:

Jeden z hráčů umístí figurku průvodce do jedné ze šesti oblastí hory. Zde bude zahajovat svůj tah druhý hráč. Každá oblast se dělí na šest sekcí a v každé sekci je na začátku hry náhodně umístěné jedno zvíře (zvířat je také šest druhů). Hráč na tahu musí „ulovit“ jedno ze zvířat a místo něj umístit horolezce. Podle čísla na políčku, ze kterého je ulovené zvíře, se následně průvodce přesouvá do nové oblasti (nebo zůstává v té samé) – v té pak bude začínat svůj tah soupeř.

Průběh hry:

Kdykoliv během svých tahů mohou hráči použít speciální schopnosti některých chycených zvířat (sněžný leopard – prohození sousedních horolezců, tahr – prohození sousedního horolezce a zvířete, kabar – prohození zvířat kdekoliv na hrací ploše, jak – přesunutí průvodce). Zbývají dvě zvířata – nahur modrý funguje jako „divoká karta“ (při prodeji zvířat) a červená panda dává bod hráči, který v okamžiku jejího ulovení bodově zaostává.

Každý hráč má k dispozici 12 horolezců a 12 figurek stanů představujících základní tábor. Jakmile se někomu podaří umístit alespoň tři své horolezce na sousedící políčka, může je přeměnit na základní tábor. Celkem pětkrát během hry mají hráči možnost skórovat body za tábory podle jejich velikosti nebo za prodej zvířat podle jejich množství (buď více zvířat stejného druhu, nebo zvířata více různých druhů). Každé místo ve skórovací tabulce může být obsazeno pouze jedním hráčem. Pokud hráč na „bodovací stezce“ vystoupá na stejnou hodnotu jako soupeř, získává bod navíc (posune se o políčko dál), což může rozhodnout hru, protože vítězství bývá těsné.

Konec hry:

Po 15 tazích každého hráče hra končí a hráč s největším počtem vítězných bodů vyhrává.

Autor: MsJitka

Vybíráme z Bazaru

Rising Sun - Nespoutaní bohové
Rising Sun - Nespoutaní bohové
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 3 hodiny

Offcanvas